Publicerad

Eartech Södermalm Hörselklinik har öppnat!

horsel_horapparater_sodermalm

Nu i augusti har vi öppnat vår 7:e mottagning i Stockholm: Eartech Södermalm Hörselklinik. Mottagningen har 5 rum och ligger på Lignagatan 11. Man kan också gå in från Drakenbergsgatan 63. Här kan enkelt och snabbt göra ett hörseltest och få tips och råd om om hörapparater. Eartech Hörselkliniker är leverantörsoberoende och har tillgång till de absolut senaste hörapparaterna på marknaden. 

horselklinik_horseltest_eartech_sodermalm
På Eartech Södermalm Hörselklinik har vi fem stycken rum för hörseltest och utprovning av hörapparater

Du kan enkelt och snabbt ta dig till Eartech Södermalm Hörselklinik genom att åka tunnelbana till Hornstull. Det går också en rad stora busslinjer på Hornsgatan (exempelvis buss nummer 4). Man kan parkera på Lignagatan men även på Drakenbergsgatan. Det är också enkelt att cykla och gå till oss. Lokalen är handikappanpassad och är i bottenplan. 

Bor du på Södermalm, Liljeholmen, Aspudden, Mälarhöjden, Axelsberg, Örnsberg, Skärholmen eller Sätra och funderar på ett hörseltest eller hörapparater? Röd linje passerar oss (Hornstull) och du kan här träffa en audionom och ställa frågor om nedsatt hörsel, tinnitus och vad man kan göra åt detta. Här kan du också testa din hörsel och få återkoppling på detta hörseltest av våra audionomer. Vi jobbar också med formgjutna hörselskydd och öronproppar samt arbetstekniska hörselhjälpmedel

horapparat_audionom_sodermalm
Vår hörselmottagning på Södermalm är handikappanpassad och ligger i bottenplan

Eartech Södermalm Hörselklinik är auktoriserad av Region Stockholm inom ramen för primär hörselrehabilitering och du får del av de subventioner landstinget har vad gäller hörapparater och hörselvård. Frikort gäller. I samband med Corona/Covid-19 har vi utökade säkerhetsrutiner på våra kliniker. Vi har också möjlighet att prova ut hörapparater via telefon eller dator samt genomföra hembesök.

Du kan genom att ringa oss på 020-121226 eller maila info@eartech.se boka tid på Eartech Södermalm Hörselklinik. 

Välkommen till Eartech Södermalm Hörselklinik – Livet är värt att höra!

Publicerad

Vad kan jag göra för att mina hörapparater skall fungera bättre? Vår hörseltekniker Koulis berättar

serviceverkstad_eartech_koulis

Vår hörseltekniker Koulis har lång erfarenhet av hörapparater och hur man reparerar dessa. Idag driver han vår servicemottagning på Dalens sjukhus. Nedan har han skrivit lite om utvecklingen av moderna hörapparater och hur man kan göra för att få dem att fungera bättre

Under de senaste åren har den tekniska utvecklingen visat en enorm framgång vad gäller hörapparatteknik. Tusentals människor har problem med sensorisk hörselnedsättning. Hos äldre personer ökar även det sociala isoleringen när man har obehandlade hörselskador.

Vi tar först en närmare överblick på den tekniska delen av dessa mikro-maskiner.

Hörapparater fungerar genom att ta emot miljöljud med en eller två mikrofoner … omvandlar dessa ljud till elektriska signaler, bearbetar och förstärker dessa signaler och återför dem till örat som akustisk energi. Dom nya hörapparaterna har bättre förstärkning, ljudkvalitet och anpassning av dynamisk räckvidd. Ett plus är Bluetooth-teknik samt lagring av olika strategier för miljöhörsituationer.

Digital ljudbehandling realiseras med olika algoritmer som möjliggör ett spektrum av olika signaler och frekvensområden. Dessa algoritmer har till exempel en bra anpassning för användning för tinnitus-maskering. Mer komplexa algoritmer är igenkänningen av feedback och frekvensbyten. Dessutom möjliggör dessa algoritmer högre förstärkningar utan feedback.


En annan aspekt av tekniken är att det tillåter programmering av hörapparater på distans.

Modern kommunikationsteknik är också lämplig för parkoppling med mobiltelefon som kan användas som fjärrkontroll. Det underlättar hanteringen av olika program. Hörapparater är komplicerade och känsliga enheter och om det går allvarligt fel är det bäst att överlämnas det till en professionell tekniker när det gäller reparationsarbete.

