Publicerad

Konsekvenser av hörselnedsättning

audiologisk_dag_linkoping

Svenska Audiologiska Sällskapet  hade den 19/11 en endagskonferens i Linköping på temat “Konsekvenser av hörselnedsättning”. Från Eartech Hörselkliniker åkte 6 glada deltagare från Stockholms Centralstation på morgonen. Väldigt bra program och spännande utställare väntade när vi kom fram. 

Professor Stefan Stenfelt talade om diagnos av hörselnedsättningar

Arrangörerna hade samlat ihop några av Sveriges ledande forskare kring hörsel och audiologi. Några föreläsare var: 

Anders Fridberger: Patienter med RDX-mutation

Stefan Stenfelt: Mer än audiogrammet

Gerhard Andersson: Tinnitus och internet

Marie Öberg: Konsekvenser av hörselnedsättningar

Tomas Lunner: Kognitiva hörapparater och viljestyrning

Professor Gerhard Andersson talade om hur internet kan användas för att minska besvär med tinnitus

Väldigt många bra föreläsningar och nyttig uppdatering på bland annat mätmetoder, hur internet kan användas för att bättre hantera tinnitus och vilka konsekvenser man som patient har av sin hörselnedsättning. Sista föreläsaren var Tomas Lunner som till vardags arbetar med forskning kring framtida hörapparater i Danmark. Här lyftes forskning fram kring hur blicken kan användas för att bättre kunna styra vilken talares röst som skall förstärkas. Framtida forskning bedrivs också på hur hur en människa med viljan kan påverka hur individens hörapparater fungerar. 

Företaget Otometrics visade upp sin Otoscan för scanning av hörselgångar

I anslutning till konferensen var också en minimässa med alla ledande tillverkare av hörapparater och hörselhjälpmedel. Utställare som Phonak, Oticon, GN Resound, Widex och Otometrics visade sina senaste produkter. Trender bland utställarna var att många laddbara hörapparater lanseras samtidigt som telemedicin som fjärrprogrammering är under stark utveckling. Olika nya appar för att patienten själv skall kunna hantera sina hörapparater visades också upp. En nyhet under mässan var att Otometrics visade upp sin nya Otoscan för att utan avgjutningar scanna en persons hörselgångar. 

Koncentrerade deltagare från Eartech Hörselkliniker 🙂

Under dagen delades ett antal utmärkelser ut däribland Silverörat och Arnbrinks utmärkelser. Jättetack till Svenska Audiologiska Sällskapet för en bra arrangerad dag!

Publicerad

Om hörsel, hörapparater och hörselhjälpmedel på Lidingö

horsel_lidingo

På torsdagen 21/11 var vi på Eartech Hörselkliniker inbjudna att föreläsa om hörsel och hörselhjälpmedel på Lidingö Stadshus. Under rubriken “Om Hörsel och hörselhjälpmedel” diskuterade vi hörsel, hörapparater och olika hjälpmedel för att höra bättre. Under föreläsningen talade vi också om Region Stockholms regler för att få hörapparater

Cirka 75 personer deltog på presentationen ”Om Hörsel och hörselhjälpmedel” på Lidingö Stadshus

Drygt 75 personer hade trotsat höstmörkret och letat sig till Stadshuset i Lidingö. Under 1,5 timmar så talade vi om hörsel och hörselhjälpmedel. Några exempel på frågor som behandlades var: Varför förstärks alla ljud? Hur har utvecklingen varit? Vad kan vi förvänta oss av framtidens hörapparater? När är man berättigad att få hörapparater? Fungerar hörapparater om jag också har tinnitus?

Lidingö Stad arrangerade detta evenemang och fina skyltar runt om i centrum

Man beräknar att runt 1,5 miljoner svenskar har en hörselnedsättning och att cirka 15% av befolkningen lider av tinnitus. Detta är väldigt många människor och tiden mellan att man för första gången tänker “jag tror jag hör lite sämre” till att man faktiskt söker hjälp är ofta alldeles för lång. Därför är det viktigt att söka hjälp och tidigt komma igång med hörselhjälpmedel. Detta bidrar många gånger till en väsentligt förbättrad livskvalitet tidigare i livet. 


