Inlägget gjort

Batterier hörapparat 312

batterier_hörapparat_312

Vad gäller hörapparatsbatterier är storlek 312 den vanligaste. Orsaken till att batterier hörapparat 312 är den mest använda storleken är att hörapparater med extern hörtelefon (RITE-apparater) blivit dominerande på marknaden. Dessa drivs ofta av hörapparatsbatterier storlek 312. Dessa känns igen av att de har färgkoden brun.

hörapparatsbatterier_312

Batterier hörapparat 312 har en bredd på 7,9 mm och en höjd på 3,6 mm. De har en spänning på 1,45 volt och har en kapacitet på 180 mAh. För att skilja olika batterier till hörapparater från varandra så använder man olika färgkoder. Detta markeras på batteriet genom att klistermärket, som man tar av när batteriet skall användas, har olika färger. För batterier hörapparat 312 är färgkoden brun. Tänk på att inte ta bort klisterlappen innan du tänkt använda dina batterier. När du tänkt använda dem: ta bort klisterlappen och vänta någon minus innan du sätter i batteriet i din hörapparat.

När man väljer batterier till sina hörapparater är kvaliteten viktig. Något som ofta missas är att man vill ha en tillverkare vars batterier är exakt lika stora varje gång. Man talar här om toleranser vilket betecknar storleken hos en avvikelse eller variation från ett givet värde. Vad gäller batterier storlek 312 så innebär detta att man vill välja en tillverkare som alltid håller sig till måtten 7,9 mm (bredd) och 3,6 mm (höjd). Detta hos alla tillverkade batterier. Skälet är att hörapparater idag är så små och om exempelvis batteriet är för stort kan elektroniken i hörapparaten skadas.

312_hörapparatsbatterier

På Eartech arbetar vi sedan ett par år med Rayovac som leverantör. Våra erfarenheter är att dessa batterier håller den högsta kvaliteten på marknaden och dessutom har de en lång hållbarhet. Detta gäller både driftstid och möjligheten att, oöppnade, använda dem efter något år på hyllan. Vår ambition är att hålla låga priser och erbjuda snabba leveranser på olika typer av batterier till hörapparater. Däribland batterier hörapparat 312. Vi levererar olika batteribeställningar varje vardag och då har du dem i brevlådan dagen efter. Du kan köpa en förpackning eller 10 förpackningar. De bästa priserna får man om fler batterier beställs. Om du inte vill beställa på internet kan du alltid ringa oss på 020-121226 så skickar vi dina batterier hörapparat 312.