Publicerad

Formgjutna hörselskydd Umeå

formgjutna_horselkydd_umea

Nu kan Eartech erbjuda dig som bor i Umeå möjligheten att köpa formgjutna hörselskydd och öronproppar. På Eartech har vi ett brett sortiment av gjutna hörselskydd för olika ändamål som jakt, industri, skola, förskola, byggnad, sömn, simning och musik. 

avgjutning_sovproppar
Nu kan du beställa öronproppar som tillverkas utifrån avgjutningar av dina öron

Under september har audionom Daniel Önnerlöv börjat jobba extra med att göra avgjutningar för våra olika hörselskydd. Nu kan du exempelvis, via Daniel, skaffa formgjutna hörselskydd för jakt (Soundscope pro-tect iHunt) eller Eartech DM som är väldigt bra om du gillar att lyssna på musik, gå på konsert eller har ett jobb där du behöver höra vad som sägs samtidigt som du dämpar buller. Du kan också beställa formgjutna sovproppar, Eartech Sleep, om du behöver ett par bekväma öronproppar för sömn. 

soundscope_jakthörselskydd
Soundscope pro-tect iHunt är ett populärt formgjutet hörselskydd bland många jägare i Umeå och Västerbotten

Du kan nå Daniel via mail: do@eartech.se eller via telefon: 070-2541399. Bäst är att skicka ett SMS så kontaktar han er så snart som möjligt för bokning av tid för avgjutningar av dina öron. 

Publicerad

Phonak RogerDirect

marvel_roger_phonak

Med Phonak Marvel hörapparater kan man nu direkt streama ljud från Phonak RogerDirect FM-system vilket innebär stor hjälp för många yrkesverksamma hörselskadade. Även barn med hörselnedsättning har stor nytta av denna teknik i skolan. Phonak Marvel kan också anslutas till din mobiltelefon, TV, dator eller annan vardagselektronik. Marvel fungerar både med iPhone och mobiltelefoner som har Android operativsystem. 

Phonak Marvel är en uppladdningsbar hörapparat med T-spole

Med Phonak Roger får du bra hjälp i svåra lyssningssitutationer som restauranger, möten och i undervisning. Tekniken är digital och trådlös samt väldigt enkel att använda. Även räckvidden är bra vilket möjliggör användning i stora salar etc. 

Utvecklingen av FM-system. Nu finns FM-mottagare integrerade i hörapparater (Phonak Marvel)

Det som är nytt idag är, att via RogerDirect, så kan de trådlösa mikrofonerna direkt streama till dina Marvel-hörapparater utan extern mellankoppling. Kort sagt kan man säga att den externa mottagaren numera är mjukvarubaserad vilket förenklar systemet och förbättrar ljudkvaliteten. Med tekniken i Roger så får hörapparatanvändare mycket bättre taluppfattning även i bullriga miljöer. 

I tisdags så presenterade även den tidigare AIK-fotbollsspelaren Krister Nordin sina erfarenheter av Marvel och Roger. Att jobba som utesäljare kan vara svårt om man hör lite sämre men med tekniska hjälpmedel som bra hörapparater och FM-system (Roger) blir det betydligt lättare för Krister att fungera på jobbet. 

Deltagare i Stockholm var personal från olika privata hörselkliniker, Karolinska universitetssjukhuset Rosenlund och audionomer från andra aktörer inom hörselvården. Jättetack för ett bra och trevligt ordnat arrangemang av Phonak!

Publicerad

Hörapparater och iPhone

horapparater_iphone

På Eartech Hörselkliniker har vi arbetat med hörapparater och iPhone sedan dessa funktioner började lanseras för 6-7 år sedan. Först ut med hörapparater som var möjliga att koppla till Apple iPhone var tillverkarna Starkey och GN Resound. Idag har i princip alla hörapparattillverkare möjlighet att koppla sina nya hörapparater till din iPhone. Dessa hörapparater är märkta “made for iPhone” och Apple uppdaterar kontinuerligt denna lista på sin hemsida. 

Koppla enkelt dina hörapparater till din iPhone eller iPad

För att parkoppla dina hörapparater till din iPhone så måste du parkoppla och ansluta dina hörapparater. Du kan också koppla ihop hörapparaterna med din iPad eller iPod touch. För att göra detta möjligt krävs att operativsystemet iOS 7 eller senare är installerat. Exempel är iPhone 5 eller senare, iPad Pro (alla modeller), iPad Air (alla modeller), iPad mini (alla modeller), iPad (4:e generationen eller senare) eller iPod touch (5:e generationen eller senare). 