Olika delar i en hörapparat
En hörapparat med extern hörtelefons olika delar

Det finns dock några saker som kan göras för att hörapparaten skall fungera så perfekt som möjligt. Många bärare av hörapparater lär sig att rengöra och underhålla sina enheter och kan upptäcka de vanliga problemområdena. Låt oss titta på några vanliga problem.

 1. Enheten slås inte på?
  Kontrollera först att enhet faktiskt är påslagen. Kontrollera därefter att batteridörren är stängd ordentligt – den kan ibland stängas utan att den låses ordentligt. Nästa, titta på batterierna och leta efter tecken på korrosion, rengör vid behov.
 2. Enheten producerar förvrängd ljud?
  Dålig kvalitet och förvrängt ljud kan vara en mardröm för användare av hörapparater. Kontrollera först batterier, eftersom det kan vara korrosion som gör att de fungerar ineffektivt. Använd färska batterier om det behövs, vilket ger den kraft som behövs för att ge perfekt ljud – varje minskning av kraften kan påverka ljudkvaliteten. Endast batterier av bra kvalitet skall användas.
 3. Laddningsbara hörapparater skall vara fulladdade.
  Eftersom många hörapparater har flera inställningar kan det vara så att man använder fel program.
 4. Enheten producerar inte ljud?
  Om hörapparaten är tyst, finns det några saker man kan göra själv innan man besöker hörseltekniker. Den största sannolikheten är att hörapparaten är blockerad – antagligen med öronvax – på olika områden. Kontrollera först filtret på hörtelefonen. Byt filter vid behov. Kontrollera mikrofonen – när den har blivit blockerad med vax eller smuts kommer den inte att kunna ta upp ljud som den borde. Använd rengöringsverktygen för att försiktigt ta bort vaxet och se till att det är torrt. För avfuktning är bäst att använda en elektronisk torkbox med UV-ljus. Om det inte löser problemet, titta på hörselgångsinsatsen eller domen. Om vax täpper till dessa kommer ljudet inte att komma igenom. Om man är osäker prata med audionom eller hörseltekniker.
 5. OBS: Inga ingrepp i hörapparatens elektronik. Endast hörseltekniker får kontrollera och reparera hörapparater samt diverse hörseltekniska hjälpmedel.
Publicerad

Om att arbeta som audionom i Corona-tider och hur pandemin påskyndat den tekniska utvecklingen

Carina Bellås Eartech Hörselkliniker

Coronapandemin har skyndat på den tekniska utvecklingen och gjort att vi kan arbeta på flera sätt för att hjälpa personer med nedsatt hörsel.

Coronapandemin har verkligen satt en på hårda prov och fått en att tänka och bete sig annorlunda mot tidigare. Som global medlem, som EU-medlem, som svensk, som stockholmare och gotlänning, som audionom och verksam inom hörselvården och som privatperson.

Man har fått lära sig lyssna på myndigheter och följa rekommendationer och regler på hur man ska bete sig i det sociala rummet, i arbetslivet och till och med hemma innanför egna väggar. Med oro har man följt nyhetssändningar, med oro har man känt efter om man är helt frisk eller känner jag kanske lite stickningar i halsen? Med oro har man gjort vad man kan för att skydda sina nära och kära. Trots att man saknat och längtat efter mor och mormor på ön ute i Östersjön har man fått nöja sig med kontakten via FaceTime. Med oro har man frågat hur läget är och är det något man kan göra?

På samma sätt har många anhöriga hört av sig till oss på hörselmottagningen angående sina anhöriga som inte får eller inte kan eller inte klarar att ta sig till mottagningen nu med risk för Coronasmittan. Nu när det känns som viktigast att kunna höra bra. Kunna höra vad som sägs på nyheterna, kunna höra de rekommendationer som myndigheterna ger, kunna höra när det långsamt vänder och man äntligen kan få lite positiva nyheter. Nu när TV och radio är det enda sällskapen för många och när telefonsamtal är det enda som finns för socialt umgänge och man kanske skulle behöva ringa 1177 för att ställa frågor och få information. Nu när det är som viktigast att höra kan man inte ta sig till hörselmottagningarna för att få hjälp om man behöver.

