Inlägget gjort

Öronproppar silikon

öronproppar_silikon

En väldigt vanlig produkt hos oss är öronproppar silikon. Olika öronproppar utrustas med filter för att dämpa ljud. Vad gäller kommunikation så försöker man välja filter med en jämn dämpning över hela frekvensregistret. Det gör att taluppfattbarheten ökar och att det blir lättare att tala med andra. Det material man väljer i själva hylsan är ofta silikon. Skälet till det är att att man kan tillverka bekväma öronproppar samt att materialet anpassar dig efter dina hörselgångar. Detta utan att vara obekväma eller skaver i hörselgångarna. Öronproppar silikon är ett bra samlingsbegrepp för en stor mängd hörselskydd från olika tillverkare.

Tittar man lite närmare på silikon så kan man säga att det strukturellt är ett mellanting mellan organiska och oorganiska polymerer. Silikon är ett bra material för öronproppar eftersom det är värmebeständigt, har en hög smörjeffekt och är vattenavstötande. Vidare leder inte silikon elektricitet och är ganska tåligt mot kemisk påverkan. Själva materialet har också en tätande effekt vilket ljudmässigt gör att det “håller tätt” mot oönskat buller.

Öronproppar silikon kan tillverkas för en rad olika ändamål och sammanhang. Exempel är sömn, musik, industri och användning när man sitter i kontorslandskap. Man kan tillverka individuella öronproppar som passar dina öron exakt. Här utgår man för avgjutningar av dina öron som görs av en legitimerad audionom. Dessa avgjutningar scannas sedan och därefter tillverkas hörselskydden. Här kan man sedan välja olika dämpningsfilter som passar. De olika filtren kan bytas om du exempelvis vill ha mer eller mindre dämpning av ljud. Numera vill man också säkerställa passformen vid leverans. Det finns olika instrument för att säkerställa att öronpropparna passar och att silikonet sluter tätt. Detta görs av det företag som levererar dina valda produkter.

öronproppar_silikon_eartech

En bra öronpropp i silikon som även är formgjuten är Eartech DM. Dessa har utbytbara dämpningsfilter och fungerar i väldigt många olika sammanhang. Exempel är på arbete och när man är på konsert. Eartech DM har ett filter som ger en jämn dämpning och man hör tal mycket bra. Vi har väldigt många nöjda kunder som varje dag skyddar sin hörsel med Eartech DM.

öronpropp_i_silikon_eartech

Det finns också flera öronproppar i silikon som inte kräver avtryck av öronen. Dessa är tillverkade för att passa alla och många gånger har de formen av en “julgran”. Ett undantag är Earasers som av många kallas HiFi öronproppar. Dessa är ett bra val om man vill ha bra ljud och ändå skydda hörseln. De är väldigt bekväma och de öronproppar som är mest bekväma utan att man behöver göra avgjutningar. En öronpropp i silikon för sömn som är bra är också All-Fit Hörselskydd Sleep. De är öronproppar silikon som är lämpliga för sömn och vila.

På Eartech har vi ett brett sortiment av öronproppar silikon. Vi har både formgjutna produkter och öronproppar som inte kräver formgjutningar. Tveka inte att kontakta oss för mer information om vilken öronpropp som passar dig bäst!