Hörapparater

Hörapparater

Utvecklingen av moderna hörapparater har varit oerhört snabb de senaste åren. På Eartech är vi specialiserade på den absolut senaste digitala tekniken och vi anpassar våra hörapparater efter din hörselnedsättning och livssituation. Genomgående arbetar vi med diskreta och designade hörapparater som ställs in så att de enkelt fungerar med din mobiltelefon, läsplatta, dator och TV.

Att fungera bra i vardagen, på arbetet och på fritiden med våra hörselhjälpmedel är en viktig ledstjärna vid alla våra hörapparatutprovningar.

Vi är leverantörsoberoende och arbetar enbart med de bästa hörapparaterna från världens ledande tillverkare. Det innebär att vi alltid kan erbjuda den lösning som passar dig bäst. Speciellt duktiga är vi på osynliga hörapparater.

Det är avgörande för oss att du känner dig helt trygg och att du alltid får riktig och korrekt information om din hörsel och vad man bör göra för att du skall höra bättre.

Kontakta oss gärna för ett kostnadsfritt hörseltest och kostnadsfri rådgivning kring hur Eartech Hörselkliniker kan hjälpa dig till en bättre hörsel!

Välkommen till Eartech – Livet är värt att höra!

Ta första steget mot en bättre hörsel!

Hos Eartech får du alltid kostnadsfri rådgivning av våra specialister oavsett vilka funderingar du har om din hörsel. Skicka din fråga direkt i formuläret nedan eller ring oss på telefon 020-12 12 26

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Eartech hörselkliniker

På Eartech Hörselkliniker arbetar audionomer, hörselingenjörer, servicetekniker och administrativ personal. Alla har lång erfarenhet av hörselvård och hörapparater. Vi har också ett stort nätverk av öronläkare som kan konsulteras vid behov.

audionom_hörselklinik_sundbyberg

Verksamhetschef är Leg. Audionom Heléne Ljung som tidigare varit chefsaudionom på Karolinska Sjukhuset och Danderyds Sjukhus. Tidigare har Heléne även grundat Audionomerna Sweden AB som drev över 30 hörselmottagningar över hela Sverige.

Här har vi samlat ett par sidor med svar på vanliga frågor om hörapparater. Hittar du inte det du söker? Kontakta oss ovan så hjälper vi dig!

Hur är det att leva med hörapparater?

Vad finns det för typer av hörapparater?

Vilka tillverkare finns det?

Hur fungerar hörapparater?

Hur går ett hörseltest till?

Behöver jag hörapparat?

En audionom kan berätta för dig om du behöver hörapparater eller ej. Det finns dock ett antal vardagstecken man kan vara uppmärksam på.

  1. Vrider du upp volymen på TV:n eller radion mer och mer?
  2. Du hör, men uppfattar inte nödvändigtvis vad andra säger, i en grupp med människor?
  3. Det kan vara svårt att följa med i samtal på restauranger och platser med mycket liv och rörelse?
  4. Du får ofta be människor repetera meningar?
  5. Kommer du på dig med att titta på folks läppar när de pratar? (det kan betyda att du försöker läsa på läpparna)
  6. Undviker du sociala situationer som du tidigare tagit del av? (för att du är orolig för att inte höra vad som sägs?)

Om du svarar ja på någon eller några frågor ovan kan de vara bra att göra ett hörseltest hos en audionom. Detta är det första steget för att få hjälp. Du kan utan kostnad komma till någon av Eartechs hörselkliniker och testa din hörsel. När du gjort detta hörseltest kommer audionomen ihop med dig diskutera resultatet. Alla hör inte dåligt och alla hörselproblem löser man inte med hörapparat. Om du däremot har en hörselnedsättning: vad kan man göra för att du skall kunna höra bättre?

Våra audionomer har alla lång erfarenhet av att diskutera och ge råd till personer med olika typer av hörselproblem och olika grad av hörselnedsättningar. Efter det inledande besöket kommer du att veta väldigt mycket mer!

Vilken hörapparat är bäst för mig?

Välj alltid en hörapparat som matchar dina behov. Den bästa apparaten för dig skall kompensera för den hörselnedsättning du har. Hörapparaterna skall göra det så bra det bara går och dom skall kännas bekväma och naturliga att använda.

Hörselnedsättningar är individuella. Olika personer har olika behov, livsstil, social situation, arbete, fritidsintressen, andra sjukdomar eller ytterligare hörselskador förutom nedsätt hörsel. Därför kan man inte säga att en viss hörapparat är bäst för alla. Det är dock viktigt att välja ett hjälpmedel som du snabbt kommer igång med och faktiskt använder i din vardag. Du skall också välja en hörapparat som du tycker är snygg och ser bra ut vilket bidrar till att du trivs med ditt hjälpmedel.

En bra hörapparat hjälper dig att effektivt förstärka människors tal i en viss situation. Speciellt gäller detta den personen du talar med just då. Det är viktigt att dina hjälpmedel hjälper dig i svåra lyssningsmiljöer, där många talar samtidigt exempelvis på restaurang eller annan sammankomst, och att de där sorterar bort, för dig, icke relevanta omgivningsljud. Här vill man att dina apparater förstärker talet hos den person du vänder dig emot och samtalar med. Du skall alltså få mer förstärkning av ljudet från någon du talar med och mindre förstärkning av buller från din omgivning samt ljud som kommer från sidan eller bakifrån. Har du nedsatt hörsel på båda öronen bör du använda hörselapparater på båda öronen.

Lider du också av tinnitus eller öronsus bör du fråga in audionom om det finns speciella tinnitusprogram på ditt hjälpmedel. Dessa kan vara väldigt bra och användbara för att lättare hantera problem med öronsus.

Det är också viktigt att du har förtroende för och tar hjälp av din audionom. Audionomen skall kunna vägleda dig i valet av hjälpmedel och också därefter kunna anpassa dem till just dig. De skall inte passa din vän, granne eller någon känd person…dina hörapparater skall fungera för dig!

Olika typer av hörapparater

Boka tid för hörseltest

Du kan boka ett gratis hörseltest på en av våra kliniker direkt här på hemsidan. Vill du hellre boka tid över telefon eller e-post så går det självklart också utmärkt!