Publicerad

Hörselskydd att sova med

hörselskydd_att_sova_med

En av de vanligaste produkterna hos oss är hörselskydd att sova med. Vi på Eartech Hörselkliniker har ett brett sortiment av både formgjutna öronproppar för sömn men även varianter som kan användas utan att man gör avgjutningar. 

Att minska ljudnivån i sovrummet och på så vis förbättra sömnen är något som efterfrågas av många idag. Det kan vara så att man har en partner som snarkar, grannar som väsnas eller störs av trafikbuller. Allt detta kan leda till ryckig sömn och svårigheter att sova. 

Det är vanligare att män snarkar än kvinnor. Det är också vanligare att man snarkar ju äldre man blir. Snarkningar beror på att mjukdelar i gommen slappnar av och säckar ihop mot varandra och när luft passerar så skapas en vibration. Det är detta som skapar själva ljudet när man snarkar. Om man också observerar andningsuppehåll under sömnen är det viktigt att utredas för sömnapné. Kontakta din husläkare eller vårdcentral för mer information och hjälp. 

Genom att använda sovproppar så kan du få ett hörselskydd att sova med. När man talar om sovproppar så är det viktigt att veta om att det blir aldrig helt tyst. Alla hörselskydd för sömn och sovproppar dämpar ljud. De tar inte bort ljuden helt och hållet. Det är också viktigt ur ett säkerhetsperspektiv att man exempelvis hör brandlarm och andra akuta ljud. 

gjutna_sovproppar
Formgjutna hörselskydd för sömn tillverkas utifrån avgjutningar av dina öron

Formgjutna sovproppar är det bästa alternativet. Utifrån avgjutningar av dina hörselgångar så tillverkas dina öronproppar för sömn. I själva tillverkningen så använder man 3D-skrivare för att passformen skall vara helt perfekt. Den största fördelen med formgjutna hörselskydd är bekvämligheten som är oöverträffad eftersom man utgår från hur dina öron ser ut. 

köpa_sovproppar_internet
Eartech har flera sovproppar som du kan köpa på internet

På Eartech har vi stor vana med att arbeta med hörselskydd att sova med. Vi har även ett par bra alternativ som inte kräver avtryck av dina hörselgångar som du kan köpa direkt på nätet hos oss. Olika typer av sovproppar hittar du i vår webbshop.