Cirka 1,5 miljoner svenskar hör sämre och runt 15% av befolkningen har tinnitus (öronsus)

Många deltagare på seminariet hade egna erfarenheter av hörapparater. Det var bra diskussioner kring hur man lättare hantera sina hörselhjälpmedel och även praktiska tips kring batteribyten och rengöring. Många gånger glömmer man att ta upp saker när man är på besök hos sin audionom. Våra erfarenheter är att efter några veckors användning så blir man en betydligt mer van användare och därmed blir också andra frågor aktuella. I början är man fullt sysselsatt med att komma igång med sina hörapparater. Efter en tid har man mer kunskap och vet också mer om hur hörselhjälpmedlen kan och bör fungera för just mig. 

Hörapparat är förstahandsvalet om man hör sämre

Det var en del frågor från publiken kring enkla hörapparater. Här är det viktigt att man inte alltid använder avancerade funktioner och använder olika appar när man egentligen bara vill höra bättre i samtal. Att vara uppmärksam och lyssna in vilka önskemål och livssituation du befinner dig i är väldigt viktigt för den audionom som du träffar. 

Design och utseende är viktiga faktorer när nya hörapparater utvecklas

Behöver alltid hörapparater vara stora? Design inom hörapparater är ett väldigt prioriterad område för alla tillverkare. Många hörapparater är så små att de inte syns. Dock måste man kunna hantera dem och kunna byta batterier med mera. Ett stor produktgrupp är så kallade RIC-apparater med öppna domer som är väldigt bekväma och luftiga. 

horapparater_region_stockholm
Lite kort om reglerna för att få hörapparater inom Region Stockholm

Hur får man då en hörapparat inom ramen för Region Stockholms system för vårdval om man bor på Lidingö? Man behöver idag ingen remiss för att träffa en audionom och väntetiderna är väldigt korta hos olika hörselmottagningar. Genom vårdval Hörsel (primär hörselrehabilitering) kan man snabbt få hjälp och möjligheten att byta mottagning finns också om man så önskar. Det finns ett stort antal mottagningar runt om i Stockholms län att välja mellan. 

Om man sammanfattar eftermiddagen var det mycket trevligt och många bra frågor kring hörapparater och hörsel. Jättetack till Lidingö Stad för att vi fick komma och föreläsa!

Publicerad

Eartech Hörselkliniker är ett Gasellföretag 2019!

I år har Eartech Hörselkliniker blivit utsedda till ett Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. DI har sedan år år 2000 utsett Gasellföretag som har en tillväxt under lönsamhet och samtidigt har flera anställda. Följande kriterier skall alla vara uppfyllda:

  1. En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.
  2. Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.
  3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
  4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  7.  Sunda finanser.

Jättetack till alla medarbetare, kunder, återförsäljare, leverantörer och samarbetspartners för denna fina utmärkelse 🙂

Publicerad

Hörseltest Göteborg

horseltest_goteborg

Man beräknar att runt 1,5 miljoner svenskar har en hörselnedsättning. Nu kan du som bor i Göteborg boka ett kostnadsfritt hörseltest och få tips och råd om hur du kan höra bättre. Är du intresserad av ett kostnadsfritt hörseltest Göteborg? Passa på och boka tid direkt idag på vår hemsida eller ring oss på 020-121226 så bokar vi en tid för dig. Vår hörselklinik finns i centrala Göteborg på Odinsgatan 13. 

Resultatet av ditt hörseltest visas i ett audiogram.

Många väntar väldigt länge med att testa sin hörsel. Kan man få hjälp tidigt så kan man tidigare börja arbeta med att höra på de frekvenser där man har nedsatt hörsel. Genom att göra ett hörseltest så får du veta hur du hör och vår audionom går även igenom ditt audiogram med dig. Här får man direkt återkoppling. Har du svårt att höra på restaurang? Får du fråga om ofta? Är ljudet på TV och radio numera ganska högt hemma? Ringer det eller piper det i ett eller båda öronen? Allt detta är vanliga frågor som vår audionom kan svara på och även ge råd för fortsatt hjälp med din hörsel.

Vad gäller hörselhjälpmedel så finns det idag olika sätt att erhålla dessa. På Eartech Hörselklinik Göteborg så är vi experter på arbetstekniska hjälpmedel som man kan få hjälp från Försäkringskassan, arbetsgivaren eller Arbetsförmedlingen. Vår audionom hjälper dig med att prova ut hörselhjälpmedel och också med själva ansökan. Om du har hörapparat redan så har det under de senaste åren lanserats en rad olika appar och andra oerhört bra och praktiska produkter som trådlöst kopplas till dina hörapparater. När du besöker oss för ett gratis hörseltest i Göteborg kan du ställa frågor och få information om vad som passar just dig. 

horapparater_tv
På Eartech Hörselklinik Göteborg har vi flera TV-hjälpmedel som kan kopplas till dina hörapparater.

