Tillverkning av formgjutna hörselskydd

Tillverkning av formgjutna hörselskydd

Varje par formgjutna hörselskydd, hörlurar och hörapparater tillverkas utifrån avgjutningar av användarens öron och hörselgångar. Processen är ett samspel mellan användare, audionom och ototekniker för att säkerställa kvalitet, passform och funktion.

Avgjutning och tillverkning av formgjutna hörselskydd

1. Avtryckstagning

gjutning-oronproppEn audionom gör ett avtryck av användarens hörselgång och ytteröra för att få en exakt passform. Avtrycken görs både på vänster och höger öra. Avtryckstagningen är ett extremt viktigt moment eftersom komfort och täthet beror på detta. Våra samarbetspartners har därför personal som har en adekvat utbildning och erfarenhet av avtryckstagning för just hörselskydd. När vi får order och avtryck till oss så gör vi en kontroll av avtrycken så att vi kvalitetsmässigt kan garantera en bra funktion.

 

2. Inskanning

formgjutna-horselskydd-tillverkningAvtrycken skannas in med en 3D skanner och hörselskyddet designas efter det individuella örat.

 

 

 

tillverkning-gjutna-oronpropparSimulering på datorn kring hur hörselskyddet sitter örat. Hur kommer exempelvis filtret att sitta? Blir det färdiga hörselskyddet lätt att sätta in och ta ur? Här hur ett par Eartech 2in1 kommer sitta i örat.

3. Skaltillverkning

oronproppar-3d-printingSkalet tillverkas med stereolitografi, en 3d-skrivarteknik med extremt hög detaljrikedom, där en laser bygger upp skalet steg för steg vilket ger en exakt avbild av det inskannade avtrycket.

 

4. Ihopsättning

formgjutna-proppar-tillverkningFör Soundscope som har elektronik så sker monteringen av elektroniken manuellt. Ett hantverksmässigt arbete som sker under mikroskop. Varje hörselskydd genomgår sedan mätningar och kvalitetstester innan de är klara att skickas till användaren.

 

 

5. Färdig produkt

gjutna-musikproppar-2in1När dina formgjutna hörselskydd är tillverkade så skickar vi dem till antingen dig eller till den mottagning du besökt. Här är ett par färdiga Eartech 2in1.

Nyfiken på formgjutna hörselskydd och öronproppar?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.