Publicerad

Bästa öronproppar konsert

bästa_öronproppar_konsert

Nu väntar sommaren med varma kvällar och festivaler. I detta inlägg tänkte vi svara på frågan och tipsa om: bästa öronproppar konsert. Tänk på att skydda din hörsel när du är på festival eller konsert med öronproppar eller hörselskydd. Det gäller både dig själv och din familj. Det finns idag ett brett sortiment hörselskydd för barn som man med fördel bör använda på olika evenemang.

I olika undersökningar har man sett att många unga slarvar med öronproppar på konserter och festivaler. Genom att man inte skyddar sin hörsel så utsätter man sig för onödiga risker. Man kan redan i unga år utveckla hörselskador som följer en resten av livet. Ofta kommer problemen smygande och man börjar märka förändringar i hörseln över tid. Exempel på hörselskador är nedsatt hörsel, tinnitus och ljudöverkänslighet.

Något många vittnar om är att det börjar tjuta eller ringa i öronen efter konserten. Detta är tecken på överbelastning av dina öron. Oftast går dessa besvär över. Ibland kan man dock ha sån otur att besvären kommer direkt. Har man dessutom exempelvis druckit alkohol så är de höga volymerna förrädiska eftersom man inte riktigt märker hur högt ljudet är. Här gäller devisen: tänk efter före! Använd hörselskydd om du planerar att gå på klubb eller konsert. Man behöver inte vänta på att få problem innan man börjar att skydda sin hörsel.

Vad gäller ämnet: bästa öronproppar konsert så rekommenderar vi att man väljer produkter som dämpar jämnt över hela frekvensregistret. Dessutom att man har lagom dämpning. Vissa enklare öronproppar dämpar för mycket framförallt i de höga frekvenserna. Detta gör ljudbilden förvanskad och man hör inte alla toner klart. Effekten av detta kan då bli att man tar av sig hörselskydden och därmed är man exponerad för de höga ljuden på konserten.

gjutna öronproppar musik

När vi diskuterar frågan bästa öronproppar konsert så har vi försökt arbeta fram ett sortiment som ger dig ett fullgott skydd samtidigt som din ljudupplevelse är optimal. På Eartech har vi både gjutna öronproppar och In-Ear monitors. Dessa tillverkas efter avtryck av dina öron. Dessa avtryck görs av en legitimerad audionom och dessa produkter ger en fantastisk passform. Exempel på lösningar är Eartech DM och Eartech 2in1. Vi har också en rad hörselskydd som inte kräver avgjutningar. Exempel är Eartech Communication White Wings och Eartech Communication Blue. Kontakta oss gärna om förslag på bästa öronproppar konsert eller andra frågor om hörsel och hörselskydd.