Genom att Eartech är leverantörsoberoende arbetar vi med den absolut senaste tekniken från de ledande tillverkarna på marknaden. Vi får kontinuerligt utbildning av olika leverantörer så vi är uppdaterade på nyheter och hur de kan användas för att du skall kunna höra bättre. Idag är exempelvis hörselhjälpmedel möjliga att koppla till din mobiltelefon, läsplatta och dator utan problem. Via olika appar kan du själv kontrollera och ändra inställningar på dina hörapparater. Via har också Eartech Online som innebär att du som befintlig användare inte alltid behöver komma till vår hörselmottagning utan vi kan enkelt göra justeringar via internet. 

Första steget mot en bättre hörsel är ett gratis hörseltest. För dig som bor i Göteborg kan du boka det direkt online på vår hemsida och sedan besöka oss på Odinsgatan 13. Du kan också boka tid för ett kostnadsfritt hörseltest Göteborg genom att ringa oss på 020-121226. Välkommen till Eartech – Livet är värt att höra!


Publicerad

Hörapparater Göteborg

horselklinik_goteborg

Nu öppnar vi vår sjunde mottagning i Sverige. Denna gång på Odinsgatan 13 i Göteborg. Letar du efter den absolut senaste tekniken inom hörsel så har vi på Eartech ett brett sortiment. Ansvarig för vår hörselmottagning i Göteborg är David Surac. David är legitimerad audionom sedan 2009 har tidigare arbetat på Borås sjukhus, Audionomerna Sweden AB, Audika och senast på Bra Hörsel Göteborg. De senaste 10 åren har David hjälpt många göteborgare att höra bättre och har en väldigt bred kompetens inom hela hörselområdet. Passa även på att ställa frågor om tinnitus till David som har lång erfarenhet av olika behandlingsalternativ. 

I centrala Göteborg, på Odinsgatan 13, ligger Eartech Hörselklinik

Man beräknar att det finns 257.000 människor med en hörselnedsättning i Västra Götaland. Det innebär att runt 17,9% av Västra Götalands befolkning hör sämre (Hörselskadade i Siffror 2017, Hörselskadades Riksförbund). Så: problemet med att höra sämre är stort och många människor påverkas av detta. Det gäller inte bara den som hör dåligt utan påverkar även personens omgivning.

Små och osynliga hörapparater är en specialitet hos Eartech Hörselklinik Göteborg

Många gånger väntar man väldigt länge med att söka hjälp när man hör sämre. Det är inte ovanligt att man träffar personer som hört dåligt i över 10 år. Att tidigt komma och testa hörseln i Göteborg är nu en möjlighet genom att Eartech Hörselkliniker öppnar mottagningen på Odinsgatan 13. Passa på och gör ett kostnadsfritt hörseltest och få tips och råd om hur du kan göra för att höra bättre. 


Vi hjälper dig att koppla dina hörapparater till din mobiltelefon, läsplatta, dator eller smartklocka

Hos Eartech Hörselklinik Göteborg har vi tillgång till marknadens absolut bästa hörapparater. Vi arbetar med alla ledande tillverkare på marknaden som Phonak, Oticon, GN Resound, WIdex, Unitron, Bernafon, Signia, Siemens, Sivantos och Starkey. Dessutom har David lång erfarenhet av utprovning av arbetstekniska hjälpmedel. Här kan du som är yrkesverksam kontakta oss på Eartech Hörselklinik Göteborg för mer information om hur du kan höra bättre på jobbet. Vad gäller hörapparater Göteborg: är du nyfiken på den absolut senaste tekniken så är du välkommen att kontakta oss på 020-121226 för bokning av tid. Du kan också maila oss på info@eartech.se så kontaktar vi dig för en tid som passar.  

Vi på Eartech är jätteglada över att få öppna portarna till vår hörselmottagning i Göteborg. Passa på och boka tid för ett kostnadsfritt hörseltest och kostnadsfri konsultation idag!

