soundscope-horselskydd-jakt

Soundscope pro-tect iHunt

Soundscope pro-tect iHunt

Soundscope Pro-Tect iHunt är marknadens populäraste individuella jakthörselskydd för maximal komfort, minimal störning från vindbrus, mycket bra riktningshörsel och trådlös kommunikation från jaktradion via halsslinga.

Soundscope pro-tect iHunt är Starkeys senaste aktiva hörselskydd speciellt framtagna för jakt. Svaga ljud förstärks så att du kan höra älgen som kommer samtidigt som din hörsel är skyddad mot de kraftiga ljud som ett gevär kan ge ifrån sig. Tack vare sin unika konstruktion och placering i ytterörat får du en bra riktningsverkan, dvs du kan avgöra vilket håll ljudet kommer ifrån, samt att man utan problem kan använda mössa, glasögon, hatt etc. Den nya tekniken ger även bättre ljudåtergivning och den är utrustad med aktiv vindbrusreducering.

Eftersom hörselskydden byggs efter just dina öron ger de en oöverträffad komfort vilket gör att man kan ha dem på sig under hela jaktdagen och kan därmed vara säker på att de skyddar hörseln under hela dagen.

jaga-horselskydd

Med Soundscope får du ett hörselskydd som är enkelt och har mycket bra ljud

Jämfört med tidigare versioner av Soundscope innehåller Soundscope pro-tect iHunt bland annat nyheter som bättre ljud, aktiv digital vindbrusreducering och ett fjärde telespoleprogram. Liksom tidigare versioner har man givetvis trådlös medhörning från jaktradio via en halsslinga. Batterier som används är vanliga hörapparatbatterier storlek 13 (orange). Soundscope Pro-Tect iHunt tillverkas av Starkey Hearing Technologies.

Soundscope pro-tect iHunt är CE-märkta hörselskydd. Starkeys kvalitetssytem är i enlighet med BS EN ISO 9001 och EN46001. Starkey Sweden AB är också registrerad tillverkare av specialanpassade produkter hos Läkemedelsverket.

jakthorselskydd

Blå är vänster öra och röd höger. Uppifrån och ner: programväljare, batterilucka och volymkontroll.

Nya Soundscope Pro-Tect iHunt har flera olika program för att optimera användandet. Med hjälp av en induktiv halsslinga kan man få trådlös medhörning till exempelvis jaktradio. Idag finns även halsslingor med Bluetooth vilket gör att du kan koppla din mobiltelefon till dina Soundscope.

halsslinga-soundscope

Via en halsslinga får du trådlös medhörning till din jaktradio

Dessa formgjutna hörselskydd för jakt har varit bäst i test i ett flertal utvärderingar. Vanliga kommentarer är att de är oerhört bekväma, har bibehållen riktningshörsel, möjlighet att höra radio och telefon trådlöst i örat samt att man kan ha dem i öronen under hela dagen. Nedan är några av de tester som gjorts på Soundscope.

Jaktmarker & Fiskevatten

Tidningen Land - Jakt & Jägare

Svensk Jakt

Tidningen M3

För Soundscope Pro-Tect iHunt behöver man avgjutningar av dina öron. Dessa görs av en legitimerad audionom.

avgjutning-jakthorselskydd

Helene Ljung från Eartech Hörselkliniker gör avgjutningar för Soundscope på Elmia Game Fair i Jönköping.

Kontakta oss för mer information om hur din jaktradio kan kopplas ihop med hörselskydden eller om du har frågor om hur du går tillväga för att göra avgjutningar av dina öron. Du kan läsa mer om Soundscope för jakt i broschyren och bruksanvisningen nedan. Här finns också en beställningsblankett.

Broschyr Soundscope pro-tect i-Hunt

Bruksanvisning Soundscope pro-tect i-Hunt

Beställningsblankett Soundscope

Du kan också kontakta oss för mer information om produkten eller om du vill ha referenser bland de kunder som idag använder Soundscope under jakt eller när man utövar skytte.