Genom att följa följande steg så kan du enkelt parkoppla dina “made for iPhone” hörapparater med din iOS-enhet. 

Öppna batteriluckan på dina hörapparat

Kontrollera att Bluetooth är påslaget under “Enheter”

Tryck på “Inställningar”. Sedan “Allmänt”, sedan “Hjälpmedel”, sedan “Hörsel”, sedan “MFi-hörapparater” på din iPhone

Stäng batteriluckan till hörapparaten. Din iPhone kommer att börja söka efter hörapparaten

Under “Enheter” trycker du på namnet på din hörapparat

Tryck på “Parkoppla” när förfrågan visas på skärmen. Har du två hörapparater så visas två förfrågningar. Parkopplingen kan ta upp till en minut att genomföra

Du kan börja använda din hörapparat när den visas med en bockmarkering under “Enheter”

iphone_horapparat
Olika appar gör att du kan kontrollera dina hörapparater med din iPhone

Alla stora tillverkare av hörapparater har idag produkter som du kan koppla ihop med din iPhone. Dessutom har man olika appar vilket gör att du som användare kan styra väldigt mycket mer själv. Du kan enkelt ändra på olika funktioner som volym och program via din telefon. Genom denna nya teknik så blir du i kontroll över hur dina hörapparater fungerar på ett helt annat sätt än tidigare. Samspelet med din audionom ändras också eftersom du själv kan testa olika saker, via appen, hemma och sedan diskutera detta vid nästa besök. Detta besök behöver heller inte vara på plats utan kan även ske online. 

Kontakta oss gärna för mer information om hörapparater och iPhone. På Eartech har vi testat de flesta produkter på marknaden vilket gör att våra medarbetare kan ge dig så bra tips och råd som möjligt.

Publicerad

Eartech Hörselklinik Täby

eartech_horselklinik_taby

I augusti 2019 så öppnar vi vår sjätte mottagning i Stockholm. Mottagningen är i Täby Centrum (adress: Norra Galleriagången 1031, plan 2). När du kommer till Täby Centrum så ligger uppgången med hissar mittemot Hemköps kassor. Grannar är Naprapatgruppen och Sway Dansskola. Vår mottagning är enkel att besöka och handikappanpassad.

Eartech Hörselklinik Täby är auktoriserad av Stockholms Läns Landsting (numera Region Stockholm). Detta innebär att du som kund har rätt till landstingets stöd och förmåner vad gäller hörselrehabilitering och hörapparater. Kontakta oss gärna på 020-121226 för mer information och kostnadsfri rådgivning. Du kan också boka tid för ett kostnadsfritt hörseltest via vår bokningssida eller via telefon. Vi nås också på mail info@eartech.se om du har frågor eller funderingar kring din hörsel. 

I närheten av Eartech Hörselklinik Täby ligger några av Sveriges största butiker som exempelvis Apple Store.

Enklast tar du dig till Täby Centrum via Roslagsbanan. Här är Täby Centrum en egen station. Följande bussar passerar Täby Centrum: 604, 605, 627 och 676. Man kan också enkelt parkera i Täby Centrum. Det är gratis parkering upp till 2 timmar varje dag. Välj gärna norra parkeringen eftersom den är närmast vår hörselklinik. Här hittar du en karta till Eartech hörselmottagning i Täby. 

På mottagningen i Täby arbetar ett antal väldigt erfarna legitimerade audionomer. Ansvarig för mottagningen är Jenny Hedlund som är utbildad på Karolinska Institutet (KI) och har arbetat som audionom i över 15 år. Tidigare har Jenny varit på Aleris Hörsel, Audionomerna Sweden AB, Bra Hörsel Danderyd & Sollentuna och senast var Jenny ansvarig för Eartech Hörselklinik Sollentuna. Jenny har bred erfarenhet av alla på marknaden förekommande hörapparater och har specialkompetens på riktigt små hörapparater

Välkommen till Eartech Hörselklinik Täby – Livet är värt att höra!

