Publicerad

Siemens hörapparater

siemens_horapparater

Siemens hörapparater heter sedan 2016 Signia. Siemens har över 140 års erfarenhet av tillverkning av hörselhjälpmedel. Redan 1878 så började Werner von Siemens utveckla olika apparater för att hjälpa människor med en hörselnedsättning. Detta var grunden till Siemens hörapparater och under alla år har företaget drivits från Tyskland. 

Numera ingår Siemens hörapparater i koncernen WS Audiology. Här ingår även Widex som är en av Danmarks ledande tillverkare av hörapparater. WS Audiology har en rad olika varumärken inom hörsel. Exempel är Signia, Siemens, Sivantos, Rexton, Audibene, Audio Service, HearUSA och Widex. Omsättningen för WS Audiology var 1,1 miljarder Euro 2018. 

Siemens/Signia hade redan 2007 laddbara hörapparater och detta är ett område man jobbat mycket med genom åren. Idag är ca 50% av de hörapparater man säljer inom premiumsegmentet laddbara. Siemens hörapparater var under många år ett av världens mest populära varumärken inom hörsel och detta har fortsatt med Signia. 

signia avancerade hörapparater
Den nya plattformen med hörapparater från Signia heter Xperience

Den nya plattformen med hörapparater hos Signia heter Xperience. Denna lanserades under hösten 2019 och har en rad olika modeller och varianter. De finns både som laddbara och med zink-luft batterier. De kan direkt strömma ljud från din mobiltelefon och läsplatta. Med Signia Xperience har man också inkluderat akustiska rörelsesensorer. Med dessa kan Signia Xperience hörapparaterna bättre förstå hur användarens rörelser påverkar hur ljud upplevs och kompensera för detta. Detta sker i realtid och utan att man märker det. Allt för att skapa en så bra ljudupplevelse som möjligt. 

Under utvecklingen av Signia Xperience har WS Audiology fokuserat mycket på upplevelse av ljud, ljudlokalisering, signal-brus förhållande, detektering av egen röst, bättre talförståelse och en minskad ansträngning när man lyssnar. Detta har resulterat att 90% av användarna, enligt uppgifter från Signia, rapporterar en naturlig ljudupplevelse i rörelse. 

signia hörapparater app
Med Signia App kan du enkelt styra dina Signia Xperience hörapparater

Till Signia Xperience kan du ladda ner Signia App. Den kan laddas ner både på Google Play och på App Store. Med denna kan du själv kontrollera dina Xperience-hörapparater och även få fjärrsupport av din audionom. Med Signia App kan du styra enkla funktioner som volym och programval men även mer avancerade funktioner som ljudstreaming och uppkoppling mot andra tillbehör. Exempel på sådana tillbehör är StreamLine Mic och StreamLine TV. Du kan enkelt använda StreamLine Mic på möten och du kan också koppla ihop din TV med dina hörapparater via StreamLine TV. 

På Eartech Hörselkliniker har vi lång erfarenhet av både Siemens hörapparater och Signia. Du kan snabbt och enkelt boka tid hos någon av våra legitimerade audionomer för ett hörseltest. Sedan får du råd vilken hörapparat som passar just dig och din hörsel.