laddbara-horapparater-signia

Signia

Signia

Siemens hörapparater har funnits i över 130 år. Man startade serietillverkning av hörapparater redan 1913 i Berlin. Man utvecklade redan 1959 den första bakom-örat apparaten under namnet Siemens och den första i-örat apparaten lanserades 1966.

Siemens hörapparater såldes 2015 till företaget Sivantos Group. Idag har man ett antal varumärken som Siemens, Signia, Audio Service, Rexton och A&M. Man har dessutom ett antal kringprodukter som mjukvara, appar till smartphones och diagnostik. Man har runt 5000 anställda i 25 länder över hela världen. I Sverige säljer man hörselapparater under varumärkena Signia, Siemens och Rexton till hörcentraler i olika landsting och till privata hörselmottagningar. Premiummärket heter idag Signia och är det vi primärt arbetar med.

Signia har några spännande lösningar och bland annat har man en fjärrkontrollapp som fungerar väldigt bra. Det är en fjärrkontroll utan mellankoppling vilket gör den snabb och enkel att justera. Man kan justera program, volym, systemljud, varning för svagt batteri och även aktivera flygplansläge. Den hämtar även data från rörelsesensorer i din smartphone för att optimera din hörsel när du rör dig. Den signalerar också för exponering för buller och för röstaktivitet vilket påverkar din hörselhälsa positivt.

Flera hörselapparater från Signia har inbyggd Bluetooth, ger en bra ljudbild, den egna rösten låter naturlig, bra talförståelse och har inbyggda tinnitusprogram. Med dessa tinnitusprogram får du hjälp om du lider både av tinnitus och har en hörselnedsättning.

Man har också utvecklat intressanta telecare funktioner vilket gör det möjligt att anpassa din hörappparat på distans. Du som användare kan här få direkt hjälp med olika saker samt att onödiga besök på audionommottagningen kan elimineras. Man kan via chatt och video kommunicera med sin audionom oavsett om man befinner sig på andra sidan jorden.

Signia talar gärna om det uppkopplade örat vilket innebär en kombination av audiologi, uppkoppling via direktstreaming och hörselvård på distans (via telecare). När Siemens och Signia utvecklar hörselhjälpmedel framöver kommer det uppkopplade örat vara en viktig ledstjärna.

Den nya plattformen med hörapparater hos Signia heter Xperience. Denna lanserades under hösten 2019 och har en rad olika modeller och varianter. De finns både som laddbara och med zink-luft batterier. De kan direkt strömma ljud från din mobiltelefon och läsplatta. Med Signia Xperience har man också inkluderat akustiska rörelsesensorer. Med dessa kan Signia Xperience hörapparaterna bättre förstå hur användarens rörelser påverkar hur ljud upplevs och kompensera för detta. Detta sker i realtid och utan att man märker det. Allt för att skapa en så bra ljudupplevelse som möjligt.

Under utvecklingen av Signia Xperience har WS Audiology fokuserat mycket på upplevelse av ljud, ljudlokalisering, signal-brus förhållande, detektering av egen röst, bättre talförståelse och en minskad ansträngning när man lyssnar. Detta har resulterat att 90% av användarna, enligt uppgifter från Signia, rapporterar en naturlig ljudupplevelse i rörelse.

Till Signia Xperience kan du ladda ner Signia App. Den kan laddas ner både på Google Play och på App Store. Med denna kan du själv kontrollera dina Xperience-hörapparater och även få fjärrsupport av din audionom. Med Signia App kan du styra enkla funktioner som volym och programval men även mer avancerade funktioner som ljudstreaming och uppkoppling mot andra tillbehör. Exempel på sådana tillbehör är StreamLine Mic och StreamLine TV. Du kan enkelt använda StreamLine Mic på möten och du kan också koppla ihop din TV med dina hörapparater via StreamLine TV.

Nyfiken på hörapparater från Signia?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Carina Bellås
Leg. Audionom Utbildad på Karolinska Institutet (KI). Carina är även hörselpedagog och har arbetat länge i olika chefsroller inom den utvidgade hörselrehabiliteringen på Karolinska universitetssjukhuset Rosenlund. Närmast kommer Carina från Hörbart i Stockholm.