Hörselskydd för MC

Hörselskydd för MC

Tänk på att skydda din hörsel när du kör motorcykel. Välj ett hörselskydd eller öronpropp som du trivs med och som du använder.

Webbtidningen Fastbikes.se testade förra året ett antal öronproppar för motorcykel. Totalt 16 olika hörselskydd för MC testades varav ett par som var formgjutna och dessutom testades bland annat Alpine Motosafe. Man påpekar i artikeln att faran för motorcyklister inte bara är motorljuden utan även vindbruset man exponeras för. Farorna för hörseln ökar när hastigheten ökar och det finns ingen hjälm som skyddar hörseln mot detta. Ett slutsats av testet var att man skall hitta ett hörselskydd man trivs med och känner sig bekväm med.

 

ljudniva-oronproppar-mc

Höga ljudnivåer och vindbrus är farligt för din hörsel när du kör MC

Tidningen MC-folket testade, i nummer 2/2013, ett antal olika hörselskydd för motorcykel. Man testade engångsproppar, standardhörselskydd och formgjutna hörselskydd för MC. Artikeln är väldigt bra och man pekar på vikten att dels skydda sig mot motorcykelns buller men även faran vindbruset utgör när hastigheten går upp. Testet visade väldigt bra resultat för individuellt formgjutna MC-hörselskydd och sammanfattningen lyder:

"Den största fördelen jag ändå vill framhålla är passformen. Jag har provat en mängd olika engångsproppar och även lite dyrare av silikon, men inget kommer i närheten av ett par formgjutna. Inget".

svmc-eartech-samarbete

Kunskapen och medvetenheten hos motorcyklister har ökat senaste åren. Vi på Eartech Hörselkliniker har sedan 2013 ett samarbete med Sveriges MotorCyklister (SVMC). Detta innebär att vi försöker ta fram olika produkter som passar för svenska MC-förare. Det finns två huvudalternativ om du kör MC. Formgjutna MC-proppar som gjuts individuellt efter dina öron. Dessa tillverkas av en 3D-skrivare efter avgjutningar. Dessa tillverkas i ett mjukt silikonmaterial som också är designat så att du får in dem under hjälmen utan att de slår i. Det finns också ett par bra alternativ om man inte kan eller vill göra avgjutningar av öronen. Dessa hörselskydd kan du självklart också använda i andra miljöer där det förekommer buller.

mc-horselskydd

Eartech Road är formgjutna hörselskydd för när du kör MC

Man skall också tänka på att inte ha alltför hög dämpning eftersom det isolerar dig och kan göra det svårt att höra trafikljud mm.

Tänk på att skydda din hörsel när du kör motorcykel. Välj ett hörselskydd eller öronpropp som du trivs med och som du använder. Använd alltid hörselskydd eller öronproppar när du kör MC!

Intresserad av en offert på formgjutna hörselskydd för MC?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Mats Mood
Hörselingenjör Tidigare VD för hörapparat- och hörselskyddstillverkaren Starkey Sweden AB, Var med i utvecklingen av hörselskyddet Soundscope. Startade hörselkedjan Bra Hörsel i Sverige. Har stor erfarenhet inom arbetsplatsanpassning och hjälpmedel.