Publicerad

Öronproppar barn

öronproppar_barn

Vi får många frågor kring öronproppar barn. Vanliga frågor är ofta kring användning på festivaler, koncentration i skolan, hjälp när man reser eller vad som är lämpligt när ens barn behöver skydda sina öron när man badar. Det finns idag många bra produkter inom gruppen öronproppar barn. Alla våra öronproppar för barn är CE-certifierade och testade i enlighet med EN352-2.

Precis på samma sätt som vuxna behöver barn skydda sina öron när man är på festival eller konsert. Det gäller också om man är på idrottsevenemang eller i andra sammanhang där det är höga ljudnivåer. Man kan använda hörselkåpor men det finns idag också bra öronproppar för barn. En bra produkt om man vistas i miljöer där det är höga ljudnivåer men man vill också kunna höra samtidigt är Pluggerz Music Kids, SNR 22 dB. Dessa har inbyggda dämpningsfilter och ger en jämn och bra dämpning över hela frekvensregistret. Dessa dämpar 22 dB så de passar bra i sammanhang där ljudet är högt över en längre tid.

öronpropp_ungdomar

Pluggerz Music Kids, SNR 22 dB är också en bra öronpropp att använda i skolan. Den skyddar mot buller samtidigt som tal släpps igenom. Man hör vad läraren säger men de stänger också ute bakgrundsbuller som stör koncentrationen. De passar barn mellan 4 och 14 år och är tillverkade i ett mjukt silikonmaterial för maximal komfort.

hörselskydd_barn_resa

Ett annat område där öronproppar för barn är efterfrågade är under flygningar. Det kan vara obekvämt för barnet när det slår lock för öronen under start och landning. Därför har holländska Comfoor tagit fram ett hörselskydd för detta ändamål. Dessa heter Pluggerz Kids Travel, SNR 27 dB och tryckutjämnar via ett inbyggt filter. De skyddar också mot buller i kabinen som även det kan vara jobbigt för barn. De dämpar 27 decibel och ger ett mycket bra skydd mot höga och besvärliga ljud.

simproppar_barn

Ett annat vanligt problem för barn är att man får inflammationer i hörselgången (extern otit) när man badar eller simmar. Här vill man hålla torrt i öronen när man vistas i vatten. Det är viktigt att de håller tätt och är bekväma. Även här har Comfoor tagit fram bra produkter. Dessa heter Pluggerz Kids Swim och finns både i en blå och i en rosa variant. När man använder Pluggerz Kids Swim kan man undvika att vatten kommer in i öronen och att inflammationer och eksem uppstår.

Kontakta oss gärna för mer information om vilka öronproppar som skulle vara lämpliga för ditt barn. Det finns idag ett antal bra produkter i gruppen öronproppar barn. Vet man hur de är tänkta att användas och i vilka situationer barnens öron behöver skyddas kan bra lösningar identifieras. Se till att skydda ditt barns hörsel redan vid tidig ålder!