hörseltest-audiogram

Hur går ett hörseltest till?

Hur går ett hörseltest till?

Att testa hörseln är det första steget mot ett bättre hörande och en ökad livskvalitet. Det gör inte ont och du får resultatet direkt efter undersökningen.

Inledningsvis görs ett otoskopi vilket är en enkel visuell undersökning av hörselgången med hjälp av ett otoskop. Genom otoskopi kan exempelvis vaxproppar upptäckas.

audionom-otoskopi

Inledningsvis undersöker audionomen dina hörselgångar med ett otoskop

Sedan genomförs ett hörseltest av en audionom och resultaten förs in i ett audiogram. Hörseltestet görs i ett tyst rum och man testar hur du hör på olika frekvenser på båda öronen.

horseltest-tyst-rum

I ett tyst rum testar audionomen din hörsel på båda öronen

Ihop med din audionom diskuterar du resultaten av hörseltestet och vad som kan göras för att höra bättre. Frågor audionomen brukar ställa är: I vilka situationer hör du dåligt? Hur fungerar det hemma och på jobbet? Hur länge har du hört sämre? Piper eller susar det i öronen? Utifrån dina behov och resultatet av hörseltestet diskuteras vad man göra för att höra bättre. Här är huvudalternativet hörapparater. Här kan dessutom andra hörselhjälpmedel vara aktuella om behov finns. Den audionom du träffar kan vägleda dig vidare till en lösning som passar just dig.

audiometri

Det är viktigt att känna förtroende för sin audionom och stor hänsyn tas till dina önskemål, preferenser och livssituation när olika behandlingsalternativ diskuteras. Om du eller någon anhörig börjar höra sämre är det viktigt att boka tid för ett hörseltest. Det gäller speciellt när du börjar bli lite äldre.

google logoEartech HörselklinikerEartech Hörselkliniker
4.7 Stjärnor, baserat på 1229 Recensioner

Har du frågor om hörsel och hur man testar hörseln?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Heléne Ljung
Leg. Audionom Heléne tidigare varit chefsaudionom på Karolinska sjukhuset och Danderyds sjukhus. Helené har tidigare varit verksamhetschef på M&M Hörsel och Aleris Hörsel. Vidare grundade Helené Audionomerna Sweden AB, en av Sveriges ledande kedjor av hörselkliniker, där hon var VD mellan 2006-2012.