Phonak-laddbara-horapparater

Phonak

Phonak

Världens största tillverkare av hörapparater heter Phonak och kommer från Schweiz. Företaget grundades 1947 under namnet ”AG für Elektroakustik” i Zürich.

Företaget ingår i Sonova Group och idag finns dotterbolag i runt 50 länder i världen. Man finns dock representerade i över 90 länder globalt. Sonova är ett stort internationellt företag med en mängd olika varumärken som exempelvis Phonak. Hansaton, Unitron och Advanced Bionics och man har över 14000 medarbetare över hela världen. I Sverige säljer man olika hörapparater under varumärkena Phonak och Unitron. Man äger även den stora svenska tillverkaren av FM-system för hörselskadade Comfort Audio i Halmstad. Phonak säljer hörselhjälpmedel och trådlösa kommunikationssystem till hörcentraler i alla landsting i Sverige och även till den privata hörselvården.

De senaste åren har Phonak lanserat hörapparater med en rad innovationer. Exempelvis lanserades hörapparater med Bluetooth som direkt kan anslutas till vilken telefon som helst. Man har även lanserat i-örat apparater med biometrisk kalibrering och en rad laddningsbara hörapparater. Dessa har idag lång lyssningstid på en laddning. Vidare har man lanserat produkter som helt och hållet är tillverkade i medicinsk titan vilket bidragit till att man har kunnat bygga ännu mindre CIC-apparater.

sma-horapparater-titan

 

Traditionellt är Phonak väldigt starka på bakom-örat apparater. Man är duktiga på FM-system, speciellt efter köpet av Comfort Audio, och dessutom har man det egna Roger systemet som bidragit till funktionaliteten på Phonaks produkter. Under det senaste tiden har även nya Power-apparater släppts viket hjälper många med grava hörselskador. Det finns också ett väldigt brett sortiment av olika produkter för barn.

Phonak Lumity

Phonak Lumity är inte bara en hörapparat utan en banbrytande teknologisk innovation som har potentialen att förändra livet för människor med nedsatt hörsel i Sverige och över hela världen. Med avancerad teknik och skräddarsydda funktioner ger Lumity användarna möjligheten att uppleva ljud med förstärkning på ett nytt och förbättrat sätt.

phonak-lumity-horapparater

 • Digital Ljudbearbetning. Lumity är utrustad med en kraftfull digital signalbehandlingsteknik. Den fångar upp ljudet från omgivningen och bearbetar det i realtid. Detta innebär att användaren får tillgång till ljud som är renare, klarare och mer naturliga än någonsin tidigare. Det minimerar bakgrundsljud och framhäver röster och viktiga ljud.
 • Adaptiv Riktverkan. Lumity har adaptiva mikrofoner som kan fokusera på de ljudkällor som är mest relevanta för användaren. Detta är särskilt värdefullt i bullriga miljöer, som restauranger eller offentliga platser, där det annars kan vara svårt att höra samtal eller viktiga ljud.

app-phonak-horapparat

 • Trådlös anslutning och Bluetooth-teknik. Ett av Lumitys mest imponerande drag är dess förmåga att ansluta till olika trådlösa enheter, inklusive smartphones och TV-apparater. Det spelar ingen roll om det är en iPhone eller Android-telefon. Användarna kan enkelt strömma samtal, musik och andra ljud direkt till sina hörapparater. Detta gör det möjligt att anpassa och kontrollera ljudupplevelsen på ett personligt sätt.
 • Automatisk anpassning. Lumity kan anpassa sig till olika miljöer och ljudförhållanden. Den har inbyggda sensorer och algoritmer som automatiskt justerar inställningarna för att optimera användarens hörupplevelse. Detta innebär att användaren inte längre behöver manuellt justera sina hörapparater när de går från tysta rum till bullriga gator.
 • Lång batteritid och snabbladdning. Lumity har imponerande batteritid, vilket minimerar avbrott i användarens hörupplevelse. Dess snabbladdningsteknik gör det enkelt att hålla enheterna laddade och redo för användning. Den långa batteritiden gör att du kan använda hörapparaterna hela dagen.
 • App-styrd anpassning. Phonak Lumity erbjuder också en användarvänlig app, myPhonak, som ger användarna möjlighet att anpassa sina hörapparater efter sina egna preferenser. Detta ger en unik nivå av kontroll och komfort.