Publicerad

Hörseltest audionom

horseltest_audionom

Om du eller någon anhörig börjar höra lite sämre kan det vara aktuellt med ett hörseltest hos en audionom. Hörseltest audionom – detta är starten till att förstå vilken hörselnedsättning du har har och även vad som behöver göras för att höra bättre. Detta kommer att förbättra både din hörsel men även din livskvalitet. 

Boka tid för ett hörseltest hos en legitimerad audionom om du misstänker att du har nedsatt hörsel. Den audionom du träffar testar din hörsel och dessa tester bildar underlag för diskussionen vilket behandlingsalternativ som är att föredra. Resultatet från hörseltestet ihop med din livssituation, kommunikationsbehov och övriga förutsättningar bildar basen för valet av vilket alternativ och lösning som är bäst för just dig. 

De vanligaste hörseltesterna för vuxna är tympanometri, otoskopi, audiometri och taluppfattningstest. 

Med tympanometri menas att man mäter hur väl trumhinnan rör sig. Här kontrolleras trumhinnan och rörligheten hos hörselbenen. Genom tympanometri kan en perforerad trumhinna upptäckas men även exempelvis vätska i mellanörat kan identifieras. 

Med otoskopi menas en enkel visuell undersökning av hörselgången med hjälp av ett otoskop. Genom otoskopi kan exempelvis vaxproppar upptäckas. 

Med audiometri menas test av luftledning och benledning. Detta görs i en tyst miljö. Med ett luftledningstest får du lyssna på rena toner, via hörlurar, med olika styrkor och frekvenser. Detta för att testa din hörsel. Genom benledning mäter man känsligheten i innerörat med hjälpa av en vibrator. Resultaten av audiometrin ritas in i ett diagram som kallas för ett audiogram. När man talar om resultat hos hörseltest audionom så är ofta audiogrammet det man utgår ifrån. 

Ett audiogram ger en bild över hur du hör på olika frekvenser

Med taluppfattningstest menas test av din förmåga att uppfatta ord och meningar. Här får man exempelvis en uppfattning om i vilken utsträckning bakgrundsbuller påverkar din förmåga att höra. Det ger din audionom viktig information inför valet av behandlingsalternativ för just dig. 

Hos Eartech har vi många erfarna legitimerade audionomer som är specialiserade på hörsel, hörseltester och hörselhjälpmedel. Om du misstänker att du eller en anhörig börjar höra sämre så kontakta oss för ett kostnadsfritt hörseltest hos en audionom.

Publicerad

Hörselskydd att sova med

hörselskydd_att_sova_med

En av de vanligaste produkterna hos oss är hörselskydd att sova med. Vi på Eartech Hörselkliniker har ett brett sortiment av både formgjutna öronproppar för sömn men även varianter som kan användas utan att man gör avgjutningar. 

Att minska ljudnivån i sovrummet och på så vis förbättra sömnen är något som efterfrågas av många idag. Det kan vara så att man har en partner som snarkar, grannar som väsnas eller störs av trafikbuller. Allt detta kan leda till ryckig sömn och svårigheter att sova. 

Det är vanligare att män snarkar än kvinnor. Det är också vanligare att man snarkar ju äldre man blir. Snarkningar beror på att mjukdelar i gommen slappnar av och säckar ihop mot varandra och när luft passerar så skapas en vibration. Det är detta som skapar själva ljudet när man snarkar. Om man också observerar andningsuppehåll under sömnen är det viktigt att utredas för sömnapné. Kontakta din husläkare eller vårdcentral för mer information och hjälp. 

Genom att använda sovproppar så kan du få ett hörselskydd att sova med. När man talar om sovproppar så är det viktigt att veta om att det blir aldrig helt tyst. Alla hörselskydd för sömn och sovproppar dämpar ljud. De tar inte bort ljuden helt och hållet. Det är också viktigt ur ett säkerhetsperspektiv att man exempelvis hör brandlarm och andra akuta ljud. 

gjutna_sovproppar
Formgjutna hörselskydd för sömn tillverkas utifrån avgjutningar av dina öron

Formgjutna sovproppar är det bästa alternativet. Utifrån avgjutningar av dina hörselgångar så tillverkas dina öronproppar för sömn. I själva tillverkningen så använder man 3D-skrivare för att passformen skall vara helt perfekt. Den största fördelen med formgjutna hörselskydd är bekvämligheten som är oöverträffad eftersom man utgår från hur dina öron ser ut. 

köpa_sovproppar_internet
Eartech har flera sovproppar som du kan köpa på internet

På Eartech har vi stor vana med att arbeta med hörselskydd att sova med. Vi har även ett par bra alternativ som inte kräver avtryck av dina hörselgångar som du kan köpa direkt på nätet hos oss. Olika typer av sovproppar hittar du i vår webbshop. 

