Publicerad den Lämna en kommentar

TV-adapter är ett bra komplement till moderna hörapparater

tv_adapter_horapparat

I ett debattinlägg i Vimmerby Tidning tar företrädare för pensionärsorganisationerna PRO och SPF upp problemet med störande bakgrundsljud i sändningar. Användare upplever att, trots nya hörapparater, problem att höra vad som sägs på TV. Detta är ett problem och det är bra att det tas upp. Emellertid finns idag olika TV-adaptrar till moderna hörapparater som underlättar lyssnandet. Dessa strömmar ljudet från din TV direkt till dina hörapparater utan mellankoppling. Alla nya hörapparater har idag TV-adaptrar som kan kopplas till dessa. Ta upp det med din audionom. Det gör det lättare att höra vad som sägs och ljudnivåer kan kan hållas nere. Läs debattinlägget i Vimmerby Tidning.

Publicerad den Lämna en kommentar

Många hörselskadade söker inte hjälp

svd-kronika-horapparat

I en mycket bra krönika i Svenska Dagbladet tar Karin Thunberg upp att många som hör sämre söker inte hjälp för att man har förutfattade meningar om hörselhjälpmedel. Att kunna höra bättre i stora sällskap, kunna sänka volymen på TV:n, slippa säga ”va?” så ofta är några av de fördelar som hon upplevde av att börja använda hörapparater. Att hörapparaterna dessutom är små och enkla att sätta i och ta ur var något som också togs upp. Hela krönikan kan du läsa här: Karin Thunberg, Svenska Dagbladet

Man beräknar att 18,5% av den vuxna befolkningen har en hörselnedsättning. Det innebär att över 1,5 miljoner svenskar hör sämre. Hörseln försämras ju äldre vi blir men påverkas också av faktorer som buller, sjukdomar, genetiska förutsättningar och exponering för exempelvis kemikalier i din närmiljö. Något som tas upp i krönikan är också att det är väldigt många i yrkesverksam ålder som hör sämre. Man beräknar att över 700.000 människor mellan 16-64 år hör dåligt. Många väljer, precis som väninnorna i artikeln, att inte söka hjälp. Medelåldern för en förstagångsanvändare för hörapparater är nästan 72 år. Det är för sent. Det finns stora vinster i att söka hjälp i tid och du förbättra både din livskvalitet och allmänhälsa.

Första steget är att boka ett hörseltest och en legitimerad audionom. Hos Eartech Hörselkliniker kan du utan remiss boka en tid och få tips och råd om hur du kan höra bättre. Välkommen till en värld av bättre hörande!

Publicerad den Lämna en kommentar

Eartech presenterar 2021 års bästa hörapparater i tidningen Vi Hörs

bast-horapparat

Svenska Hörselförbundet är en förening för svensktalande hörselskadade i Finland. I sin medlemstidning Vi Hörs, 2/2021, så är en reportage med där Eartech Hörselkliniker presenterar de bästa hörapparaterna på marknaden 2021. Du kan läsa hela reportaget här. Är du intresserad av hela underlaget så finns det här: Bästa hörapparaterna 2021

svenska-horselforbundet-eartech
Publicerad den Lämna en kommentar

Zebastian testar hörapparaten Resound One

zebastian-audionom

Vår audionom Zebastian Alsbjer-Aronsson har testat hörapparaten Resound One från GN Resound. Lite om Zebastian: är legitimerad audionom från Karolinska Institutet, arbetar på Eartech Lidingö och Södermalm, bakgrund som musiker och musikproducent, använder själv hörapparater sedan över 20 år och pendlar varje dag med el-skateboard till jobbet 🙂 Lär känna Zebastian och hör honom berätta om sina erfarenheter av Resound One både som användare och utprovande audionom i videon nedan.