Publicerad

Formgjutna hörselskydd Umeå

formgjutna_horselkydd_umea

Nu kan Eartech erbjuda dig som bor i Umeå möjligheten att köpa formgjutna hörselskydd och öronproppar. På Eartech har vi ett brett sortiment av gjutna hörselskydd för olika ändamål som jakt, industri, skola, förskola, byggnad, sömn, simning och musik. 

avgjutning_sovproppar
Nu kan du beställa öronproppar som tillverkas utifrån avgjutningar av dina öron

Under september har audionom Daniel Önnerlöv börjat jobba extra med att göra avgjutningar för våra olika hörselskydd. Nu kan du exempelvis, via Daniel, skaffa formgjutna hörselskydd för jakt (Soundscope pro-tect iHunt) eller Eartech DM som är väldigt bra om du gillar att lyssna på musik, gå på konsert eller har ett jobb där du behöver höra vad som sägs samtidigt som du dämpar buller. Du kan också beställa formgjutna sovproppar, Eartech Sleep, om du behöver ett par bekväma öronproppar för sömn. 

soundscope_jakthörselskydd
Soundscope pro-tect iHunt är ett populärt formgjutet hörselskydd bland många jägare i Umeå och Västerbotten

Du kan nå Daniel via mail: do@eartech.se eller via telefon: 070-2541399. Bäst är att skicka ett SMS så kontaktar han er så snart som möjligt för bokning av tid för avgjutningar av dina öron. 

Publicerad

Phonak RogerDirect

marvel_roger_phonak

Med Phonak Marvel hörapparater kan man nu direkt streama ljud från Phonak RogerDirect FM-system vilket innebär stor hjälp för många yrkesverksamma hörselskadade. Även barn med hörselnedsättning har stor nytta av denna teknik i skolan. Phonak Marvel kan också anslutas till din mobiltelefon, TV, dator eller annan vardagselektronik. Marvel fungerar både med iPhone och mobiltelefoner som har Android operativsystem. 

Phonak Marvel är en uppladdningsbar hörapparat med T-spole

Med Phonak Roger får du bra hjälp i svåra lyssningssitutationer som restauranger, möten och i undervisning. Tekniken är digital och trådlös samt väldigt enkel att använda. Även räckvidden är bra vilket möjliggör användning i stora salar etc. 

Utvecklingen av FM-system. Nu finns FM-mottagare integrerade i hörapparater (Phonak Marvel)

Det som är nytt idag är, att via RogerDirect, så kan de trådlösa mikrofonerna direkt streama till dina Marvel-hörapparater utan extern mellankoppling. Kort sagt kan man säga att den externa mottagaren numera är mjukvarubaserad vilket förenklar systemet och förbättrar ljudkvaliteten. Med tekniken i Roger så får hörapparatanvändare mycket bättre taluppfattning även i bullriga miljöer. 

I tisdags så presenterade även den tidigare AIK-fotbollsspelaren Krister Nordin sina erfarenheter av Marvel och Roger. Att jobba som utesäljare kan vara svårt om man hör lite sämre men med tekniska hjälpmedel som bra hörapparater och FM-system (Roger) blir det betydligt lättare för Krister att fungera på jobbet. 

Deltagare i Stockholm var personal från olika privata hörselkliniker, Karolinska universitetssjukhuset Rosenlund och audionomer från andra aktörer inom hörselvården. Jättetack för ett bra och trevligt ordnat arrangemang av Phonak!

Publicerad

Hörapparater och iPhone

horapparater_iphone

På Eartech Hörselkliniker har vi arbetat med hörapparater och iPhone sedan dessa funktioner började lanseras för 6-7 år sedan. Först ut med hörapparater som var möjliga att koppla till Apple iPhone var tillverkarna Starkey och GN Resound. Idag har i princip alla hörapparattillverkare möjlighet att koppla sina nya hörapparater till din iPhone. Dessa hörapparater är märkta “made for iPhone” och Apple uppdaterar kontinuerligt denna lista på sin hemsida. 

Koppla enkelt dina hörapparater till din iPhone eller iPad

För att parkoppla dina hörapparater till din iPhone så måste du parkoppla och ansluta dina hörapparater. Du kan också koppla ihop hörapparaterna med din iPad eller iPod touch. För att göra detta möjligt krävs att operativsystemet iOS 7 eller senare är installerat. Exempel är iPhone 5 eller senare, iPad Pro (alla modeller), iPad Air (alla modeller), iPad mini (alla modeller), iPad (4:e generationen eller senare) eller iPod touch (5:e generationen eller senare). 