Publicerad

Bullernivåer

bullernivåer_WHO

Buller är ett växande problem i samhället. Den moderna människan utsätts för buller både på dagar och nätter. Exempelvis kan höga bullernivåer leda till hälsoproblem för den som utsätts för detta. För att bättre hantera detta problem har världshälsoorganisationen WHO upprättat nya riktlinjer för trafikbuller, ljud från vindturbiner och fritidsbuller. Detta är tänkt som riktlinjer vad gäller bullernivåer inom Europa men rekommendationerna är giltiga även för andra länder. 

I denna rapport sätter WHO (World Health Organization) upp riktlinjer för några områden som ut ett bullerperspektiv är problematiska. Det gäller buller från trafik, från vindkraftverk och buller som man utsätts för på sin fritid typ lyssna på musik (leisure noise). Man trycker på från WHO att exponering för buller är ett stort hot mot folkhälsan och menar att lagstiftare behöver vara mer aktiva för att minska bullret i samhället. Nedan följer några allmänna riktlinjer och resultaten i sin helhet kan läsas här under Environmental Noise Guidelines for the European Region (2018)

Buller från trafik och gatuliv stör många boende och påverkar hälsan negativt

Vägtrafikbuller. Här menar WHO att exponeringen bör ligga under 53 decibel (dB) och nattexponeringen under 45 dB. 

Tågtrafikbuller. Här menar WHO att exponeringen bör ligga under 54 dB och nattexponeringen under 44 dB. 

Flygtrafikbuller. Här menar WHO att exponeringen bör ligga under 45 dB och nattexponeringen under 40 dB. 

Buller från vindkraftverk. Här menar WHO att exponeringen bör ligga under 45 dB.

Fritidsbuller. Här menar WHO att man bör ligga under 70 dB när man kombinerar alla ljudkällor en individ exponeras för under en dag. 

Sovproppar kan minska nattexponeringen för buller

Att exponeras för höga ljud och buller under dygnet kan leda till hälsokonsekvenser. Inte minst gäller detta nattexponering. Att bo i en storstad innebär exempelvis att man utsätts för höga ljud även när man sover. Att minska detta med sovproppar kan vara ett bra alternativ om man bor så att trafikbuller eller ljud från tåg/flyg stör. På så vis reduceras bullernivåerna och sömnen förbättras. Kontakta oss gärna för mer information om bullernivåer och tips och råd om hur dessa kan minskas.


Publicerad

Hörapparat app

horapparat_app

När man talar om hörapparat app så menas vanligtvis den applikation som tillverkaren av dina hörapparater utvecklat för att du skall kunna styra vissa funktioner i dina hjälpmedel. Med din app så kan du exempelvis höja och sänka volymen, byta program men också ändra på olika inställningar för att förbättra ljudet i vissa lyssningsmiljöer.

Det finns idag 6 stycken stora tillverkare av hörapparater och alla dessa utvecklar också applikationer till sina produkter. De stora tillverkarna är: Phonak, Oticon, GN Resound, Sivantos, Widex och Starkey. Nedan följer en genomgång av de vanligaste apparna till de olika märkenas hörapparater.

Phonak hörapparat app. Till Phonaks senaste plattform, Marvel, har man ett antal olika appar som är kompatibla med Marvelhörapparater. Exempel är Phonak Remote App, myPhonak app och myCall-to-Text app. De olika apparna har olika egenskaper och du kan på Phonaks hemsida läsa mer om vilken som passar dig och hur du laddar ner dem.

App till Phonak hörapparater på Marvelplattformen

Oticon hörapparat app. Den senaste appen som vi använder mycket är Oticon ON app. Med Oticon ON app så kan du enkelt justera volymen, byta lyssningsprogram och kolla batterinivån. Med Oticon ON app så kan du även streama ljud från din TV, hitta dina hörapparater, följa hur du använder dina hörapparater och få hjälp med din tinnitus via Tinnitus SoundSupport. Du kan ladda ner Oticon ON app på både Apples App Store och Google Play.