Carina Bellås Audionom på Hembesök
Carina förklarar hur man kan höja ljudet med teckenspråk under munskydd och visir

Jag känner mig lyckligt lottad och priviligierad som arbetar som audionom på en hörselmottagning som snabbt kunnat ställa om arbetssätt så vi kunnat hjälpa många trots Coronapandemin. Vi har snabbt fått lära oss hur vi på distans kan prova ut hörapparater och sedan kunnat göra uppföljningar och justera inställningarna om det behövts. På så sätt har vi kunnat hjälpa många utan att man behövt komma till mottagningen. Vid distansutprovningar så är det av naturliga skäl svårt att öva hantering och visa rent handgripligen hur man rengör sina hörapparater, byter filter och så vidare. Därför har vi också börjat göra hembesök. Ett väldigt lugnt och trevligt sätt att mötas på. Då har vi tagit med oss otoskop, audiometer och dator för att kunna göra allt du kan göra på en hörselmottagning. Visst känns det ovant att klä upp sig i full skyddsutrustning med både förkläde, handskar, munskydd och ansiktsvisir men det är en vanesak. På hembesöken har vi direkt kunnat hjälpa till med att installera TV-hjälpmedel och eventuella telefonhjälpmedel också och testat så allt fungerat som det ska och sett till att man kan hantera sina hjälpmedel. Vi har verkligen fått se vilken enormt stor nytta det gjort för många.

Carina Bellås. Audionom. Utprovning av hörapparater hemma
Carina förbereder hörapparater utomhus inför besök på ett äldreboende

Låt oss hoppas att denna pandemi snart är över och att vi hittar botemedel och vaccin, men fram till dess får vi vara beredda på alternativa, innovativa lösningar, och hjälpas åt så gott vi kan. Ta hand om er och varandra.

/Leg. Audionom Carina Bellås. Eartech Dalens Sjukhus Hörselklinik

Publicerad

Hörseltest hemma

testa hörseln hemma

I dessa tider är det många som är intresserade av hörseltest hemma. Att via sin dator eller telefon testa hörseln är idag inga problem. När du har gjort hörseltestet så kan någon av våra audionomer återkoppla och förklara resultaten. Många är idag hemma mycket mer än tidigare. Att då kunna höra bättre och kunna följa med i nyheterna på TV samt tala med nära och kära via telefon är väldigt viktigt. Detta minskar isoleringen och ökar livskvaliteten. 

Det finns idag ett antal hörseltester som du kan göra online. Vi har samlat några bra alternativ på vår sida distansbedömning. Bra är också att man innan funderar igenom hur det går med hörseln i olika situationer. Vi har därför samlat ihop några bra frågor som man kan svara på innan. Ju mer information vår audionom kan få desto bättre. Vad gäller hörseltesterna så är det första testet, hearingtest.online, ett bra test som även har en kalibrering. Detta test kräver hörlurar. Detta andra testet är något enklare och tillhandahålls av Phonak som även tillverkar hörapparater. Även detta kräver hörlurar. Det tredje testet har GN Resound utvecklat som även dom är tillverkare av hörselhjälpmedel. Detta tredje test kan genomföras med eller utan hörlurar. Det räcker alltså med högtalare här. 

På vår sida ligger även ett antal tal-i-brus filer uppe. Med dessa kan man testa hur bra man hör ord i bullriga situationer. Det är viktigt eftersom det exempelvis efterliknar situationen när många talar samtidigt. Eftersom många har problem med att höra i buller är det ett test som är värdefullt att göra. Speciellt om man kan genomföra det utan och med exempelvis hörapparater. Då får man ett mått på hur väl hörapparaterna fungerar när det är mycket ljud omkring dig. 

Efter testet har vi lagt upp några diskussionspunkter som är utgångspunkt för nästa steg. 

Ibland kan det vara en fördel att få ett hembesök och att en audionom testar din hörsel på plats. Vi har stor erfarenhet av mobil hörselvård och kan genomföra hörseltester hemma hos dig. Här kommer en av våra legitimerade audionomer hem till dig och genomför hörseltestet och vi kan även prova ut hörapparater när vi är där. 

Hörseltest hemma hos patient
Vår audionom Lotta testar hörseln och provar ut hörapparater hemma hos en patient

Vår personal som kommer hem till dig har på sig skyddsutrustning och vi har även utökade hygienrutiner. Mer om hur vi arbetar med säkerhet i dessa Corona-tider kan du läsa om här

Är du intresserad av hörseltest hemma är du välkommen att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning. 