Genom att följa följande steg så kan du enkelt parkoppla dina “made for iPhone” hörapparater med din iOS-enhet. 

Öppna batteriluckan på dina hörapparat

Kontrollera att Bluetooth är påslaget under “Enheter”

Tryck på “Inställningar”. Sedan “Allmänt”, sedan “Hjälpmedel”, sedan “Hörsel”, sedan “MFi-hörapparater” på din iPhone

Stäng batteriluckan till hörapparaten. Din iPhone kommer att börja söka efter hörapparaten

Under “Enheter” trycker du på namnet på din hörapparat

Tryck på “Parkoppla” när förfrågan visas på skärmen. Har du två hörapparater så visas två förfrågningar. Parkopplingen kan ta upp till en minut att genomföra

Du kan börja använda din hörapparat när den visas med en bockmarkering under “Enheter”

iphone_horapparat
Olika appar gör att du kan kontrollera dina hörapparater med din iPhone

Alla stora tillverkare av hörapparater har idag produkter som du kan koppla ihop med din iPhone. Dessutom har man olika appar vilket gör att du som användare kan styra väldigt mycket mer själv. Du kan enkelt ändra på olika funktioner som volym och program via din telefon. Genom denna nya teknik så blir du i kontroll över hur dina hörapparater fungerar på ett helt annat sätt än tidigare. Samspelet med din audionom ändras också eftersom du själv kan testa olika saker, via appen, hemma och sedan diskutera detta vid nästa besök. Detta besök behöver heller inte vara på plats utan kan även ske online. 

Kontakta oss gärna för mer information om hörapparater och iPhone. På Eartech har vi testat de flesta produkter på marknaden vilket gör att våra medarbetare kan ge dig så bra tips och råd som möjligt.

Publicerad

Eartech Hörselklinik Täby

eartech_horselklinik_taby

I augusti 2019 så öppnar vi vår sjätte mottagning i Stockholm. Mottagningen är i Täby Centrum (adress: Norra Galleriagången 1031, plan 2). När du kommer till Täby Centrum så ligger uppgången med hissar mittemot Hemköps kassor. Grannar är Naprapatgruppen och Sway Dansskola. Vår mottagning är enkel att besöka och handikappanpassad.

Eartech Hörselklinik Täby är auktoriserad av Stockholms Läns Landsting (numera Region Stockholm). Detta innebär att du som kund har rätt till landstingets stöd och förmåner vad gäller hörselrehabilitering och hörapparater. Kontakta oss gärna på 020-121226 för mer information och kostnadsfri rådgivning. Du kan också boka tid för ett kostnadsfritt hörseltest via vår bokningssida eller via telefon. Vi nås också på mail info@eartech.se om du har frågor eller funderingar kring din hörsel. 

I närheten av Eartech Hörselklinik Täby ligger några av Sveriges största butiker som exempelvis Apple Store.

Enklast tar du dig till Täby Centrum via Roslagsbanan. Här är Täby Centrum en egen station. Följande bussar passerar Täby Centrum: 604, 605, 627 och 676. Man kan också enkelt parkera i Täby Centrum. Det är gratis parkering upp till 2 timmar varje dag. Välj gärna norra parkeringen eftersom den är närmast vår hörselklinik. Här hittar du en karta till Eartech hörselmottagning i Täby. 

På mottagningen i Täby arbetar ett antal väldigt erfarna legitimerade audionomer. Ansvarig för mottagningen är Jenny Hedlund som är utbildad på Karolinska Institutet (KI) och har arbetat som audionom i över 15 år. Tidigare har Jenny varit på Aleris Hörsel, Audionomerna Sweden AB, Bra Hörsel Danderyd & Sollentuna och senast var Jenny ansvarig för Eartech Hörselklinik Sollentuna. Jenny har bred erfarenhet av alla på marknaden förekommande hörapparater och har specialkompetens på riktigt små hörapparater

Välkommen till Eartech Hörselklinik Täby – Livet är värt att höra!

Publicerad

Hörseltest audionom

horseltest_audionom

Om du eller någon anhörig börjar höra lite sämre kan det vara aktuellt med ett hörseltest hos en audionom. Hörseltest audionom – detta är starten till att förstå vilken hörselnedsättning du har har och även vad som behöver göras för att höra bättre. Detta kommer att förbättra både din hörsel men även din livskvalitet. 

