Publicerad

Formgjutna hörselskydd Stockholm

gjutna_öronproppar_stockholm

På Eartech har vi kanske det bredaste sortimentet formgjutna hörselskydd i Stockholm. Vi arbetar med både aktiva gjutna öronproppar som Soundscope och även gjutna öronproppar med filter. Avgjutningar gör vi på plats hos kunder eller på någon av våra mottagningar i Stockholm (Bromma och Lidingö). Under året har vi ytterligare breddat vårt sortiment och har idag gjutna proppar från bland annat Starkey, Pluggerz, Elacin och Comfoor. Vi har både öronproppar i mjuk silikon och i hårdare akryl. Valet av material beror helt på vad kunden skall använda hörselskydden till. I väldigt smutsiga miljöer, som exempelvis industri eller inom byggsektorn, kan hårda hörselproppar vara att föredra. Arbetar du på skola eller förskola är mjuka formgjutna hörselskydd med dämpfilter ett bättre alternativ. Oavsett så har vi på Eartech expertisen och erfarenheten att leda dig rätt inför valet av formgjutna hörselskydd i Stockholm.

formgjutna_hörselskydd_stockholm

Den stora skillnaden mellan gjutna öronproppar och vanliga, enklare hörselskydd är bekvämligheten och komforten. Genom att utgå från att varje individs öra skiljer sig åt så kan man när man gjuter individuella hörselskydd få en nära nog perfekt passform. Detta gör att man kan ha på sig sina hörselskydd hela dagen utan att det blir irriterande eller obekvämt. Detta gör att man vänjer sig snabbt vid dem och får ett kontinuerligt skydd mot buller och höga ljudnivåer under hela dagen. När vi gör avgjutningar av kunders öron så följer våra legitimerade audionomer alltid de rekommendationer olika tillverkare både vad gäller hur avgjutningarna görs men även hur de bearbetas elektroniskt inför produktion. Vill du läsa mer om hur avgjutningar av öronen görs inför produktion av formgjutna hörselskydd har leverantörsföreningen Svensk Hörsel skrivit ett bra dokument om detta. Kunders avgjutningar scannas sedan alltid in och sedan skriver 3D-printers fram öronpropparna. Har tidigare beställt individuella hörselproppar hos oss så finns dessa lagrade elektroniskt och du kan exempelvis beställa en ny om du skulle ha tappat en propp.

Är ni fler personer som är i behov av formgjutna hörselskydd i Stockholm eller i andra delar av Sverige så kan vi åka ut till er arbetsplats och göra avgjutningarna. Vi har personal ute på arbetsplatser varje vecka så kolla gärna med oss om vi har vägarna förbi. Några exempel på arbetsplatser där vi gjort hörselskydd under året är skolor, förskolor, restauranger, byggen, tryckerier, tandläkarmottagningar, polisen, militären, sjukhus, gruppboenden, flygplatser, sjukhus och industrier. På Arbetsmiljöverkets hemsida kan du läsa mer om vilka regler som gäller för att minska buller och vilket ansvar arbetsgivaren har för ljudnivåer och användningen av godkända hörselskydd.

Vi har under året sett ett stort antal bra gjutna öronproppar med Bluetooth som har lanserats. Att via blåtand koppla sin smartphone (iPhone eller Android) till sina aktiva gjutna hörselskydd är en stor fördel. Detta innebär att man kan lyssna på musik på låg volym samtidigt som man skyddar hörseln. Du kan också tala i telefon när det ringer samtidigt som du får ett bättre skydd mot störande buller i din omgivning. Läs gärna om vilka regler som gäller för personlig skyddsutrustning på Konsumentverkets hemsida.

Under kommande månader kommer vi att visa våra formgjutna hörselskydd på olika mässor i Stockholm. Exempelvis kommer vi att medverka på mässor för jakt, MC, skola, industri och musik. Vi kommer fortsätta arbeta för att minska exponeringen av skadliga ljud för våra kunder i Stockholm och i resten av Sverige under 2018!