Publicerad

Region Stockholms årsrapport 2019: maxpoäng i patientenkät för Eartech Hörselklinik Sollentuna och Täby

eartech_betyg

I veckan hade Region Stockholm uppföljning för våra mottagningar i Stockholm. I årsrapporten för 2019 går man igenom olika parametrar avseende den vård som bedrivits på mottagningen föregående år. Det handlar om exempelvis antalet besök, antalet genomförda rehabiliteringar och antal servicebesök. I utvärderingen är även tre frågor från en patientenkät inkluderade. Dessa är: 

 1. Kände du dig delaktig i beslut beträffande din rehabilitering? Andel positiva svar
 2. Hur värderar du som helhet den behandling du fick? Andel positiva svar
 3. Fick du besöka mottagningen inom rimlig tid? Andel positiva svar

Länssnittet för alla mottagningar inom primär hörselrehabilitering på fråga 1 var 92%, på fråga 2 var det 91% och på fråga 3 var det 92%. 

Våra mottagningar fick generellt höga betyg på alla dessa tre frågor. Dock står Eartech Hörselklinik Sollentuna och Eartech Hörselklinik Täby ut här. Båda våra mottagningar hade fantastiska 100% på samtliga tre frågor! Oerhört roligt och vi är jätteglada över detta!

Funderar du på att testa din hörsel eller prova ut hörapparater kan du boka tid på någon av våra mottagningar genom att klicka här

Publicerad

Eartech arbetar aktivt mot Corona/Covid-19

horseltest_corona

Vi på Eartech Hörselkliniker arbetar hela tiden för att tillhandahålla en så säker hörselvård som möjligt. Vår verksamhet är auktoriserad av Region Stockholm och vi följer Folkhälsomyndighetens och Socialstyrelsens riktlinjer. För att du skall känna dig trygg har vi vidtagit ett stort antal åtgärder i vår verksamhet. 

Vi följer också utvecklingen internationellt och har den senaste tiden implementerat lösningar för hörselvård på distans. Här talar man om “No Touch Audiology” och “Low Touch Audiology”. I det första fallet så gör man exempelvis hela hörapparatutprovningen på distans medan man i det andra fallet har minimal fysisk kontakt. Att dessa metoder, avseende exempelvis hörapparatutprovningar, i dessa tider är både bra och säkra finns det flera artiklar om. Vi har idag alltså full teknisk kapacitet att komplettera fysiska besök på våra mottagningar med hörselvård på distans. Hörselvård på distans kan ske via dator, läsplatta, mobiltelefon eller vanlig telefon. Kontakta oss på 020-121226 för mer information om hur denna nya teknik kan användas för att förbättra din hörsel. 

Hygienrutiner på våra mottagningar

Utökade hygienrutiner har införts på alla våra mottagningar. Alla våra mottagningar är försedda med tvål, handsprit och desinfektionsmedel. Utrustning och ytor rengörs mellan varje patient och stort fokus är på handhygien. Dessutom har våra audionomer tillgång till ansiktsvisir, munskydd, handskar och förkläden. Vi har också kassavisir ute på mottagningarna som kan användas på rummen. All personal håller distans till våra patienter och tar inte i hand när vi hälsar. 

audionom dalens sjukhus stockholm
Kassavisir på ett audionomrum på Dalens sjukhus

Alla scheman är dessutom utformade så att det inte skall bli någon kö i väntrum utan man sitter där själv eller har gott om plats till andra. Även här finns tillgång till handsprit och desinfektionsmedel. Vi tar också bara emot bokade besök. 

Personal stannar hemma på minsta symtom på luftvägsinfektion, snuva, halsont, hosta eller feber. Via Region Stockholm har vi också möjlighet att provta personal för Corona/Covid-19.

Möjlighet till sjukresa

Du som är över 70 år kan utan kostnad få sjukresa till och från våra mottagningar. Dessa regler gäller till och med 15/6 2020. Vi hjälper dig med bokningen. Ring oss på 020-121226 så bokar vi en sjukresa till dig. 