Vår audionom Zebastian testar hörapparaten Resound One

Resound One är den senaste hörapparaten från danska GN Resound. Denna hörapparat lanserades under hösten 2020 och har varit en succé världen över. Nedan följer några bilder som beskriver Resound One.

En nyhet med Resound One är tekniken M&RIE vilket innebär mikrofon och hörtelefon i hörselgången. Resound One är den första hörapparaten med denna nya teknik.

Resound One är först i världen med M&RIE – mikrofon och högtalare i samma enhet

Man kan prova Resound One både till nya och vana användare. Hörapparaterna finns både med batteri och som uppladdningsbara. Det innebär att man inte behöver köpa batterier till dem. Genom att göra inställningar i hörapparatens anpassningsprogramvara så kan man få dem att fungera till olika typer av patienter.

Praktisk laddare medföljer dina laddningsbara Resound One

Det finns ett flertal tillbehör som du kan använda ihop med Resound One. Exempel är mikrofon, TV-adapter, fjärrkontroll och telefonclip.

Till Resound One kan du koppla flera olika tillbehör och hjälpmedel

Det är enkelt att justera dessa hörapparater på distans. Det innebär att du inte alltid behöver besöka hörselmottagningen för att få hjälp med dina hörapparater. Denna funktion heter Resound Assist Live.

Med Resound Assist Live kan din audionom enkelt fjärrjustera dina hörapparater på distans via din app

Till Resound One finns det mycket bra app som heter Smart 3D. Med denna kan du själv kontrollera dina hörapparater och enkelt exempelvis höja och sänka ljudet med mera.

Med appen Smart 3D kan du själv styra dina hörapparater

Resound One kan fås i en rad olika färger. De sitter väldigt bra bakom örat och är mycket diskreta.

Man kan få Resound One i en mängd olika färger

Har du frågor kring Resound One eller andra hörapparater kan du kontakta oss på Eartech Hörselkliniker genom att ringa 020-121226. Du kan även läsa mer om Resound One i vår sektion bästa hörapparaterna på marknaden. Välkommen till en värld av bättre hörande!

Publicerad den Lämna en kommentar

Ny hörselteknik gör skillnad i människors liv

Nya hörapparater och ny hörselteknik förbättrar människors kommunikation och livskvalitet. Mailet nedan är från en av våra kunder, Lars, till vår audionom Carina Bellås på Dalens sjukhus. Mailet är publicerat med godkännande från Lars.

Hej Carina,

Vill bara berätta att jag är så nöjd och glad för mina båda hörapparater. Alla dess förträffliga funktioner fungerar perfekt.

Har nu haft detta hjälpmedel i snart ett år. Frågat mina barn hur dom upplever att jag numera använder mig av hörapparater. ”Du är med på ett helt annat sätt när hela familjen är samlad och kommentarerna haglar tätt”.
Trevligt och bra för alla med andra ord.

För att inte tala om när jag lyssnar på musik via Spotify i telefonen. Nu slipper andra i min omgivning lyssna på min favoritmusik på hög volym i rummet. Nej numera är det bara jag som hör det jag spelar. Detsamma gäller när jag lyssnar på Tv ljudet, även det direkt in i mina hörapparater. Jag reglerar ljudet som blir perfekt för mig utan att det stör någon annan i rummet. Vanligtvis lyssnar jag på ”ljudet som strömmar ut i rummet” Men när det är en film eller annat med begränsat bra ljudkvalitet, ja då väljer jag att få ljudet även direkt in i mina hörapparater.

När min fru kör bilen med mig som passagerare i framsätet, ja då höjer jag volymen på hörapparaten för vänster öra. Då hör jag perfekt vad frun säger utan att för den skull få med onödigt med trafikbuller även om jag i och för sig har en väldigt välisolerad bil.

Batteritiden räcker näst intill alltid även om jag går upp väldigt tidig samt lägger mig sent. Visst, det har hänt att jag laddat på lite mot kvällningen men då har jag gått upp vid 04 samt streamat en hel del under dagen.