skytte-hroselskydd

Användare berättar

Alexis Nicou, Svensk JägarexamenAlexis Nicou | www.jagarexamen.se

"Sedan jag började med Soundscope med förstärkning har mitt jaktliv ändrats totalt. Jag har tidigare alltid använt hörselkåpor av olika modeller men som vi alla vet för dessa med sig en rad olika negativa faktorer. När det är varmt är de en enda stor värmeplåga. Öronen blir "instängda", svetten rinner och man vill helst bara slita dem av sig. När det är kallt är de stela som sten och problemet med kombinationen mössa och hörselkåpor är som bekant ett dilemma. Ska man ha byglarna utanför mössan eller innanför? Man får då välja mellan att dämpningen försämras eller att köpa en för stor mössa där både huvudet och kåporna ska få plats. Ett annat problem är alla dessa kablar som är i vägen, knastrar och för oväsen. Alla dessa beskrivna problem försvinner helt med Starkeys individuellt anpassade hörselskydd som aldrig är ivägen, ger en perfekt dämpning samt förstärkning och som är en ren njutning att använda i kombination till jaktradion då all kommunikation trådlöst förs från radion till hörselsnäckan. Jag känner mig nu mycket smidigare, lättare, och kan nu äntligen använda mina örons utformning för att lokalisera varifrån olika ljud kommer. Jag rekommenderar varmt Starkeys hörselskydd”.

Erik von Eckhardt, Svenska JaktresorErik von Eckhardt | www.svenskajaktresor.com

“När jag fick mina första hörselskydd inpassade för flera år sedan, öppnade sig en ny värld för mig! Van som jag var vid att låta mina kunder ta stöd på min skuldra när skott skulle avges, brukade jag stoppa fingrarna i öronen för att skydda hörseln. Med Starkey i öronen kunde jag fortsätta att titta i kikaren och därmed konstatera exakt var min kunds skott tog.
Nu har jag de senaste och vilken skillnad! Fantastiskt!
Tusen tack!"

Patrik Bunge-Meyer, Djursholms Jakt Patrik Bunge-Meyer | www.djursholmsjakt.se

"Eftersom jag jagar 3-4 gånger i veckan under säsong så behöver ett hörselskydd som jag trivs med och som verkligen klarar hårda tag. När jag fick möjligheten att prova Nya Soundscope pro-tect iHunt så blev jag överlycklig. Vilken skillnad det blev från att först ha använt vanliga hörselkåpor som slutade med att jag inte använda något skydd alls pga ojämnt ljud, värme och begränsad rörlighet. Jag går mycket med våra hundar och vill ha totalkontroll över skall, kvistar som bryts, riktningar som skott avlossades ifrån mm. Jämför jag med vanligt kåpor så hade jag ingen aning om vart det verkliga ljudet kom ifrån. Sen att det finns olika program som anpassats efter jägarens behov är ju helt unikt.
Än idag skriker jag på gäster som går 30meter framför mig och som inte hör uppfattar ens min röst, stora otympliga hörselkåpor som bara stör jakten enligt mig. Hur ska dem då kunna lokalisera ljudet från löpande klövvilt eller prassel från när haren närmar sig skytten. Nej det ska vara rent ljud, lätt att stoppa in och ur och rengöra samt driftsäkra hörselsnäckor som tål lite action.Jag är enormt nöjd med Soundscope pro-tect iHunt. Bättre sent än aldrig."

Johan Persson FjelljaktJohan Persson | www.fjelljakt.se

"Vackrare miljö än fjällen att jaga i är svårt att finna. Men terrängen är också många gånger väldigt tuff. Oavsett vilket vilt man jagar till fjälls är jakten oftast väldigt krävande. Detta ställer givetvis stora krav på utrustningen.

Jag har i all tid tillhört den grupp människor som har haft svårt komma till rätta med hörselkåpor. Dom sitter för tätt och är mest i vägen när man klättrar upp för en fjällsida. Att plocka fram dom ut ryggsäcken när hunden står för fågel är otänkbart. Detta har som för många resulterat i att jag har jagat och guidat utan skydd för min hörsel.

Soundscope öppnar en helt ny värld. Jag sätter in skydden på morgonen och tar ut dom på kvällen. Redan efter några minuter har jag glömt bort att dom finns där. Nu kan jag med ett förstaklassigt hörselskydd jaga allt vad fjället erbjuder utan att ens behöva fundera över om min hörsel är skyddad. Behöver jag förstärka hörseln för att avgöra om hunden skäller för älg eller ej, ja då vrider jag helt enkelt bara upp volymen!"

Intresserad av en offert på Soundscope för jakt?

Önskar du mer information om Soundscope Pro-Tect iHunt kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Mats Mood
Hörselingenjör Tidigare VD för hörapparat- och hörselskyddstillverkaren Starkey Sweden AB, Var med i utvecklingen av hörselskyddet Soundscope. Startade hörselkedjan Bra Hörsel i Sverige. Har stor erfarenhet inom arbetsplatsanpassning och hjälpmedel.