Eartech Online

Hörapparater online

Med Eartech Online så kan du träffa en legitimerad audionom och få hjälp med utprovning, inställningar och justeringar av dina hörapparater via internet.

Tidsbokning Eartech Online

Här kan du snabbt och enkelt boka ett kostnadsfritt besök online med en legitimerad audionom. På utsatt datum och tid kommer vår audionom att ringa upp dig. Därefter kan ett videosamtal startas om du önskar det.

Skriv gärna under ”sökorsak” vad du vill ha hjälp med. Detta för att vår audionom bättre skall kunna förbereda sig inför ditt besök.

 

Med Eartech Online behöver du inte ta dig till en mottagning och du kan få hjälp med din hörsel oavsett var du befinner dig eller var du bor. 

Processen för att prova ut hörapparater via internet kan beskrivas i tre steg.

kopa-horapparat-online

Nedan kan du boka tid direkt för en kostnadsfri inledande konsultation med en legitimerad audionom.

Så här provar du hörapparater online

Steg 1. Inledande konsultation

På utsatt tid ringer vår audionom upp dig. Du kan välja mellan ett vanligt samtal eller ett videosamtal. 

Under samtalet diskuterar du och vår audionom din hörsel och ett inledande hörseltest kan göras. Här får du direkt återkoppling på detta och får förslag på vad som kan göras för att du skall höra bättre. 

Om du vill kan en ny tid bokas för att prova hörapparat. 

Denna inledande konsultation är kostnadsfri.

Steg 2. Prova hörapparat

Du kan under den inledande konsultationen välja att prova en hörapparat som är lämplig för dig och din hörselnedsättning. Då skickar vi hörapparater hem till dig, via PostNord eller BTL Schenker, som är inställda efter ditt hörseltest.

På utsatt tid, som bokats tidigare under den inledande konsultationen, så ringer vår audionom upp dig. 

Här går audionomen igenom hur hörapparaterna skall sitta, hur de fungerar, vad man skall tänka på och hur man rengör dem. 

Via din telefon eller läsplatta så laddar ni gemensamt ner en app. När den är installerad så kan dina hörapparater ställas in av vår audionom. 

Du kan utan kostnad prova hörapparater under 30 dagar för säkerställa att du hör bättre. 

Ett uppföljningsbesök bokas inom 10-21 dagar.

Steg 3. Uppföljning och utvärdering

På överenskommen och utsatt tid ringer vår audionom upp dig.

Här görs finjusteringar av inställningarna på dina hörapparater.

Fungerar dina hörapparater bra kan du här välja att behålla dem. Vid behov kan ytterligare besök planeras in. 

Du kan också följa upp ditt onlinebesök med ett besök på någon av våra mottagningar. Eartech Online fungerar ihop med vissa hörapparater och du behöver en mobiltelefon, dator eller läsplatta med internetuppkoppling. Du måste också kunna ladda ner appar på din telefon eller läsplatta. 

bestalla-horapparater-online

Via en app på din telefon kan många besök göras digitala och på distans

Det kan vara bra att ha en anhörig med sig under denna process (framförallt under steg 2).

Vanliga frågor om hörapparater online

Vilka hörapparater har ni möjlighet att prova ut online?
Alla stora märken har idag möjligheter till hörselvård på distans. Det finns en rad olika produkter som fungerar utomordentligt bra för detta.

Kan man prova om hörapparater via internet fungerar för mig?
Den inledande konsultationen kostar ingenting. Du kan därefter välja att prova hörapparater utan förpliktelser under 30 dagar. Ingen avgift tas ut om du väljer att lämna tillbaka dem.

Vad bör jag tänka på som patient?
Ha gärna med dig en anhörig eller vän som har vana vid appar och mobiltelefoner.

Om jag provat ut hörapparater på en av era mottagningar innan, kan jag göra justeringar och inställningar via Eartech Online?
Ja, det går alldeles utmärkt.

Kan man få hjälp med tinnitus via Eartech Online?
Under den inledande konsultationen så får du tips och råd om hur du kan få hjälp med tinnitus eller öronsus.

Vad tycker era användare om hörselvård online?
Många upplever det som både enkelt och praktiskt. Det är bra om man själv, eller någon i din närhet, har lite vana med appar och mobiltelefoner.

Kan jag som har hörapparater via landstinget använda Eartech Online?
Ja, lite beroende på var du bor och hur du fått dina hörapparater. Generellt gäller att om du har hörapparater via Fritt Val, eller köpt dem privat, så kan man anpassa och justera dem på distans via appar mm. I vissa andra regioner så finns möjligheten att göra justeringar och anpassningar online på några olika fabrikat av hörapparater. Kontakta oss vad som gäller där du bor.

Var vänder jag mig om jag har frågor eller behöver information?
Du kan alltid ringa 020-121226 eller maila oss på info@eartech.se. Vi finns på telefon måndag-fredag mellan 8-17 och svarar på mail kontinuerligt.

Nyfiken på att prova hörapparater online?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Carina Bellås
Leg. Audionom Utbildad på Karolinska Institutet (KI). Carina är även hörselpedagog och har arbetat länge i olika chefsroller inom den utvidgade hörselrehabiliteringen på Karolinska universitetssjukhuset Rosenlund. Närmast kommer Carina från Hörbart i Stockholm.