Boka tid för ett hörseltest hos en legitimerad audionom om du misstänker att du har nedsatt hörsel. Den audionom du träffar testar din hörsel och dessa tester bildar underlag för diskussionen vilket behandlingsalternativ som är att föredra. Resultatet från hörseltestet ihop med din livssituation, kommunikationsbehov och övriga förutsättningar bildar basen för valet av vilket alternativ och lösning som är bäst för just dig. 

De vanligaste hörseltesterna för vuxna är tympanometri, otoskopi, audiometri och taluppfattningstest. 

Med tympanometri menas att man mäter hur väl trumhinnan rör sig. Här kontrolleras trumhinnan och rörligheten hos hörselbenen. Genom tympanometri kan en perforerad trumhinna upptäckas men även exempelvis vätska i mellanörat kan identifieras. 

Med otoskopi menas en enkel visuell undersökning av hörselgången med hjälp av ett otoskop. Genom otoskopi kan exempelvis vaxproppar upptäckas. 

Med audiometri menas test av luftledning och benledning. Detta görs i en tyst miljö. Med ett luftledningstest får du lyssna på rena toner, via hörlurar, med olika styrkor och frekvenser. Detta för att testa din hörsel. Genom benledning mäter man känsligheten i innerörat med hjälpa av en vibrator. Resultaten av audiometrin ritas in i ett diagram som kallas för ett audiogram. När man talar om resultat hos hörseltest audionom så är ofta audiogrammet det man utgår ifrån. 

Ett audiogram ger en bild över hur du hör på olika frekvenser

Med taluppfattningstest menas test av din förmåga att uppfatta ord och meningar. Här får man exempelvis en uppfattning om i vilken utsträckning bakgrundsbuller påverkar din förmåga att höra. Det ger din audionom viktig information inför valet av behandlingsalternativ för just dig. 

Hos Eartech har vi många erfarna legitimerade audionomer som är specialiserade på hörsel, hörseltester och hörselhjälpmedel. Om du misstänker att du eller en anhörig börjar höra sämre så kontakta oss för ett kostnadsfritt hörseltest hos en audionom.

Publicerad

Hörselskydd att sova med

hörselskydd_att_sova_med

En av de vanligaste produkterna hos oss är hörselskydd att sova med. Vi på Eartech Hörselkliniker har ett brett sortiment av både formgjutna öronproppar för sömn men även varianter som kan användas utan att man gör avgjutningar. 

Att minska ljudnivån i sovrummet och på så vis förbättra sömnen är något som efterfrågas av många idag. Det kan vara så att man har en partner som snarkar, grannar som väsnas eller störs av trafikbuller. Allt detta kan leda till ryckig sömn och svårigheter att sova. 

Det är vanligare att män snarkar än kvinnor. Det är också vanligare att man snarkar ju äldre man blir. Snarkningar beror på att mjukdelar i gommen slappnar av och säckar ihop mot varandra och när luft passerar så skapas en vibration. Det är detta som skapar själva ljudet när man snarkar. Om man också observerar andningsuppehåll under sömnen är det viktigt att utredas för sömnapné. Kontakta din husläkare eller vårdcentral för mer information och hjälp. 

Genom att använda sovproppar så kan du få ett hörselskydd att sova med. När man talar om sovproppar så är det viktigt att veta om att det blir aldrig helt tyst. Alla hörselskydd för sömn och sovproppar dämpar ljud. De tar inte bort ljuden helt och hållet. Det är också viktigt ur ett säkerhetsperspektiv att man exempelvis hör brandlarm och andra akuta ljud. 

gjutna_sovproppar
Formgjutna hörselskydd för sömn tillverkas utifrån avgjutningar av dina öron

Formgjutna sovproppar är det bästa alternativet. Utifrån avgjutningar av dina hörselgångar så tillverkas dina öronproppar för sömn. I själva tillverkningen så använder man 3D-skrivare för att passformen skall vara helt perfekt. Den största fördelen med formgjutna hörselskydd är bekvämligheten som är oöverträffad eftersom man utgår från hur dina öron ser ut. 

köpa_sovproppar_internet
Eartech har flera sovproppar som du kan köpa på internet

På Eartech har vi stor vana med att arbeta med hörselskydd att sova med. Vi har även ett par bra alternativ som inte kräver avtryck av dina hörselgångar som du kan köpa direkt på nätet hos oss. Olika typer av sovproppar hittar du i vår webbshop.