liten-horapparat-phonak

Den avancerade tekniken som drivs av Lumity gör det möjligt för människor med nedsatt hörsel att återuppleva livets olika ljud på ett nytt och förbättrat sätt. Läs mer om hur Phonak Lumity här

phonak-lumity

Phonak Paradise

Phonak Paradise är en familj av hörapparater för olika typer av hörselnedsättningar. Här är några argument kring varför Phonak Paradise-hörapparater är utmärkta för personer med nedsatt hörsel.

phonak-laddbara-horapparater

 

 1. Utmärkt ljudkvalitet. Phonak Paradise-hörapparater erbjuder en högkvalitativ och naturlig ljudupplevelse, vilket gör att du kan höra samtal och ljud mer tydligt och klart.
 2. Avancerad brusreducering. De har avancerad brusreduceringsteknik som minskar störande bakgrundsljud och det ger dig möjlighet att fokusera på det du vill höra.
 3. Anpassningsbarhet. Paradise-hörapparater är anpassningsbara och kan skräddarsys efter din individuella hörselprofil. Det ger dig en personligt optimerad ljudupplevelse.
 4. Smidig anslutning. De har enkel anslutning till smarta enheter, via Bluetooth, som innebär att du kan ansluta dem till din smartphone, surfplatta eller TV för trådlös ljudstreaming.
 5. Diskret design. Phonak Paradise-hörapparater är små och diskreta, vilket gör dem bekväma att bära och knappt synliga för andra.
 6. Lång batteritid. De har lång batteritid och det innebär att du kan bära dem hela dagen. Du behöver inte oroa dig för att de ska laddas ur i slutet på dagen.
 7. Förbättrad rumsupplevelse. Paradise har funktioner som anpassar sig till olika ljudmiljöer som ger dig en förbättrad rumsupplevelse oavsett om du är inomhus eller utomhus.
 8. Hållbara. Phonak är kända för att tillverka högkvalitativa och pålitliga produkter som är konstruerade för att hålla över tid. Det minskar behovet av frekventa byten.

phonak-paradise-horapparat

Phonak Paradise-hörapparater är en investering i din hörselhälsa och livskvalitet. Dessa hörapparater erbjuder avancerade funktioner som kan göra en betydande skillnad för dig som har en hörselnedsättning. Här kan du läsa mer om hur Phonak Paradise fungerar.

horapparat-simning

Phonak Marvel

Marvel är Phonaks senaste plattform som innehåller en rad spännande funktioner. Några exempel är AutoSense, Binaural Voicestream, kompatibel till både iOS och Android, Airstream, laddningsbara batterier och den kommande funktionen integrerade mottagare till Roger (FM) system.

Phonak Marvel finns i flera olika storlekar och i en mängd olika färger. De finns också med olika batteristorlekar beroende på hörapparatens storlek, behov av förstärkning och konstruktion. Huvudfokus vid lanseringen är Phonak Audéo Marvel. Denna finns i 5 olika modeller och med 9 olika färger. De finns med batteristorlek 312, 13 och med laddbara batterier. Phonak Audéo Marvel är en RIC-apparat (Receiver In the Canal) som alltså har en extern hörtelefon som placeras i örats hörselgång nära trumhinnan. Denna typ av hörapparater är speciellt bra när man har en hörselnedsättning i det högre frekvensområdet (diskanttoner med mera).

Phonak Marvel är en väldigt stor satsning och innehåller en rad intressanta tekniska funktioner. Produktfamiljen har lanserats över hela världen och nedan följer en kort genomgång av AutoSense, Binaural Voicestream, kompatibilitet till iOS och Android, Airstream, laddningsbara batterier och integrerade mottagare till FM-system (Phonaks egna FM-system heter Roger).

AutoSense innebär att Phonak Marvel-hörapparater anpassar sig automatiskt efter olika lyssningssituationer. Hörapparaterna ger dig en hög ljudkvalitet och talförståelse oberoende av i vilken miljö du befinner dig i vid ett visst tillfälle. Phonak Marvel ställer helt enkelt in sig själva när du rör dig mellan olika ljudmiljöer. Denna funktion kallas för AutoSense. Med AutoSense får du också en väldigt bra kvalitet vid streaming vilket gör koppling till mobiltelefoner med mera väldigt smidig och ljudmässigt bra.

