Användare berättar

Starkeys hörselskydd och andra produkter används av åtskilliga skyttar och jägare i Sverige och utomlands. Nedan följer några kunders erfarenheter av våra produkter.

img-avatar07Jocke & Lena Smålänning

Två nöjda användare av Soundscope pro-tect iHunt, Jocke Smålänning som är trickskytt, skytteinstruktör och jägare samt Lena Smålänning som är skytteinstruktör och jägare, berättar om sin upplevelse av Soundscope. Jocke berättar att han använder sina Soundscope kontinuerligt och att han när de är på plats i örat nästan glömmer bort att de är där. Han berättar vidare att det är lätt att höra vad som händer runtomkring med hörselskydden i örat samt vid jakt enkelt bestämma varifrån ljudet kommer och detta samtidigt som han skyddar hörseln. "Jag rekommenderar verkligen alla att skaffa sig ett par", säger Jocke,och Lena tillägger "Att skydda sin hörsel är otroligt viktigt och med Soundscope gör man det hela tiden utan att man tänker på det

 

img-avatar01 Alexis Nicou, Svensk Jägarexamen | www.jagarexamen.se

"Sedan jag började med Soundscope med förstärkning har mitt jaktliv ändrats totalt. Jag har tidigare alltid använt hörselkåpor av olika modeller men som vi alla vet för dessa med sig en rad olika negativa faktorer. När det är varmt är de en enda stor värmeplåga. Öronen blir "instängda", svetten rinner och man vill helst bara slita dem av sig. När det är kallt är de stela som sten och problemet med kombinationen mössa och hörselkåpor är som bekant ett dilemma. Ska man ha byglarna utanför mössan eller innanför? Man får då välja mellan att dämpningen försämras eller att köpa en för stor mössa där både huvudet och kåporna ska få plats. Ett annat problem är alla dessa kablar som är i vägen, knastrar och för oväsen. Alla dessa beskrivna problem försvinner helt med Starkeys individuellt anpassade hörselskydd som aldrig är ivägen, ger en perfekt dämpning samt förstärkning och som är en ren njutning att använda i kombination till jaktradion då all kommunikation trådlöst förs från radion till hörselsnäckan. Jag känner mig nu mycket smidigare, lättare, och kan nu äntligen använda mina örons utformning för att lokalisera varifrån olika ljud kommer. Jag rekommenderar varmt Starkeys hörselskydd”.

img-avatar02Krister Norström, Värmdö

Soundscope är ett superbra hjälpmedel vid jakt. De sitter väldigt bra och känns knappt i öronen. Jag har haft ett par kåpor tidigare och jämfört med dem så blir det inte heller varmt när det är varmt ute och när det regnar är de också bättre. Positivt är också att man kan orientera var ljuden kommer ifrån väldigt bra. Att man med slingan har radio utan sladd är bekvämt, dessutom är ljudet helt perfekt. En annan fördel är att om man sätter igång dem på väg ut till passet kommer man omedvetet och medvetet att gå väldigt försiktigt eftersom alla svaga ljud förstärks. Allt som jag redan skrivit är en ren bonus till det som är viktigast, att skydda hörseln. Det jobbet gör dessa eftersom de sitter i öronen under hela jakten. Summa sumarum så rekomenderar jag dem starkt.

img-avatar03Fredric Bonde, Hörningsholm

”De fungerar helt suveränt. De är inte i vägen och man störs inte av vindbruset som med kåpor. Det är stor skillnad mellan Soundscope och vanliga kåpor. Något som är bra är att man fortfarande hela tiden hör ljud och kan exempelvis stå och prata mellan skotten under övningsskytte”.

img-avatar04Erik von Eckhardt, Svenska Jaktresor | www.svenskajaktresor.com

“När jag fick mina första hörselskydd inpassade för flera år sedan, öppnade sig en ny värld för mig! Van som jag var vid att låta mina kunder ta stöd på min skuldra när skott skulle avges, brukade jag stoppa fingrarna i öronen för att skydda hörseln. Med Starkey i öronen kunde jag fortsätta att titta i kikaren och därmed konstatera exakt var min kunds skott tog.
Nu har jag de senaste och vilken skillnad! Fantastiskt!
Tusen tack!!

