Publicerad

Hörapparater Globen och Enskede

hörapparater_globen_enskede

På Dalens sjukhus har vi sedan början av juni börjat ta emot patienter på vår av Stockholms läns landsting auktoriserade hörselmottagning. Vi verkar inom vårdvalsområdet primär hörselrehabilitering. Många i närområdet har varit intresserade av hjälpmedel och Eartech är nu ett bra alternativ för hörapparater Globen och Enskede.

Många människor lider av nedsatt hörsel och olika undersökningar visar att man väntar länge med att söka hjälp. Kan man få hjälp tidigt, snabbt få en diagnos och börja använda hörapparater innebär detta en ökad livskvalitet och möjligheter att börja höra de ljud som man idag inte hör. Du kommer också märka att det blir lättare att hantera ljudmässigt problematiska situationer som exempelvis restaurangbesök eller middagar. Det blir också lättare att höra radio och TV samt enklare att följa med i konversationer. Genom ny teknik kan man dessutom utan problem koppla dina hörapparater till den teknik du använder i vardagen som mobiltelefon, läsplatta, dator och TV. Här skickas ljudet trådlöst till dina hörapparater vilket gör exempelvis telefonsamtal väldigt mycket enklare.

En vanlig kommentar när man väl börjat använda hörselhjälpmedel är: “det enda jag ångrar är att jag väntade så länge”. När man börjar använda hörapparater är det alltid en liten startsträcka. Det kan ta lite tid för hjärnan att börja höra ljud som man i många år inte hört. Under första veckorna kan detta vara lite jobbigt men det går över. När du väl kommit över denna “puckel” blir det successivt lättare och du kan börja njuta av livets alla ljud!

På Eartech Hörselklinik på Dalens sjukhus i Enskede har vi idag möjligheter att snabbt ta emot dig som patient för ett hörseltest och rådgivning kring hur hörseln kan förbättras. Vad gäller hörapparater Globen och Enskede blir Eartech ett bra alternativ med goda kommunikationer (T-bana, buss och lätt att parkera) för dig som är intresserad av hjälp med hörseln. På Dalens sjukhus finns även öronläkare (Öron-Näsa-Hals (ÖNH)) om det skulle behövas.

Bor du i Stockholms läns landsting kan du utan remiss vända dig till oss. Du kan snabbt och enkelt boka tid genom att ringa 020-121226 eller boka tid på vår hemsida här. Bor du i närheten och är nyfiken på hörapparater Globen och Enskede är du naturligtvis välkommen att komma förbi. Välkommen till Eartech Hörselklinik Dalens sjukhus – Livet är värt att höra!