Med Binaural Voicestream kan en användare av Phonak Marvel i realtid få en bra streaming till båda öronen (två öron hör bättre än ett). Detta underlättar lyssnande i svåra ljudmiljöer, exempel i mycket buller, eller när du inte kan se den du talar med. Det underlättar telefoni och gör det möjligt att klart och tydligt, via dina Marvel hörapparater, höra vad den du talar med säger. Att få livet att fungera, både hemma och på jobbet, är något som modern hörapparatteknik som Marvel verkligen kan hjälpa till med.

Fungerar med både iPhone och Android. Via Bluetooth kan dina Phonak Marvel enkelt kopplas till din iPhone (iOS) eller Android mobiltelefon eller läsplatta. Du kan ringa handsfree och även lyssna på ljudböcker, podcasts, musik, filmer, Youtube-klipp med mera. Ljudet skickas direkt till dina hörapparater med stereokvalitet.

Precis som andra stora hörapparattillverkare så lanserar Phonak olika praktiska kringprodukter till sin nya plattform. Tekniken som detta bygger på kallas AirStream. En spännande produkt är Phonak TV Connector som gör det möjligt att streama ljud från både din TV och dator direkt till dina Marvel-hörapparater. Genom att installera en Phonak TV Connector så kan du få ljudet streamat med mycket hög kvalitet till dina hörapparater. Det innebär också att man kan hålla nere volymen på er TV om exempelvis olika personer i hushållet hör bättre…

Som diskuterats ovan så finns det även laddningsbara batterier till exempelvis Phonak Audéo Marvel. Dessa batterier är av typen litium-jon. En speciell laddningsstation medföljer och batterierna håller för en hel dags användning vid en full laddning. Det finns också tillbehör som gör att du kan ladda dina Phonak Marvel om du är på resande fot.

Phonak är världsledande på FM-system och i sin Marvel-plattformen kommer även mottagare till Roger-systemet att integreras. Detta innebär färre kopplingar och bättre ljudöverföring från FM-systemet. Med integrerade FM-mottagare tar Phonak ytterligare steg framåt för att underlätta situationen både på arbete, olika möten och i skolan.

Phonak Marvel är idag en av de ledande hörapparaterna på marknaden och är en plattform som kommer att utvecklas med fler produkter framöver. Speciellt spännande är möjligheten till en laddbar hörapparat som har möjligheten till trådlös uppkoppling till Android-enheter och FM-systemet Roger. Detta är något som tidigare saknats på marknaden.

Laddare marvel phonak

Phonak RogerDirect

Med Phonak Marvel hörapparater kan man nu direkt streama ljud från Phonak RogerDirect FM-system vilket innebär stor hjälp för många yrkesverksamma hörselskadade. Även barn med hörselnedsättning har stor nytta av denna teknik i skolan. Phonak Marvel kan också anslutas till din mobiltelefon, TV, dator eller annan vardagselektronik. Marvel fungerar både med iPhone och mobiltelefoner som har Android operativsystem.

Med Phonak Roger får du bra hjälp i svåra lyssningssituationer som restauranger, möten och i undervisning. Tekniken är digital och trådlös samt väldigt enkel att använda. Även räckvidden är bra vilket möjliggör användning i stora salar etc.

Det som är nytt idag är, att via RogerDirect, så kan de trådlösa mikrofonerna direkt streama till dina Marvel-hörapparater utan extern mellankoppling. Kort sagt kan man säga att den externa mottagaren numera är mjukvarubaserad vilket förenklar systemet och förbättrar ljudkvaliteten. Med tekniken i Roger så får hörapparatanvändare mycket bättre taluppfattning även i bullriga miljöer.

Roger extern mikrofon

Intresserad av hörapparater från Phonak?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Carina Bellås
Leg. Audionom Utbildad på Karolinska Institutet (KI). Carina är även hörselpedagog och har arbetat länge i olika chefsroller inom den utvidgade hörselrehabiliteringen på Karolinska universitetssjukhuset Rosenlund. Närmast kommer Carina från Hörbart i Stockholm.