behov-horapparat

Behöver jag hörapparat?

Behöver jag hörapparat?

På Eartech arbetar vi med den absolut senaste tekniken för dina öron. Vi är leverantörsoberoende vilket innebär att vi alltid kan hitta lösningar som passar just dig. Vi vill hjälpa dig att leva maximalt!

En audionom kan berätta för dig om du behöver hörapparater eller ej. Det finns dock ett antal vardagstecken man kan vara uppmärksam på.

  • Vrider du upp volymen på TV:n eller radion mer och mer?
  • Du hör, men uppfattar inte nödvändigtvis vad andra säger, i en grupp med människor?
  • Det kan vara svårt att följa med i samtal på restauranger och platser med mycket liv och rörelse?
  • Du får ofta be människor repetera meningar?
  • Kommer du på dig med att titta på folks läppar när de pratar? (det kan betyda att du försöker läsa på läpparna)
  • Undviker du sociala situationer som du tidigare tagit del av? (för att du är orolig för att inte höra vad som sägs?)

Om du svarar ja på någon eller några frågor ovan kan de vara bra att göra ett hörseltest hos en audionom. Detta är det första steget för att få hjälp. När du gjort detta hörseltest kommer audionomen ihop med dig diskutera resultatet. Alla hör inte dåligt och alla hörselproblem löser man inte med hörapparat. Om du däremot har en hörselnedsättning: vad kan man göra för att du skall kunna höra bättre?

Att man behöver höja volymen på TV:n är ett vanligt tecken på nedsatt hörsel

Våra audionomer har alla lång erfarenhet av att diskutera och ge råd till personer med olika typer av hörselproblem och olika grad av hörselnedsättningar. Efter det inledande besöket kommer du att veta väldigt mycket mer!

Behöver jag hörapparat?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Carina Bellås
Leg. Audionom Utbildad på Karolinska Institutet (KI). Carina är även hörselpedagog och har arbetat länge i olika chefsroller inom den utvidgade hörselrehabiliteringen på Karolinska universitetssjukhuset Rosenlund. Närmast kommer Carina från Hörbart i Stockholm.