sovproppar

Hörselskydd att sova med

Hörselskydd att sova med

Öronproppar för sömn är en vanlig produkt för oss på Eartech Hörselkliniker. Många kunder vill ha ett bekvämt hörselskydd som du enkelt kan sova på sidan med. Vår specialitet är formgjutna hörselskydd men vi har även alternativ som inte kräver avgjutningar av dina öron.

Många svenskar väljer idag att sova med öronproppar. Man beräknar att 10-15 procent av befolkningen snarkar regelbundet. Dessa snarkningar kan vara mycket ljudliga. I vissa fall har man uppmätt 85 decibel vilket är en mycket hög ljudvolym.

Att minska ljudnivån i sovrummet och på så vis förbättra sömnen är något som efterfrågas av många idag. Det kan vara så att man har en partner som snarkar, grannar som väsnas eller störs av trafikbuller. Allt detta kan leda till ryckig sömn och svårigheter att sova.

sömn-snarkning

Det är vanligare att män snarkar än kvinnor. Många kvinnors sömn störs av snarkning. Det är också vanligare att man snarkar ju äldre man blir.

Varför snarkar man? När man sover så slappnar muskulaturen i svalget av. Då blir svalget trängre och hos vissa börjar delar av svalget (det som brukar kallas mjuka gommen) att vibrera av det relativt snabba luftflödet. Det är detta som orsakar snarkljudet. Om man snarkar regelbundet så finns det ofta annat som bidrar till snarkandet. Exempel är övervikt, mycket alkohol, rökning, trångt svalg, trång näsa, stora halsmandlar eller sovställning (på rygg). Om man också observerar andningsuppehåll under sömnen är det viktigt att utredas för sömnapné. Kontakta din husläkare eller vårdcentral för mer information och hjälp.

ljudniva-snarkning

Att sömnen störs på grund av partnerns snarkning är ett vanligt problem.

För en anhörig eller partner kan snarkningarna vara väldigt jobbiga. Många har separata sovrum på grund av detta. Detta kan innebära problem i relationer och i en undersökning från tidningen Vi i Villa för några år sedan, 4000 svarande, uppgav 8% att man sov i skilda sovrum och bland dessa sa 70% att det berodde på partnerns snarkande.

Att sova med någon som snarkar kan som sagt vara väldigt slitsamt. Det påverkar både psyket och fysiken. Genom att man får en störd sömn blir man mer irriterad och orken minskar. Det finns en rad olika behandlingsmetoder som exempelvis andningshjälpmedel, viktnedgång, ändrade alkohol- och rökvanor och lösningar som gör att man sover mer på sidan än på rygg. För partnern är det vanligt att sova med öronproppar.

Genom att använda sovproppar så kan du få ett hörselskydd att sova med. När man talar om öronproppar för sömn så är det viktigt att veta om att det blir aldrig helt tyst. Alla hörselskydd för sömn och sovproppar dämpar ljud. De tar inte bort ljuden helt och hållet. Det är också viktigt ur ett säkerhetsperspektiv att man exempelvis hör brandlarm och andra akuta ljud.

 

Gjutna öronproppar för sömn är oerhört bekväma och förbättrar din sömnkvalitet.

Formgjutna sovproppar är det bästa alternativet. Utifrån avgjutningar av dina hörselgångar så tillverkas dina öronproppar för sömn. I själva tillverkningen så använder man 3D-skrivare för att passformen skall vara helt perfekt. Den största fördelen med formgjutna hörselskydd är bekvämligheten som är oöverträffad eftersom man utgår från hur dina öron ser ut.

Intresserad av en offert på formgjutna sovproppar?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Mats Mood
Hörselingenjör Tidigare VD för hörapparat- och hörselskyddstillverkaren Starkey Sweden AB, Var med i utvecklingen av hörselskyddet Soundscope. Startade hörselkedjan Bra Hörsel i Sverige. Har stor erfarenhet inom arbetsplatsanpassning och hjälpmedel.