Tack Carina för all din hjälp med att ta fram de för mig bästa hörapparaterna, inklusive 
Tv-Connector samt justera  in så att funktionen för mig blivit så bra.

Med bästa hälsningar
Lars

Publicerad den 2 kommentarer

Nu öppnar Eartech Helsingborg Hörselklinik!

eartech_horselklinik_helsingborg

Nu öppnar vi vår första hörselmottagning i Skåne. Vi ligger på Drottninggatan 62 i centrala Helsingborg. Från och med i sommar kommer vi att arbeta på uppdrag av Region Skåne. Är du över 20 år och i behov av hörapparater är du välkommen att kontakta oss för hjälp.

Hos oss behöver du ingen remiss för att besöka oss. Eartech Helsingborg Hörselklinik är leverantörsoberoende och arbetar med den absolut senaste tekniken från GN Resound, Phonak, Oticon, Widex, Signia och Starkey. När du besöker oss får du hjälp med bland annat hörselutredning, information om olika hjälpmedel, tips och råd vad man kan göra när man har nedsatt hörsel och hjälp med att prova ut olika hjälpmedel. Genom att vi är en godkänd audionommottagning så omfattas du av Region Skånes regelverk och stöd för hörapparater.

Med utsikt mot Danmark ligger Eartech Helsingborg Hörselklinik

Eartech Helsingborg Hörselklinik ligger på Drottninggatan 62 i Helsingborg. Lokalen är handikappanpassad och helt nyrenoverad. Du kan lätt ta dig till oss med kollektiva färdmedel men i vår omedelbara närhet finns också många parkeringshus.

På Eartech Helsingborg Hörselklinik är vi leverantörsoberoende och har tillgång till marknadens absolut senaste hörapparater

På vår mottagning i Helsingborg kan du också prova ut arbetstekniska hjälpmedel och formgjutna hörselskydd och öronproppar. Vi hjälper dig med ansökan till Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vad gäller gjutna hörselskydd har vi Sveriges bredaste sortiment och har mycket bra lösningar för bland annat jakt, sömn, musik, skola, MC, industri och simning. Vi gör också arbetsplatsbesök både vad gäller utprovningar av hjälpmedel för arbete och formgjutna hörselskydd. Välkommen att kontakta oss för mer information!

På Eartech Helsingborg Hörselklinik arbetar våra legitimerade audionomer Anna Larsson och Cecilia Jacobsson. Båda kommer närmast från Audionova i Helsingborg. Både Anna och Cecilia har lång erfarenhet inom hörselvården och är uppskattade audionomer av kunder runt om i Skåne.

Välkommen till Eartech Helsingborg Hörselklinik! Du kan boka tid redan nu genom att ringa 020-121226

Publicerad den Lämna en kommentar

Tillfällig tinnitus

plotslig-tinnitus

I det här inlägget kommer vi att ta upp tillfällig tinnitus. Varför för man det? Hur länge varar det? Vilken behandling finns det om man fått tillfällig tinnitus? Vi kommer också förklara skillnaden mellan tillfällig och mer bestående tinnitus.

Varför kan man uppleva tillfällig tinnitus?

Du kan uppleva tillfällig tinnitus eller öronsus på grund av exponering av väldigt höga ljudnivåer (exempelvis en explosion), vissa läkemedel, stress, ålder, öroninflammation, förkylning eller spända muskler i hals och nacke. Även skallskador och whiplashskador kan ge upphov till tinnitus. Även ett enklare problem som en vaxpropp kan göra att du upplever tinnitus eller öronsus. När vaxproppen tas bort så kan även din tinnitus försvinna.

Hur länge varar tillfällig tinnitus?

