Publicerad den 2 kommentarer

Oticon More – det senaste inom hörapparater med Bluetooth

horapparater_med_bluetooth

Med nya plattformen More så har Oticon utgått från 12 miljoner olika ljudmiljöer. Hörapparaterna har tränats att utifrån olika teoretiska modeller förstå hur man så bra som möjligt förstärker tal och eliminerar buller och bakgrundsljud. Detta är hörapparater med bluetooth som enkelt kan kopplas till både iPhone och Android-telefoner. Du kontrollerar hörapparaterna enkelt med en app på din telefon. De kan självklart också fjärrjusteras av din audionom. 

Oticon More är uppbygga av 12 miljoner ljudbilder

Oticon har själva testat sin nya plattform More mot sin föregångare Oticon Opn S. Här menar man att ljudet är 60% tydligare, att taluppfattbarheten ökar med 15% och att ljudet till hjärnan ökar med 30%. Datorkapaciteten är dubbelt så hög och förmågan att exekvera avancerade algoritmer är 16 gånger högre. Med andra ord: ny hörapparatteknik gör skillnad!

Många traditionella hörapparater fokuserar på att enbart förstärka ljud rakt framifrån. Med Oticon More får du en ljudupplevelse som har ett 360-graders perspektiv och tar även hänsyn till vad som händer på sidan och bakom dig. På så vis blir det en behagligare lyssningsupplevelse och du får tillgång till alla betydelsefulla ljud i din omgivning. Du kommer också behöva anstränga dig mindre för att uppfatta olika nyanser i talet. 

Du kontrollerar enkelt dina Oticon More med en app på din telefon

Vi på Eartech Hörselkliniker har redan haft flera patienter som testat Oticon More. Många vittnar om framförallt ljudkvaliteten som väldigt bra. Ulla, en patient hos Eartech Bromma Hörselklinik, sade:

Ljudet var väldigt tydligt och klart. Stor skillnad mot mina gamla hörapparater!

Oticon More innehåller också en ny teknik som man kallar DNN (Deep Neural Network) som efterliknar hur hjärnan fungerar. Tekniken bygger vidare på Artificiell Intelligens (AI) vilken sammantaget gör att ljud blir väldigt tydliga och att du snabbt och sömlöst kan röra dig mellan olika ljudmiljöer utan att störas av detta. Mjukvaran anpassar sig i realtid för ljudförändringar i din omgivning. Ett exempel är om du går in i en affär eller hoppar på ett tåg. 

Oticon More finns i 8 olika färger

Med Oticon More så kan du trådlöst överföra ljud direkt från iPhone, iPad och Android-enheter. Oticon More finns i åtta olika färger och även som laddningsbara hörapparater. Du kan använda dina Oticon More hela dagen efter bara tre timmars laddning. Du kan också snabbladda dem, 30 minuter, och få ytterligare 6 timmars driftstid. 

Oticon More är en av våra favorithörapparater på Eartech Hörselkliniker. Den är också med på vår lista bästa hörapparaterna våren 2021. Kontakta oss på 020-121226 eller boka tid direkt med en av våra audionomer för att få mer information. 

2 reaktioner på “Oticon More – det senaste inom hörapparater med Bluetooth

  1. Jag har hörapparat Zerena 7 (Riter) Som jag uppfattar som skrikiga med högt ljud. Jag har haft hörapparat i 6 år och använder varje dag. Jag tycker folk pratar för högt ofta. Jag hör inte en viss typ av ljud rätt och har därför svårt att hänga med. Piano som jag tidigare kunde ta ut vilken låt som helst på låter falskt. Jag kan lyssna på Tv med hörlurar och hör då bättre utan hörapparat med normalt ljud på. Finns det bättre hörapparat för mig är min undran.

    1. Hej Billy, tack för ditt mail. Ja, det finns olika lösningar. Ring oss gärna på 020-121226 så hjälper vi dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *