Publicerad

Hörseltest hemma

testa hörseln hemma

I dessa tider är det många som är intresserade av hörseltest hemma. Att via sin dator eller telefon testa hörseln är idag inga problem. När du har gjort hörseltestet så kan någon av våra audionomer återkoppla och förklara resultaten. Många är idag hemma mycket mer än tidigare. Att då kunna höra bättre och kunna följa med i nyheterna på TV samt tala med nära och kära via telefon är väldigt viktigt. Detta minskar isoleringen och ökar livskvaliteten. 

Det finns idag ett antal hörseltester som du kan göra online. Vi har samlat några bra alternativ på vår sida distansbedömning. Bra är också att man innan funderar igenom hur det går med hörseln i olika situationer. Vi har därför samlat ihop några bra frågor som man kan svara på innan. Ju mer information vår audionom kan få desto bättre. Vad gäller hörseltesterna så är det första testet, hearingtest.online, ett bra test som även har en kalibrering. Detta test kräver hörlurar. Detta andra testet är något enklare och tillhandahålls av Phonak som även tillverkar hörapparater. Även detta kräver hörlurar. Det tredje testet har GN Resound utvecklat som även dom är tillverkare av hörselhjälpmedel. Detta tredje test kan genomföras med eller utan hörlurar. Det räcker alltså med högtalare här. 

På vår sida ligger även ett antal tal-i-brus filer uppe. Med dessa kan man testa hur bra man hör ord i bullriga situationer. Det är viktigt eftersom det exempelvis efterliknar situationen när många talar samtidigt. Eftersom många har problem med att höra i buller är det ett test som är värdefullt att göra. Speciellt om man kan genomföra det utan och med exempelvis hörapparater. Då får man ett mått på hur väl hörapparaterna fungerar när det är mycket ljud omkring dig. 

Efter testet har vi lagt upp några diskussionspunkter som är utgångspunkt för nästa steg. 

Ibland kan det vara en fördel att få ett hembesök och att en audionom testar din hörsel på plats. Vi har stor erfarenhet av mobil hörselvård och kan genomföra hörseltester hemma hos dig. Här kommer en av våra legitimerade audionomer hem till dig och genomför hörseltestet och vi kan även prova ut hörapparater när vi är där. 

Hörseltest hemma hos patient
Vår audionom Lotta testar hörseln och provar ut hörapparater hemma hos en patient

Vår personal som kommer hem till dig har på sig skyddsutrustning och vi har även utökade hygienrutiner. Mer om hur vi arbetar med säkerhet i dessa Corona-tider kan du läsa om här

Är du intresserad av hörseltest hemma är du välkommen att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.