Vad gäller tinnitus så kan den vara tillfällig och övergående eller bli permanent. Det vanligaste är att den går över. Det är väldigt individuellt hur länge din tillfälliga tinnitus varar. Det kan gå över på någon dag eller försvinna när ditt öra läkts vilket kan ta upp till ett halvår. Många upplever att det börjar lätta efter 16 till 48 timmar. Är din tinnitus kvar efter 6 månader finns risk för att din hörselskada blivit kronisk. Även din allmänhälsa och vad som orsakat dina symtom har betydelse för tidshorisonten.

Varför får man tillfällig tinnitus?

Tinnitus kan komma snabbt och också gå över snabbt. Det kan dock också bli kroniskt. Att plötsligt få tinnitus kan orsaka stress, sömnproblem, ångest, stress och depression vilket också kan förvärra din tinnitus. Här kan man tala om en ond cirkel som det är viktigt att försöka bryta. Tveka inte att söka hjälp för dina besvär. Många tror att det inte finns något att göra och lider i sin ensamhet. Att få stöd och även råd över vad man kan göra i sin situation upplevs ofta som väldigt värdefullt.

Några exempel på läkemedel som kan ge en tillfällig tinnitus är cellgifter (cytostatika) som används vid cancerbehandling. Det finns också rapporter på att även andra läkemedel kan som biverkan ge en tillfällig tinnitus. Du kan fråga din läkare om vilka biverkningar de läkemedel du tar kan ge.

Vilken behandling finns det för tillfällig tinnitus?

När ens tinnitus har blivit mer permanent är det inte ovanligt att man också har en samtidig hörselnedsättning, varit med om en skallskada eller har ett arbete eller livsstil som kontinuerligt exponerar dig för höga ljudnivåer under långa tidsperioder. Det är därför viktigt att göra ett hörseltest samt ställa frågor kring hur din tinnitus uppstått för att avgöra vilken behandling som är att rekommendera. Vad gäller behandling av tinnitus som är mer bestående är hörapparater, kognitiv beteendeterapi (KBT), stresshantering, bettskenor och akupunktur metoder som används i den kliniska vardagen.

Genom att göra ett hörseltest ser man om du, förutom din tinnitus, också har nedsatt hörsel

Allmänt kan man säga att ha hörselskydd, hålla sig lugn och undvika höga ljud är tips som du relativt enkelt kan tillämpa om du precis drabbats av tinnitus. En del upplever också hjälp av maskering av ljud som exempelvis att lyssna på lugn musik.

Tveka inte att kontakta oss på Eartech Hörselkliniker om du drabbats av tillfällig tinnitus. Våra legitimerade audionomer har alla lång erfarenhet av hörselnedsättningar, tinnitus och öronsus. Hos oss får du tips och råd för hur du kan hantera dina hörselproblem på bästa sätt. Du får också rådgivning kring både rehabilitering men också vad du kan göra för att hindra att dina besvär förvärras.

Publicerad den Lämna en kommentar

Letar du efter osynliga hörapparater?

osynliga_horapparater

Tekniken i moderna hörapparater kan göras väldigt liten. Det gör det möjligt att bygga hörapparater som inte syns och sitter långt in i hörselgången. När man talar om osynliga hörapparater brukar man ofta avse djupkanalsapparater som också kallas IIC-hörapparater (Invisible in the Canal (IIC)). Även vissa hörapparater med externa hörtelefoner är väldigt diskreta. Vi kommer i texten nedan gå igenom olika typer av osynliga hörapparater och förklara hur dessa fungerar och ser ut. 

Vilka typer av osynliga hörapparater finns det?

De absolut minsta hörapparaterna som finns är djupkanalsapparater (IIC). De är en typ av väldigt små allt-i-örat hörapparater. Dessa tillverkas efter en avgjutning av dina hörselgångar. Eftersom de är så små så måste avgjutningarna göras väldigt långa och djupa. Man vill få med så mycket av hörselgången som möjligt. Sedan scannar man in avgjutningarna och via 3D-skrivare så tillverkas skalet till dina IIC-hörapparater. Bilden nedan visar hur simuleringen till en mer eller mindre osynlig IIC-hörapparat från Oticon ser ut på datorn. 

avgjutning_ora_osynliga_horapparater
Simulering i datorn av en patients IIC-hörapparater

Djupkanalsapparater är väldigt små och kräver att du har ganska bra finmotorik för att kunna hantera dessa. De har en utdragstråd som du använder för att sätta i och ta ur dem ur örat. De använder i princip alltid batterityp 10 som är det minsta zink-luft batteriet.