Möjlighet till hembesök

Vi har tillgång till den senaste tekniken vad gäller mobil hörselvård och kan genomföra både hörseltester och hörapparatutprovningar hemma hos dig. Även här är säkerheten i fokus. Vi har med oss ansiktsvisir, munskydd, handskar, förkläde, handsprit och desinfektionsmedel. Nedan är en bild på vår audionom Heléne Ljung under ett hembesök i maj 2020. 

Helene Ljung verksamhetschef eartech
Eartech Hörselkliniker kan säkert prova ut hörapparater hemma hos dig

Möjlighet till drive-in

Här kan du till några av våra mottagningar boka att du kommer förbi med bil och kommunicerar med vår personal på distans genom vindrutan eller via telefon. Det kan gälla allehanda frågor som rör hörapparater, support eller leveranser av hjälpmedel.

Möjlighet till hemleverans

På Eartech har vi möjligheter att leverera hörapparater och hörseltekniska hjälpmedel direkt hem till dig. Här gäller det exempelvis en hörapparat som redan har anpassats av din audionom eller har varit inne på service. Vi arbetar här både med Postnord, BTL Schenker och vi gör även egna leveranser. Här kan produkter levereras helt utan fysisk kontakt. Detta gäller i Stockholms län. 

Möjlighet till telefon eller videokonsultation

hörapparatutprovning online
Nu kan du ringa din audionom på Eartech via din dator eller telefon

Du kan också kontakta oss och boka en konsultation via telefon eller video med någon av våra audionomer. Här kan du ställa frågor om hörsel, hörapparater, appar, hörselhjälpmedel och allting som har med hörselnedsättning eller tinnitus att göra. 

Boka privat konsultation

För dig som är i en riskgrupp kan vi också ordna så att du får komma helt själv till en mottagning och bara träffa din behandlande audionom. Självklart gäller även här utökade hygienrutiner enligt ovan. 

När många äldre nu måste tillbringa en stor del av sin tid hemma är det viktigt att man kan kommunicera med sin omgivning och höra vad som sägs. Att tala med nära och kära på telefon eller via videosamtal och exempelvis kunna följa med i nyheter i radio och TV är många gånger helt avgörande för att bryta isoleringen. Väl fungerande hörselhjälpmedel är nyckeln till att få detta att fungera om du hör sämre.

Kontakta oss på Eartech Hörselkliniker om tips och råd för hur du skall kunna höra bättre i dessa tider. Du når oss på 020-121226 eller via info@eartech.se

Publicerad

Trasig hörapparat

trasig_horapparat

Hos Eartech Hörselkliniker har vi audionomer och servicetekniker som kan ordna reparationer av trasiga hörapparater. Har du en trasig hörapparat kan du maila eller ringa oss så ordnar vi en tid för service av dina hjälpmedel. Våra två serviceverkstäder där du kan vända dig för trasiga hörapparater ligger på Dalens sjukhus (Enskede) och i Bromma.

I dessa tider när man är hemma mer än vanligt är det oerhört viktigt att kunna kommunicera med sin omgivning. När de sociala kontakterna minskar och de består i att tala med nära och kära i telefon och Skype/Facetime så är det av största vikt att man hör bra. Att mycket information dessutom kommuniceras via TV gör det ännu viktigare att kunna ta del av information. Ibland händer det dock att hörapparaten går sönder och behöver repareras. 

Genom att ringa oss på 020-121226 eller maila info@eartech.se så kan vi boka tid för dig hos någon av våra tekniker. Vi ger också support på telefon om du hellre önskar det. Våra servicetekniker undersöker först din trasiga hörapparat och ser var felet ligger. Sedan kontaktar vi dig för information om vad vi hittat och vad som planeras. Många reparationer gör vi själva men ibland måste den trasiga hörapparaten skickas till tillverkaren. 

På Eartech Hörselkliniker är vi leverantörsoberoende och vana vid att hantera service och reparationer av hörapparater från Oticon, Phonak, GN Resound, Widex, Starkey, Bernafon, Signia, Siemens och Unitron. Många gånger kan vi snabbt fastställa var felet på hörapparaten är och åtgärda det medan du väntar. Har du en trasig hörapparat – tveka inte att kontakta oss på Eartech!

Publicerad

Hörapparat online

test hörsel online

Nu kan du, via Eartech Online, skaffa hörapparater utan att besöka någon av våra hörselmottagningar. Våra legitimerade audionomer har tillgång till marknadens ledande hörapparater och har även möjlighet att på distans testa hörseln, anpassa hörapparater, justera hörapparater och ge support via videosamtal. Detta är ett populärt komplement till vår vanliga verksamhet inom hörselvård. 

