resound-horapparater

GN Resound

GN Resound

GN Resound är en dansk tillverkare av hörapparater och andra hörselhjälpmedel. Företaget grundades 1943, har kontor i över 25 länder, distributörer i över 80 länder och har cirka 3000 anställda över hela världen.

Koncernen heter GN Store Nord och är noterade på börsen i Köpenhamn. Hörapparatdelen heter Resound.

Resounds teknikfilosofi är att ge utmärkt ljud genom att erbjuda innovativa hörselapparater vilka kombinerar djup audiologisk insikt, design, förståelse för brukare med hörapparat och god teknik. I början av 00-talet fick Resound en jättesuccé med världens första bakom-örat apparat med öppen anpassning: Resound Air. Det blev en framgång över hela världen och helt plötsligt kunde man börja behandla även lättare hörselnedsättningar med hörapparat. Detta var svårt innan. Det var också startskottet för utvecklingen av olika lösningar med domer vilka alla gjorde att ventilationen i användarnas hörselgångar förbättrades avsevärt.

De senaste åren har GN Resound varit i media väldigt mycket. Man var med sitt LiNX system den första tillverkaren av hörapparater som hade ”Made for iPhone” apparater. Detta fick man flera priser för och stor uppmärksamhet på mässor och i hörselbranschen. GN Resound har lång erfarenhet att ta fram hjälpmedel som skall passa iPhone, iPad, Apple Watch och andra Apple produkter. I GN koncernen ingår även hörlurstillverkaren Jabra och en viktig del i koncernens framtid är utvecklingen av så kallade ”hearables”. I dessa produkter suddas gränsen ut mellan vad som är ett hjälpmedel och vad som exempelvis är en trådlös hörlur. Genom att GN har både Resound och Jabra i koncernen så kan man vänta sig spännande lanseringar framöver.

Ett viktigt värdeord hos GN Resound är Smart Hearing. Man vill göra det möjligt för personer med en hörselnedsättning att höra mer, göra mer och även uppleva mer. Smart Hearing teknologin vilar på fyra pelare: audiologi, trådlösa möjligheter, appar och design. Man har också flera bra Power-apparater för grava nedsättningar som även de kan utnyttja funktioner med koppling till mobiltelefoner och läsplattor (via appar med mera). Resound har även ett mycket bra hjälpmedelssortiment till barn.

GN produktion
GN Resound har produktion på Præstø och i Xiamen

Resound LiNX Quattro

GN LiNX Quattro är GN Resounds senaste plattform av hörapparater. Den finns i dagsläget i tre versioner: Quattro 5, Quattro 7 och Quattro 9. GN Resound var först ut av alla med “Made for iPhone” hörapparater. Med LiNX Quattro har man precis lanserat sin 4:e generation hörapparater som är utvecklade för att passa olika Apple produkter som iPhone, iPad, Apple Watch och Mac-datorer. Nedan följer några egenskaper med denna produktfamilj:

  • Helt ny plattform
  • Processorkapaciteten är dubbelt så snabb som 3D
  • Minneskapaciteten är dubbelt så hög som 3D
  • Förbättrad direktionalitet
  • Förstärkning högre upp i frekvensregistret
  • Ny laddbart powerpack
  • 24 timmars användning även vid streaming 50% av tiden
  • Quattro kommer att fungera med Android, Made for Android, genom GN’s samarbete med Google

GN Resound definierar LiNX Quattro som en “premium plus” apparat som marknadsmässigt tävlar med de absolut bästa hörapparaterna på marknaden. Företagets egna studier indikerar att speciellt musiklyssnande är oerhört bra i LiNX Quattro och 95% av personerna i studien föredrog LiNX Quattro framför andra premiumapparater.

Med LiNX Quattro så har GN Resound en väldigt spännande laddningsfunktion. Tidigare har det varit vissa problem med att de laddbara batterierna inte räcker hela dagen med detta problem är löst med LiNX Quattro. Med de laddbara hörapparaterna medföljer ett powerpack som kan användas för att ladda upp LiNX Quattro även om man inte har tillgång till en strömkälla.

Med Resound Assist och appen Resound Smart 3D kan din audionom enkelt göra finjusteringar av dina hörapparater. Genom Resound Assist så kan många besök på hörselkliniken undvikas och du kan få snabb hjälp att ställa om dina hörselhjälpmedel. En annan praktisk app som kan laddas ner är Resound Relief. Här kan du få hjälp om du lider av tinnitus genom att olika naturljud och white noise kan justeras med hjälp av volymkontrollen i appen.

resound-linx-3d__61500.1497023282

Nyfiken på hörapparater från GN Resound?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Carina Bellås
Leg. Audionom Utbildad på Karolinska Institutet (KI). Carina är även hörselpedagog och har arbetat länge i olika chefsroller inom den utvidgade hörselrehabiliteringen på Karolinska universitetssjukhuset Rosenlund. Närmast kommer Carina från Hörbart i Stockholm.