img-avatar05Håkan Norling

Här kommer några små händelser som gör att jag som kund är jättenöjd med mina Soundscope.
Efter ca ett halvårs användande i jobbet samt på skjutbanan fick jag möjligheten att få gå ut på min första vildsvinsjakt. Min jaktkompis beskrev vägen jag skulle ta för att komma till mitt jakttorn där jag skulle sitta denna eftermiddag och kväll.
Jag hade ca 300 m att gå igenom en backe med bokträd samt ett stort kärr. När jag nu hade mina Soundscope på mig för första gången vid jakt så var det en spännande känsla att höra allt så mycket bättre än utan dem.
Jag tror att mina Soundscope räddade livet på mig denna eftermiddag?
För när jag har 50 m kvar till tornet så hör jag något extra stark från min vänstra sida. Eftersom man gick på helspänn så hann jag reagera på ett par millisekunder och där på 10-12 m kommer FYRA vildsvin rakt mot mig i full fart. Jag hann slänga upp studsaren mot axel varav grisen vinklar ifrån mig på bara 5-6 m. Rent reflexmässigt så svingar jag som på "skeetbanan" och trycker iväg ett skott. Jag måste nog erkänna att själva träffen var nog ett turskott eller skicklighet vem vet, men utan mina Soundscope hade jag nog blivit rammad av dessa vildsvin som kom rätt på mig denna eftermiddag.

img-avatar06Patrik Bunge-Meyer, Djursholms Jakt | www.djursholmsjakt.se

Eftersom jag jagar 3-4 gånger i veckan under säsong så behöver ett hörselskydd som jag trivs med och som verkligen klarar hårda tag. När jag fick möjligheten att prova Nya Soundscope pro-tect iHunt så blev jag överlycklig. Vilken skillnad det blev från att först ha använt vanliga hörselkåpor som slutade med att jag inte använda något skydd alls pga ojämnt ljud, värme och begränsad rörlighet. Jag går mycket med våra hundar och vill ha totalkontroll över skall, kvistar som bryts, riktningar som skott avlossades ifrån mm. Jämför jag med vanligt kåpor så hade jag ingen aning om vart det verkliga ljudet kom ifrån. Sen att det finns olika program som anpassats efter jägarens behov är ju helt unikt.
Än idag skriker jag på gäster som går 30meter framför mig och som inte hör uppfattar ens min röst, stora otympliga hörselkåpor som bara stör jakten enligt mig. Hur ska dem då kunna lokalisera ljudet från löpande klövvilt eller prassel från när haren närmar sig skytten. Nej det ska vara rent ljud, lätt att stoppa in och ur och rengöra samt driftsäkra hörselsnäckor som tål lite action.Jag är enormt nöjd med Soundscope pro-tect iHunt. Bättre sent än aldrig.

johanperssonJohan Persson | www.fjelljakt.se

Vackrare miljö än fjällen att jaga i är svårt att finna. Men terrängen är också många gånger väldigt tuff. Oavsett vilket vilt man jagar till fjälls är jakten oftast väldigt krävande. Detta ställer givetvis stora krav på utrustningen.

Jag har i all tid tillhört den grupp människor som har haft svårt komma till rätta med hörselkåpor. Dom sitter för tätt och är mest i vägen när man klättrar upp för en fjällsida. Att plocka fram dom ut ryggsäcken när hunden står för fågel är otänkbart. Detta har som för många resulterat i att jag har jagat och guidat utan skydd för min hörsel.

Soundscope öppnar en helt ny värld. Jag sätter in skydden på morgonen och tar ut dom på kvällen. Redan efter några minuter har jag glömt bort att dom finns där. Nu kan jag med ett förstaklassigt hörselskydd jaga allt vad fjället erbjuder utan att ens behöva fundera över om min hörsel är skyddad. Behöver jag förstärka hörseln för att avgöra om hunden skäller för älg eller ej, ja då vrider jag helt enkelt bara upp volymen!!