I tider av Corona/Covid-19 är en uppskattad funktion att via sin mobiltelefon kunna få sin hörapparat online av sin vårdgivare. Att på distans kunna träffa våra kunder har vi på Eartech Hörselkliniker arbetat med sedan hösten 2019. Då lanserade vi Eartech Online vilken är en tjänst där vi kan, via molnet, ställa in dina hörapparater och även följa upp hur det går med dina hjälpmedel. Du och din audionom kan enkelt göra anpassningar så du hör så bra som möjligt. 

hörapparat eartech online
Skaffa hörapparater på distans utan att besöka en hörselmottagning via Eartech Online

På Eartech Hörselkliniker är vi leverantörsoberoende och hos oss har vi flera alternativ vad gäller hörapparat online. Det gör att vi kan välja den lösning som passar just dig och din situation. Vi har exempelvis tillgång till följande leverantörer och deras programvaror: 

Signia – Signia app

Phonak – my Phonak app

Widex – Widex Remote Care

Starkey – Thrive Hearing app

Resound – Resound Assist Live

Oticon – Oticon RemoteCare App

Kontakta oss gärna på 020-121226 om du vill ha mer information om hörapparat online och hur du kan få hörapparater utan att besöka en hörselmottagning. 

Publicerad

Corona/Covid-19

corona handhygien

På Eartech Hörselkliniker AB följer vi Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms riktlinjer. Vi har rutiner för hur vi minimerar risken för smittspridning. Detta gäller både patienter och medarbetare. 

Vi är alltid noga med handhygien men det är extra fokus på detta i dessa tider. Medarbetare har tillgång till tvål, handsprit och desinfektionsmedel för rengöring. Alla audionomer har också tillgång till ansiktsvisir, munskydd och handskar vid behov. Vi tar inte i hand och försöker hålla avstånd i samtal och utprovningar av hörselhjälpmedel. Är en medarbetare det minsta förkyld, har förhöjd kroppstemperatur eller har luftvägssymptom så stannar man hemma. Har man vistats utomlands i riskområden den senaste tiden så stannar man hemma i 14 dagar. 

Vi på Eartech Hörselkliniker AB ber dig dock att höra av dig till oss och boka om din tid om du vet att du är sjuk eller varit sjuk de senaste 14 dagarna. Det gäller också om du vistats i ett riskområde. 

Har du frågor om Corona/Covid-19 är du välkommen att kontakta oss på 020-121226 eller maila oss på info@eartech.se

Vi har också valt att ställa in våra servicemottagningar från och med 19/3. Vänligen kontakta oss för tidsbokning istället. Telefon: 020-121226 eller mail: info@eartech.se


Publicerad

Audionom Göteborg

besok_audionom_goteborg

Sedan oktober 2019 så finns Eartech Hörselkliniker AB i Göteborg. Vår hörselmottagning ligger på Odinsgatan 13. Ansvarig för mottagningen är David Surac som är legitimerad audionom sedan drygt 10 år. Letar du efter audionom Göteborg? Kontakta oss på Eartech för ett kostnadsfritt hörseltest och rådgivning om vad du kan göra för att höra bättre. 

Audionomer är i Sverige legitimerade av Socialstyrelsen. Som audionom arbetar man med människor som har olika problem med sin hörsel. Initialt utreder man vilka besvär det handlar om och sedan hjälper man till med olika hörselhjälpmedel. Det absolut vanligaste hjälpmedlet för hörselskadade är hörapparater. Som audionom har man ofta ett långvarigt samarbete med sina patienter eftersom hörselproblem många gånger är livslånga. Som audionom gäller det att hitta de produkter och lösningar som passar den enskilda individen så bra som det bara går. Även efter utprovningen av hörapparater kan man behöva justera inställningar och ljud mm. 

laddbara hörapparater göteborg
Hos Eartech Göteborg Hörselklinik kan du testa din hörsel och även få prova de senaste hörapparaterna på marknaden

