Hörseltest

Välkommen att testa din hörsel hos oss!

Du behöver ingen remiss för att testa din hörsel och du kan boka tid hos oss direkt. Vi erbjuder alla över 18 år att testa sin hörsel och få oberoende rådgivning om vad du kan göra för att höra bättre. Det gäller även om du redan har hörapparater.

På uppdrag av Region Stockholm - LogotypVåra mottagningar på Eartech Hörselkliniker är auktoriserade av Region Stockholm. Vi har 7 hörselmottagningar i Stockholms län, en i Göteborg och en hörselmottagning i Örebro. Våra två mottagningar i Enköping och Uppsala ingår i vårdval grundläggande hörselrehabilitering i Region Uppsala. Inom Region Uppsala måste du vara 20 år eller äldre för att kunna vända dig till oss.

Att göra ett hörseltest gör inte ont, tar cirka en timme och du får direkt återkoppling av din audionom om vad hörseltestet visar. Här kan du läsa mer om hur ett hörseltest går till.

Allas hörsel är olika och vilka problem man kan ha varierar från person till person. Hörseltestet lägger grunden för den helhetsbild över din hörsel som din audionom tar fram tillsammans med dig.

För hörseltestet, inom Region Stockholm, tas en patientavgift ut på 100 kr. Frikort gäller. Är du över 85 år är hörseltestet kostnadsfritt. Inom Region Uppsala tas ingen patientavgift ut för hörseltest.

Välkommen att testa din hörsel hos Eartech Hörselkliniker – Livet är värt att höra!

Problem med hörseln

Hörselnedsättning

Över 1,5 miljoner svenskar har någon form av hörselnedsättning och ofta går det lång tid utan att någon form av behandling sätts in. Det är inte svårt att ta tag i sin hörselnedsättning, börja med att att testa hörseln och gå vidare därifrån. Läs mer om hörselnedsättning här.

Tinnitus

Tinnitus är väldigt vanligt och man uppskattar att cirka 15 % av befolkningen i Sverige, eller 1,5 miljoner människor, har besvär. Av dessa har runt 100.000 människor så allvarliga problem att det påverkar vardagen (Hörselskadades Riksförbund). Tinnitus förekommer i alla åldrar. Man ser dock att vissa yrkesgrupper som musiker, lärare, industriarbetare, militärer och krogpersonal är extra drabbade. Läs mer om tinnitus och vad vi kan hjälpa till med här.

Andra problem med hörseln

Det finns en mängd olika mer eller mindre vanliga besvär med öronen och hörseln, många går över av sig själv, medan andra kan behöva åtgärder från vården. Läs mer om olika besvär med hörseln här.

Vill du testa din hörsel hos oss?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Heléne Ljung
Heléne Ljung
Leg. Audionom Heléne tidigare varit chefsaudionom på Karolinska sjukhuset och Danderyds sjukhus. Helené har tidigare varit verksamhetschef på M&M Hörsel och Aleris Hörsel. Vidare grundade Helené Audionomerna Sweden AB, en av Sveriges ledande kedjor av hörselkliniker, där hon var VD mellan 2006-2012.