En djupkanalsapparat som sitter i patientens hörselgång

En vanlig missuppfattning är att bara personer med lättare hörselnedsättningar kan ha IIC-hörapparater. Det stämmer inte utan dessa kan provas ut även till andra hörselnedsättningar. På bilden nedan visas anpassningsområdet för en Starkey IIC. Du kan ha en ganska kraftig hörselnedsättning och det är ändå möjligt att prova ut dessa osynliga hörapparater. 

Små IIC-hörapparater kan provas ut även om du har en lite kraftigare hörselnedsättning

När man sätter i IIC-apparater i örat så syns de nästan inte. Man placerar dem så långt in i hörselgången som möjligt och så nära trumhinnan som det går. På bilden nedan visas en djupkanalsapparat som sitter mer eller mindre osynligt i patientens öra. 

En osynlig hörapparat (IIC) i patientens öra

En annan typ av osynliga hörapparater är RIC-apparater (Receiver in the Canal). De är den minsta typen av bakom-örat hörapparater. Dessa kallas ibland hörapparater med extern hörtelefon eller RITE-apparater (Receiver in the Ear). Detta är den i särklass vanligaste typen av hörapparater idag. Här sitter den externa hörtelefonen i din hörselgång. Resten av hörapparaten sitter bakom örat och en väldigt tunn ljudslang leder till hörtelefonen. Dessa små RIC-apparater kan drivas av batterier (storlek 10 eller 312) eller vara laddbara. Väljer du en laddningsbar hörapparater så laddas den i en separat laddare och du slipper byta batterier. Bilden nedan visar en diskret RIC-hörapparat från Widex som sitter i örat. 

En liten RIC-hörapparat sitter bakom ditt öra

Sammanfattningsvis finns det två typer av osynliga hörapparater: djupkanalsapparater (IIC) och RIC-apparater. Båda dessa typer kan byggas väldigt små och är mycket diskreta. Vilken typ man skall välja beror på hur du hör, hur din hörselgång ser ut, din förmåga att hantera små batterier och önskemål om möjligheter till övriga hjälpmedel som externa mikrofoner, TV-adaptrar och FM-system. Även möjligheten till laddningsbara hörapparater påverkar valet. Allt som man vill lägga till tar plats och gör att hörapparaten blir större. 

Om jag är intresserad av en osynlig hörapparat – hur fungerar det?

Det första steget är att få kontakt med en audionom och genomföra ett hörseltest. Utifrån hörseltestet kan du och din audionom diskutera vilket typ av hörapparat som är lämplig för just dig. Här skall du ta upp att du är intresserad av en diskret och osynlig hörapparat om du vill ha en sådan. Tänk på att det är du och ingen annan som skall få hjälp med din hörsel. Om utprovningen går bra så kommer du att ha dina hörapparater i 12-16 timmar per dag så det är viktigt att du väljer en hörapparat som du trivs med. Att vilja ha en liten och diskret hörapparat är ett vanligt önskemål och är något du inte skall vara rädd för att framföra. 

I vissa regioner i Sverige behöver du en remiss från din husläkare eller vårdcentral. I andra regioner (exempelvis Stockholm, Skåne och Uppsala) behöver du ingen remiss utan kan direkt vända dig till en hörselklinik och boka tid. 

Vad kostar osynliga hörapparater?

