laddbara-horapparater-widex

Widex

Widex

Världens sjätte största tillverkare av hörselutrustning är danska Widex. En viktig milstolpe i företagets historia var världens första 100% helt digitala hörapparat som kom 1995.

Man har sitt huvudkontor norr om Köpenhamn och grundades 1956. Man har över 3800 medarbetare och säljer produkter i över 100 länder. Företaget är familjeägt och grundarfamiljerna äger fortfarande Widex.

olika-horapparater-widex

Något Widex ofta tar upp kring sina hörapparater är Widex-ljudet. Med det menas att användare som bär Widex skall höra svaga ljud samtidigt som starka ljud inte får bli alltför obehagliga. Helt enkelt ett naturligt ljud. Man satsar också mycket på bekvämlighet och komfort.

horapparat-widex

Man har också ett fokus på att fånga upp behagligt och hörbart ljud från ett brett spektrum. Man är duktiga på att reducera vindbrus, eliminera oönskade bakgrundsljud samtidigt som tal förstärks, effektiva på att särskilja tal från brus och att deras apparater snabbt ställer om sig om användaren byter miljö.

uppladdningsbara-widex

Widex har länge varit ledande behandlingen av användare som både har nedsatt hörsel och tinnitus. Med Zen-terapi så får man lindring av din tinnitus och detta är ett program som finns i hörapparaten. Det fungerar så att slumpmässiga, lugnande och harmoniska toner spelas upp i ditt öra. Detta minskar din stress och hjälper dig också att slappna av. Widex talar om fyra delar i sin zen-terapi: rådgivning (det är viktigt med råd och kognitiv behandling för att lättare hantera problemen med tinnitus), förstärkning (stimulerar öron och hjärna), fraktala toner (för både avslappning och akustisk stimuli) och avslappningsprogram (framtagna för sömnstrategier och hjälp att slappna av).

tillbehor-widex-horapparat

Om du är ensidigt döv så har Widex att par intressanta Cros-apparater i sitt sortiment. Man har också ett brett sortiment för barn och har även spännande laddningsbara hörapparater. Företaget har också specialanpassade ”Made for iPhone” hörselapparater som tilltalar Apple användare. Dessa är utvecklade för att enkelt kunna används med iPhone, iPad och andra Apple enheter.

google logoEartech HörselklinikerEartech Hörselkliniker
4.7 Stjärnor, baserat på 1229 Recensioner

Widex Moment med laddningsetui

Intresserad av hörapparater från Widex?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Carina Bellås
Leg. Audionom Utbildad på Karolinska Institutet (KI). Carina är även hörselpedagog och har arbetat länge i olika chefsroller inom den utvidgade hörselrehabiliteringen på Karolinska universitetssjukhuset Rosenlund. Närmast kommer Carina från Hörbart i Stockholm.