Om du bor i Göteborg eller Västra Götaland och hör lite sämre är du välkommen att kontakta oss på Eartech Göteborg Hörselklinik för att kostnadsfritt testa hörseln och få tips och råd av David om vilken hörapparat som skulle passa just dig. Du kan ringa oss måndag till fredag mellan 8-17 för tidsbokning eller helt enkelt här boka en tid tid för hörseltest Göteborg. För vägbeskrivning och kontakt kan du klicka här: Hitta till Eartech Göteborg

hörapparat göteborg
Eartech Hörselkliniker är leverantörsoberoende och har ett brett sortiment av laddbara hörapparater

På Eartech Hörselklinik Göteborg får du tillgång till den absolut senaste hörseltekniken på marknaden. Vi är leverantörsoberoende och får snabbt tillgång till ny teknik från alla stora tillverkare. På Eartech arbetar vi med hörapparater och hörseltekniska hjälpmedel från Oticon, Phonak, GN Resound, Starkey, Widex, Unitron, Beltone, Bernafon, Sivantos och Signia. Vi är specialiserade på små hörapparater och har ett brett utbud av olika appar som du kan använda för att styra dina hjälpmedel. Olika typer av laddbara hörapparater finns också hos Eartech Göteborg Hörselklinik. 

Söker du efter audionom Göteborg är en bra start Eartech Göteborg Hörselklinik!

Publicerad

Hörselhjälpmedel telefon

horselhjalpmedel_telefoni

Många som hör lite sämre är i behov av hörselhjälpmedel som gör det lättare att tala i telefon. Vad gäller hörselhjälpmedel telefon: vad finns tillgängligt på marknaden? Tre huvudalternativ finns:

 • en app som laddas ner till din telefon
 • en mellankoppling skapar kontakt mellan hörapparater och telefon
 • en separat telefon med extra förstärkning

Utgångspunkten när man diskuterar hörselhjälpmedel telefon är att utgå från behovet och vilka hörapparater personen ifråga har. Har man en mobiltelefon som man använder och dessutom lite mer moderna hörapparater så kan man ladda ner en app. 

app hörapparater telefon
Via en app kan du enkelt få ljudet från telefonen till dina hörapparater

Denna app skapar en koppling och strömmar ljudet från telefonen till hörapparaterna. På tillverkarnas hemsidor finns bra filmer med instruktioner om hur man parkopplar och använder funktioner i apparna. Några vanliga appar till olika tillverkares hörapparater är GN Resound – Resound Smart 3D, Phonak – MyPhonak, Widex – Tonelink, Oticon – Oticon ON och Signia – Signia App. Det finns fler också men detta är några av de vanligaste. Kolla på dina hörapparater och därefter på tillverkarens hemsida om vilken app som är lämplig för dina hörapparater. Följ instruktionerna om hur du laddar ner och därefter parkopplar dina hörapparater mot respektive app. 

telefoni hörapparater
Genom ett ”phone clip” kan du koppla din hörapparat till din telefon

Ibland kan det vara så att mobilens operativsystem inte är direkt kompatibelt med dina hörapparater. Det kan också vara så att telefonen är lite äldre. I dessa fall kan ett externt “phone clip” eller telefontillbehör behövas. Även här har de ledande tillverkarna av hörapparater (Phonak, Oticon, Widex, GN Resound och Signia) lösningar som passar just deras produkter. Via dessa telefontillbehör man enkelt strömma telefonsamtal och musik direkt till dina hörapparater med hög ljudkvalitet. Kopplingen av dessa hörselhjälpmedel telefon är något som din audionom kan hjälpa dig med. 

halsslinga blåtand
En blåtandshalsslinga skapar en trådlös koppling mellan telefon och hörapparater

Ett annat alternativ är att koppla en blåtandshalsslinga till dina hörapparater. Via denna så sitter mikrofonen i halsslingan som via blåtand paras till din telefon. Här måste dina hörapparater ha en telespole för att fungera. Din telefon måste också ha blåtand. 

telefon hörselskadad
En telefon med hög volym och starka ringsignaler

Vad gäller hörselhjälpmedel telefon kan man också köpa en telefon som speciellt utvecklats för personer med en hörselnedsättning. Här är ringsignaler och volym starkare. Dessa kan dessutom justeras upp och ner via knappar på telefonen. Ofta är detta ett bra alternativ om man är intresserad av en robust lösning som är lätt att hantera.

På Eartech Hörselkliniker har vi ett brett sortiment och olika lösningar på temat hörselhjälpmedel telefon. Kontakta oss gärna för mer information och tips på lösningar som passar just dig.