Systemen för att få hörapparater varierar i olika regioner i Sverige. En sammanfattning vad gäller kostnader för hörapparater i olika delar av landet hittar du här. Vad gäller RIC-apparater så finns de alltid upphandlade. Dock är ledande IIC-apparater dyrare och ofta inte med på landstingens upphandlingar. Är man intresserad av de mest avancerade djupkanalapparaterna kan man dock välja att köpa dessa privat. Ofta får du prova dessa under 30 dagar för att avgöra om det är värt pengarna eller inte. Runt om i Sverige finns olika hörselmottagningar där du kan få mer information om hur reglerna ser ut där du bor. 

På Eartch Hörselkliniker är vi specialiserade på små och osynliga hörapparater

På Eartech Hörselkliniker har vi lång erfarenhet av diskreta och osynliga hörapparater. Vi är vana att göra de lite svårare avgjutningarna för IIC-hörapparater och har tillgång till egna tekniker om man behöver göra lite justeringar på dessa. Genom vårt leverantörsoberoende får vi tillgång till de absolut senaste hörapparaterna från världens ledande tillverkare. Välkommen att boka tid hos Eartech Hörselkliniker och lär dig mer om vilken osynlig hörapparat som passar just dig!

Publicerad den Lämna en kommentar

Skydda tandvårdspersonalens hörsel med formgjutna hörselskydd

avgjutning-horselskydd-tandlakare

Tandvårdspersonal är exponerade för höga ljud i sin arbetsmiljö vilket leder till hörselskador. Speciellt problematiskt är ljuden från high-speed borrar, sugar och ultraljudsutrustning. Det är därför viktigt att använda hörselskydd och minska ljudnivåerna på mottagningarna.

Borrar och handstycken har höga ljudnivåer och exponering över tid skadar hörseln

Exponeringen över tid gör att man riskerar bullerskador. I en amerikansk undersökning så är nedsatt hörsel och öronsus (tinnitus) dubbelt så vanligt bland tandläkare jämfört med befolkningen i övrigt.

-Detta stämmer även in på våra svenska erfarenheter. Många tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor utvecklar hörselskador under sitt arbetsliv säger Heléne Ljung, Leg. Audionom och verksamhetschef på Eartech Hörselkliniker AB.

I en dansk undersökning på tre privata tandvårdskliniker så låg genomsnittsljudnivåerna på mellan 68-75 decibel (dB) med toppar upp mot 112-117 dB. När man utsätts för konstant höga ljudnivåer över tid så ökar risken för bullerrelaterade hörselnedsättningar bland personalen. I den danska studien så upplevde tre av fyra att ljudet under en arbetsdag är för högt och är besvärligt. Nästan hälften upplever problem med tinnitus och öronsus.

Det gör att du senare i livet får problem att höra när exempelvis många talar samtidigt på jobbet eller i sociala sammanhang.

Utifrån avgjutningar av hörselgången kan individuella hörselskydd tillverkas

-En viktig orsak till att många inte använder hörselskydd i sin vardag är att man har svårt att höra vad patienterna säger med dem på. De nya formgjutna hörselskydden med akustiska filter är en lösning på detta. De dämpar buller och bibehåller en naturlig ljudbild, säger Mats Mood, Hörselingenjör och expert på hörselskydd hos Eartech Hörselkliniker AB.

Eartech DM är ett formgjutet hörselskydd för tandvårdspersonal

Idag finns det ett flertal bra formgjutna hörselskydd som är anpassade för personal i tandvården. Man kan enkelt byta filter på dessa och styra hur mycket dämpning du vill ha. Dessa skyddar din hörsel samtidigt som du hör vad kollegor och patienter säger. De tillverkas utifrån avgjutningar av dina öron och kan användas i många år.

