Publicerad

Jakthörselskydd

jakthorselskydd

Nu börjar jaktsäsongen och det är dags att uppgradera dina jakthörselskydd. På Eartech har vi ett mycket brett sortiment av olika hörselskydd för jakt. Tänk på att skydda dina öron när du jagar. Det kan räcka med ett skott utan hörselskydd som kan ge permanenta hörselskador. Utsätt dig inte för den risken.

På Eartech Hörselkliniker har vi arbetat länge med jakt och jakthörselskydd. Genom att vår bakgrund är inom hörsel och audiologi är vi medvetna om riskerna som många jägare och skyttar är exponerade för när man jagar eller skjuter. Många patienter på våra hörselmottagningar har skjutit mycket och det är inte ovanligt att en individs hörselproblem kan härledas till jakt och skytte. Tänk efter före och skydda dina öron!

När man väljer jakthörselskydd så tänk på att välja ett skydd som du verkligen trivs med och använder. Många skyttar är väldigt duktiga på att använda hörselskydd och proppar på skjutbanan men långt ifrån alla använder alltid hörselskydd i skogen. Man ser alltför ofta hörselkåpor som sitter på huvudet utan att täcka öronen eller ligger i ryggsäcken…Även fast du inte tänkt skjuta kan det vara så att din jaktkompis skjuter. Detta kan leda till permanenta hörselskador även för dig om du drabbas av detta.

soundscope_jakthörselskydd

Vi har lång erfarenhet av aktiva hörselkåpor för jakt men vår verkliga specialitet är Soundscope. Detta är ett formgjutet hörselskydd för jägare som förstärker ljud, skyddar mot smällar, gör det möjligt att höra riktningen på ljud samtidigt som du hör kommunikationsradion trådlöst i dina öron. Med Soundscope pro-tect iHunt så sätter du in dina jakthörselskydd på morgonen och tar av dem på kvällen. Ett bra hörselskydd är ett hörselskydd som används. Kunder som jagat mycket och använt Soundscope upplever i många fall att detta är en av de bästa investeringarna man kan göra. Man kan inte få tillbaka en skadad hörsel.

Kontakta oss gärna om frågor och mer information om formgjutna jakthörselskydd som Soundscope och andra lämpliga produkter för jakt och skytte.