Oticon ON App ihop med ett par OPN hörapparater

GN Resound hörapparat app. Den senaste modellen är Resound Smart 3D App. Denna är kompatibel till LiNX 3D, LiNX Quattro och Enzo 3D. Äldre GN Resound hörapparater använder Resound Smart App. På Eartech Hörselkliniker har vi haft många patienter som använt både Smart App och Smart 3D App. Båda är väldigt lätta att använda och intuitiva. Man kan byta program, ändra volym, göra egna inställningar i lyssningsprogrammen.

Sivantos hörapparat app. Hörapparater från Sivantos säljs även under varumärkena Signia och Siemens. Det finns en bred flora av appar till Sivantos/Signia/Siemens och några vanliga är myHearing App, myControl App, touchControl App och easyTek App. Med myHearing App så möjliggörs fjärrinställningar via Signia TeleCare och via myControl App så kan du styra funktioner i dina hörapparater. Dessa appar är kompatibla med Android (Google) och iOS (Apple) mobiltelefoner.

Telemedicin och fjärrinställningar kan göras med myHearing App

Widex hörapparat app. Två vanliga hörapparatmodeller är Beyond och Evoke. Till båda dessa familjer har Widex utvecklat appar. Exempelvis kan du med Evoke-appen testa olika ljudprofiler via SoundSense Learn. Den ger dig som användare kontroll över hur ljudet låter. Evoke hörapparater har även, ihop med appen, funktionen att de lär sig hur du vill höra.

Med Widex Evoke-appen så kan du testa olika ljudprofiler

Starkey hörapparat app. Den senaste plattformen hörapparater från Starkey heter Livio och Livio AI. Appen som passar dessa heter Thrive Hearing App. Du kan via Thrive svara på samtal, göra justeringar på distans och även följa olika hälsoparametrar.

Starkey Thrive Hearing App möjliggör uppföljning av din hörselhälsa

Vi Eartech Hörselkliniker har ett brett sortiment med hörapparater och appar till dessa. Idag är det mer eller mindre standard att man kan ändra på saker själv via sin mobil och även kontakta sin audionom på distans. Detta gäller oavsett vilket märke på hörapparaten som du väljer. Vad gäller appar till hörapparater så är utvecklingen snabb och vi ser fram emot en spännande framtid där du som användare blir mer och mer delaktig i hur du hör.

Publicerad

Swedish Game Fair 2019

swedish_game_fair_2019

Den 24-26 maj var Eartech Hörselkliniker representerade på jaktmässan Swedish Game Fair på Tullgarns slott. I vår monter på Swedish Game Fair 2019 så visade vi Soundscope pro-tect iHunt och gjorde även avgjutningar för dessa. Montern var välbesökt och vi hade ett par riktigt bra och trevliga dagar.

Vår audionom Frida gör avgjutningar för Soundscope i vår monter

De formgjutna jakthörselskydden Soundscope har idag ett stort antal jägare som använder dem i Sverige och Skandinavien. Bekvämlighet, bibehållen riktningshörsel, mindre vindbrus och trådlös kommunikation till jaktradion är vanliga argument som gör att dessa gjutna öronproppar är så populära bland jägare. Dessutom får man upp till 30 dB förstärkning vilket gör att man även hör bättre med dem. Man gör avgjutningar av öronen vilket gör att passformen blir optimal när man använder Soundscope.

Vädret var bra under fredagen och lördagen men lite otur med vädret på söndagen med störtskurar…Totalt sett var det en bra mässa med många roliga möten!

Vi ser fram emot Swedish Game Fair 2020!


Publicerad

Rikskonferensen för audionomer 2019

audionomdagarna_2019

Den 14-16/5 gick rikskonferensen för audionomer 2019 av stapeln i Tylösand. Många deltagare från hela Sverige, bra föreläsare, intressanta ämnen och spännande produktnyheter bland utställande företag. Stora trender bland tillverkarna av hörapparater är laddbara batterier och inställningar på distans av hörapparater. 

