Publicerad

Nyaste hörapparaterna

Varje år lanseras en mängd nya hörapparater. Vilka är då de nyaste hörapparaterna 2020? De ledande tillverkarnas nyaste hörapparater är Marvel (från Phonak), LiNX Quattro (från GN Resound), Opn S (från Oticon), Evoke (från Widex) och Xperience (från Signia). Trenden för 2020 är små laddbara hörapparater som successivt blir smartare och smartare. 

Två stycken Phonak Marvel som enkelt kan kopplas ihop med ett FM-system (Roger)

Under hösten 2019 så annonserade Phonak att man gjort över 1 miljon utprovningar enbart 10 månader efter lanseringen av Marvel. Phonak Marvel är en populär hörapparat som kan kopplas både till din iPhone eller Android telefon. Mycket bra ljud och bra laddbara hörapparater. Marvel har dessutom inbyggda mikrofoner som tar upp ditt tal när du ringer någon. Är du yrkesverksam kan dessutom FM-systemet Roger enkelt, via mjukvara, anslutas till dina Marvel. Även apparna till Marvel har blivit bättre och används av väldigt många av våra kunder. 

3 par GN Resound LiNX Quattro på laddning inför utprovning

En av de populäraste hörapparaten på marknaden är idag GN Resound LiNX Quattro. Laddbara hörapparater som kan kopplas både till din iPhone eller Android telefon. GN Resound var den första tillverkaren som utvecklade “Made for iPhone” hörapparater och Quattro är den fjärde generationen som är kompatibla med iPhone, iPad och iPod. GN Resound har också ett strategiskt samarbete med Google och under hösten 2019 så kom de första Quattro hörapparaterna som du kan koppla till din Android telefon. LiNX Quattro har en väldigt bra ljudåtergivning och dessutom kan man enkelt justera dem på distans. 

Oticon Opn S med laddstation

Opn S från danska Oticon är en utveckling av deras Opn-hörapparater. Här är fokus laddbara hörapparater. Oticon har även jobbat med sitt återkopplingssystem till dessa hörapparater och detta är väldigt effektivt. Många kunder som testat Opn S vittnar om att de har en väldigt bra talförståelse i bullriga miljöer. Vad gäller kraftigare hörselnedsättningar så har hörapparaten Xceed precis lanserats. Oticon har ett väldigt brett sortiment hörapparater och har också en avancerat forskningsprogram (Brain Hearing) som går ut på att få hörapparaterna att fungera så bra som möjligt för att hjälpa hjärnan att tolka förstärkta ljud. 

WIdex Evoke är den första hörapparaten med machine learning egenskaper

Danska Widex väntas lansera en ny produktfamilj i under första kvartalet 2020. Idag är Widex ledande hörapparat Evoke. Med Evoke får man en snygg hörapparat med lång batteritid. Widex har också utvecklat en rad appar som du kan koppla till dina Evoke hörapparater. Evoke är den första hörapparaten som innehåller machine learning. Med det menas att hörapparaterna lär sig i vilka lyssningsmiljöer du befinner dig i och anpassar sig efter det. Den kan exempelvis skilja på om du lyssnar på klassisk musik eller popmusik. Den anpassar sig på olika sätt om du är på ett möte eller om du är på en fest. 

Signia Xperience är den senaste plattformen från WS Audiology

Signias helt nya plattform, som lanserades i november 2019, heter Xperience. Även här är fokus laddbara hörapparater. Signia Xperience har tre laddbara alternativ 3X, 5X och 7X. Minnet i Xperience chippet är 7 gånger större än chippet i Signias tidigare plattform NX. Det är också 60% mindre vilket gör att hörapparaterna i Xperience serien är mindre än NX. Man har också hanterat situationen när personer byter ljudmiljöer väldigt bra med Xperience. Laddaren och batterierna i Xperience ger också 20% längre driftstid versus NX och numera har man enbart en app till Xperience (Signia App). Tidigare hade man 3 olika appar. Man kan också fjärrprogrammera hörapparater i Xperience serien via Signia App. 

Hos Eartech Hörselkliniker får du leverantörsoberoende rådgivning om vilken hörapparat och vilken tillverkare som passar dig bäst. Eartech arbetar med alla stora tillverkare på marknaden och får kontinuerligt utbildning på den absolut senaste tekniken. Ta första steget och testa din hörsel. Efter hörseltestet får du rådgivning av våra legitimerade audionomer hur du kan gå vidare för att höra bättre med de nyaste hörapparaterna 2020.