Man kan även ha andra problem med hörseln. Exempel är ljudöverkänslighet, extern otit eller nedsatt hörsel efter en öroninflammation.
Öroninflammation
Ofta börjar öroninflammation med en förkylning. Förkylningsviruset gör det svårare för örats och näsans slemhinnor att försvara sig mot olika bakterier som kan orsaka en infektion i mellanörat. I de flesta fall går öroninflammationen över av sig själv men ibland behövs behandling. Exempel på symtom är: känsla av lock i örat, feber, ont i örat och sämre hörsel.
Hörselgångsinflammation, simmaröra
Många simmare får problem med irriterade hörselgångar. Symptom kan vara klåda, irritation och i vissa fall värk i örat. Man kan också få feber och varbildningar i örat. Andra ord för simmaröra är hörselgångsinflammation eller extern otit. Detta är något som drabbar många simmare, surfare, dykare och personer som vistas länge och ofta i vatten.
Ljudöverkänslighet
Begreppet ljudöverkänslighet kan beskrivas som ett samlingsbegrepp vilket innebär att vanliga ljud gör att individens vardag påverkas negativt. Vanligt är att personer som arbetar inom yrken som musiker, bartender, kypare, DJ, lärare och förskollärare är drabbade. Det finns dock många andra som har problem med att vardagliga ljud upplevs obehagliga.
Vaxpropp och sus i örat
Det är normalt att ha vax i öronen. Körtlar i huden bildar öronvax som ett skydd och för att forsla bort skräp och andra oönskade partiklar. Man beräknar att 2-6% av befolkningen får problem med vaxproppar och det beror på stor produktion eller att vaxet inte alltid transporteras bort snabbt nog. När vaxet ligger kvar i hörselgången kan det i vissa fall orsaka susningar i örat.
Fråga oss gärna om du har problem med din hörsel
För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger