gjutna-oronproppar-3D

Formgjutna hörselskydd

Formgjutna hörselskydd

Formgjutna öronproppar tillverkas individuellt efter dina öron för en optimal passform. Detta innebär en komfort som inte går att uppnå med standardskydd.

Hur fungerar formgjutna hörselskydd?

De formgjutna individuella hörselskydden kan utrustas med olika dämpningsfilter för att kontrollera hur mycket ljud du exponeras för.

individuella-oronproppar

För att tillverka formgjutna hörselskydd görs först en avgjutning av dina öron, se hur en avgjutning går till här.

Formgjutna hörselskydd och öronproppar finns för flera olika situationer och yrkesgrupper. Dessa tillverkas via 3D skrivare efter att avgjutningarna av dina hörselgångar scannats in och gjorts digitala.

Utifrån avgjutningar av dina hörselgångar tillverkas dina formgjutna hörselskydd via en 3D-skrivare

Formgjutna hörselskydd med dämpfilter skyddar dina öron mot buller samtidigt som tal släpps igenom. Det finns också aktiva formgjutna hörselskydd. Med detta menas att tal förstärks, du är skyddad mot buller samtidigt som du kan tala i telefon eller på kommunikationsradio utan sladdar (via Bluetooth). Det som kännetecknar alla dessa är den optimala passformen och att de kan användas hela dagar utan problem.

De vanligaste formgjutna passiva hörselskydden är:

De vanligaste formgjutna aktiva hörselskydden är:

På Arbetsmiljöverkets hemsida finns mer information om ljud och buller. Det finns lite olika saker man bör tänka på när man väljer hörselskydd. I denna broschyr Att välja hörselskydd finns lite mer information om detta.

Hör skillnaden med formgjutna hörselskydd!

Nedan kan du prova hur ljudet ändras med olika sorters hörselskydd. Se till att ha högtalare eller hörlurar på.

Intresserad av formgjutna hörselskydd?

För personlig rådgivning så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger.

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Mats Mood
Mats Mood
Hörselingenjör Tidigare VD för hörapparat- och hörselskyddstillverkaren Starkey Sweden AB, Var med i utvecklingen av hörselskyddet Soundscope. Startade hörselkedjan Bra Hörsel i Sverige. Har stor erfarenhet inom arbetsplatsanpassning och hjälpmedel.