Publicerad den Lämna en kommentar

Formgjutna hörselskydd och öronproppar i Umeå

Är du intresserad av formgjutna hörselskydd och öronproppar kan du nu göra avgjutningar för dessa via en audionom som jobbar extra hos oss i Umeå. Vi har olika typer av gjutna hörselskydd för olika ändamål som jakt, musik, skola, sömn, MC, simning och även formgjutna hörlurar. Vi kan också göra besök på din arbetsplats och göra avgjutningarna där om ni är några stycken. De senaste året har vi gjort flera arbetsplatsbesök för formgjutna hörselskydd i Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik och runt om i Västerbotten.

Många vistas i miljöer med för höga ljudnivåer. Det kan handla om buller som man utsätts för i arbetet eller ljud som man exponeras för på fritiden. Detta leder i många fall till att man börjar höra sämre eller att det börjar pipa eller tjuta i öronen (tinnitus). Att skydda hörseln och använda hörselskydd innan problem uppstår är viktigt. Det är också av största vikt att börja använda hörselskydd om du börjat få problem – det är aldrig försent att börja skydda hörseln!

Utifrån avgjutningar av dina hörselgångar tillverkar man hörselskydden och öronpropparna

När man tillverkar formgjutna öronproppar och hörselskydd börjar man med att göra en avgjutning av dina öron. Utifrån dessa avgjutningar av dina öron så scannas dessa in i en 3D-scanner för produktion. Tillverkarna har 3D-skrivare som tillverkar hörselskydden så de skall passa just dina öron helt perfekt. Man kan också använda olika material beroende på användningsområde. Några populära användningsområden är:

Soundscope är ett formgjutet hörselskydd för jakt

Jakt. Den stora produkten är Soundscope pro-tect iHunt som är ett formgjutet hörselskydd för jägare. Förstärker låga ljud och skyddar mot smällar. Trådlös medhörning från jaktradion. Bibehållen riktningshörsel så du har varifrån hunden skäller eller viltet kommer ifrån. Detta är ett hörselskydd som över 12.000 jägare i Sverige använder. 

Industri. Här har vi på Eartech Hörselkliniker ett flertal och alternativ. Vill du har hörselskydd med Bluetooth så är Soundscope pro-tect Industri ett bra alternativ. Hos oss hittar du också Eartech PRO som är ett gjuten öronpropp som kan användas på jobbet. 

Med Eartech DM får du ett bra formgjutet hörselskydd om du jobbar i skola eller förskola

Skola och förskola. Här vill man ha ett formgjutet hörselskydd som skyddar mot buller men släpper igenom tal. På så vis hör man vad som sägs men skyddar din hörsel. En lämplig produkt är Eartech DM som passar utmärkt för dig som jobbar i skola och förskola. Vi har gjort många formgjutna hörselskydd och öronproppar till skolor och förskolor runt om i Umeå. 

Musik. Gillar du att gå på konsert och lyssna på musik så har vi ett brett sortiment. Ett exempel är Eartech 2in1 som både fungerar som hörselskydd och men även som formgjutna hörlurar. Du kan enkelt ta bort dämpningsfiltren och sätta dit dina hörlurar istället. De passar ledande märken som AKG, JBL, Sennheiser, Sony och Jays. 

Sovproppar. Formgjutna sovproppar är väldigt populära om du är känslig för ljud när du sover eller har en partner som snarkar. Dessa görs i ett väldigt mjukt silikonmaterial för optimal komfort och för att du skall kunna sova på sidan. Den stora fördelen med Eartech Sleep är bekvämligheten och komforten. 

Om du kör motorcykel är Eartech Road en bra formgjuten öronpropp

Motorsport och MC. Här har vi Eartech Road som är ett hörselskydd som skyddar mot buller och vindbrus. Den är designad på så vis att den enkelt går in under hjälmen. Du kan självklart använda dessa hörselskydd även i andra sammanhang när du behöver det. 

Är du intresserad av formgjutna hörselskydd och öronproppar i Umeå så kan du komma i kontakt med vår audionom Daniel via telefon, 020-121226, eller direkt via mail: do@eartech.se