Rikskonferensen för audionomer 2019. Föreläsningar och utställare
Jim_bellås_gn_resound
Jim Bellås på GN Resound visar upp LiNX Quattro

GN Resound passade på att fira 150 år som företag och hade en välbesökt monter. Den stora produkten som visades var LiNX Quattro som kan fås med inbyggda batterier och möjlighet, via en assistfunktion, att göra fjärrinställningar. GN Resound har även ett brett tillbehörspaket med TV-adapter, teleclip och multimikrofon som enkelt kan kopplas till hörapparaterna och användas på möten och i svåra lyssningssituationer. Man har också inlett ett partnerskap med Google vilket innebär forskning och utveckling kring att göra GN Resounds hörapparater kompatibla med olika enheter med Android-operativsystem. 

laddbara_horapparater_unitron
Laddbara hörapparater från Unitron

Kompatibilitet med både iPhone och Androidenheter var något som både Phonak och Unitron presenterade (båda är företag i Sonovakoncernen). Phonaks Marvel kan idag utan tillbehör kopplas till mobiltelefoner med Android. Marvel kommer under hösten även lanseras med inbyggda mottagare för FM-system. Phonak visade även Roger-systemet på utställningen. Även Unitron presenterade laddbara hörapparater med möjligheter till trådlös koppling till Androidenheter. 

dement_rikskonferensen_2019
Demant visade hörapparater från Oticon och mätutrustning

Oticon och Demant hade en stor monter där man bland annat presenterade olika tympanometrar, audiometrar, hörapparater och hörseltekniska hjälpmedel. Den stora hörapparatfamiljen är idag Opn S som även denna är laddbar. Oticon har omfattande forskning kring hur hjärnan uppfattar ljud och försöker förstå hur produkter skall fungera för att hjärnan skall uppfatta ljud optimalt. Oticon Opn S har även ett nytt spännande återkopplingselimineringssystem vilket möjliggör anpassningar på kraftigare hörselnedsättningar.

Sivantos och Widex har nyligen gått ihop men på rikskonferensen hade man två montrar. Sivantos fokuserade på sin designapparat Signia Styletto som även den är laddbar. Widex visade Evoke och en ny typ av snabbladdande batterier. Både Sivantos och Widex har flera projekt gående inom telemedicin och inställningar av hörapparater på distans. 

rikskonferens_2019_audionom
Bra föreläsningar och intressanta ämnen på rikskonferensen för audionomer 2019

Även föreläsningarna var intressanta och speciellt bra var att kopplingen till demens och även hanteringen inom vården av detta togs upp. Ett annat spännande område som togs upp var eHälsa och möjligheten att ersätta besök på hörselmottagningen med besök via videosamtal och internet. 

Även middagen var mycket trevlig och årets hedersgaffel 2019 delades ut av Svenska Audionomföreningen (SvAF). Tack för ett mycket trevligt arrangemang och vi på Eartech Hörselkliniker ser fram emot 2020! 


Publicerad

Eartech Hörselklinik Odenplan

eartech_hörselklinik_odenplan

Välkommen till till Eartech Hörselklinik Odenplan. Den 10/5 öppnar Eartech Hörselkliniker verksamheten på Läkarhuset Odenplan. Adressen är Odengatan 69. Vi sitter på plan 6 och kommer att ha fyra audionomrum och ett separat mätrum. Lokalerna är rymliga, ljusa och handikappanpassade. Det går hissar upp till mottagningen från entrén i bottenplan.

eartech_sll
Eartech Hörselklinik Odenplan är auktoriserade av Stockholms Läns Landsting (SLL)

Mottagningen är auktoriserad av Stockholms Läns Landsting vilket innebär att du får del av landstingets subventioner och regelverk vad gäller hörapparater och hörselhjälpmedel. Du har också möjlighet att prova ut formgjutna hörselskydd och arbetstekniska hjälpmedel.

Läkarhuset Odenplan är känt för att ha många olika specialistmottagningar i huset och har byggts utifrån ritningar av arkitekterna Sten Lindegren och Stig Ancker. Varje dag kommer en stor mängd stockholmare dit för vård och olika behandlingar. Huset ligger i kvarteret Spelbomskan och färdigställdes 1964.

Det går ett stort antal bussar till Odenplan och det finns även ett parkeringsgarage i fastigheten där man kan parkera. Vidare stannar tunnelbanan och pendeltågen vid Odenplan.

Välkommen till Eartech Hörselklinik Odenplan! Du kan boka tid genom att ringa 020-121226 eller maila oss på info@eartech.se

Du kan också boka tid direkt på vår hemsida genom att trycka här