De bästa hörapparaterna 2020

De bästa hörapparaterna 2020

På Eartech Hörselkliniker är vi leverantörsoberoende och har möjlighet att välja bland alla hörapparater på marknaden. Varje år provar vi ut tusentals hörapparater på våra mottagningar och online.

Emellertid finns det några familjer av hörapparater som står ut i konkurrensen. Dessa är GN Resound Quattro, Phonak Marvel, Oticon Opn S, Widex Moment och Signia Xperience. Inom respektive familj finns en toppmodell. Dessa är, som vi ser det, de 5 bästa hörapparaterna hösten 2020.

Denna lista gäller framförallt personer med milda till måttliga hörselnedsättningar. Om man har en riktigt grav hörselnedsättning eller om man bara hör på ett öra finns det andra hörapparater som passar bättre. Det finns också hörapparater som är anpassade för barn och deras öron. Dessa tar vi inte upp här.

Alla produkter på denna lista har exceptionell ljudkvalitet, möjlighet till streaming från telefon eller TV, laddbara batterier och har en snygg design. Samtliga produkter finns som bakom-örat (BÖ), bakom-örat med extern hörtelefon (RIC eller RITE) eller som allt-i-örat (AIÖ). Alla hörapparater är väldigt bra och du får den bästa tekniken på marknaden oavsett vilken produkt du väljer. I listan nedan har vi samlat ihop lite av våra erfarenheter av dessa hörapparater. Vi presenterar även argument till att vi gillar produkten ifråga och varför den kan vara ett alternativ när du byter hörapparater nästa gång. Hörapparaterna på listan är utan inbördes ordning eller ranking. Vi hoppas denna lista på de 5 bästa hörapparaterna hösten 2020 är till hjälp för dig!

Resound Quattro

Det vi gillar med Resound Quattro:

 • Väldigt bra ljud och fungerar jättebra i bullriga situationer som middagar, restaurang och möten.
 • Många bra tillbehör och kan enkelt kopplas till din iPhone och även vissa Android-telefoner. Även möjlighet till extern mikrofon och trådlös koppling till TV eller dator.
 • Med Resound Assist Live kan man, via videosamtal, ställa in och justera dina Quattro-hörapparater på distans.
 • Bästa appen på marknaden, Smart 3D, vilket gör det möjligt att styra dina hörapparater själv vi din mobiltelefon.
 • Bra laddbarhet och en extra fördel är att din laddare också fungerar som en powerbank vilket gör att du kan ladda dina hörapparater när du är på resande fot.
 • Resound Quattro finns i tre olika tekniknivåer: 5, 7 och 9. Den högsta tekniknivån är 9 och således är Quattro 9 den mest avancerade hörapparaten från GN Resound.

Här kan du läsa mer om specifikationer, data, egenskaper, färgval etc för Resound Quattro.

Vad tycker andra användare om Resound Quattro? Här hittar du mer information (engelska).

 

Phonak Marvel

Det vi gillar med Phonak Marvel:

 • Fungerar bra ihop med alla iPhone och Android-telefoner. Förmågan att enkelt kunna koppla ihop hörapparaterna med alla Android-telefoner är unikt för Phonak Marvel.
 • Phonak Marvel har inbyggda mikrofoner som fångar upp ditt tal när du talar i mobiltelefon. Gör det lätt att tala i telefon om du hör lite sämre.
 • Möjligt att ladda ner en mjukvara som kopplar hörapparaterna mot det trådlösa FM-systemet Roger. Väldigt bra för möten och om du går i skolan. 
 • Du kan använda de laddbara hörapparaterna med streaming på hela dagen och hörapparaterna kan också snabbladdas om du behöver det.
 • Via appen myPhonak kan du själv styra dina hörapparater via den kan man även justera dina hörapparater på distans.
 • Phonak Marvel finns även den i tre tekniknivåer: 50, 70 och 90. Här är 90 den högsta tekniknivån och är Phonaks mest avancerade hörapparat idag.

Mer information om Marvel finns även på Phonaks hemsida.

 

Här kan du läsa vad andra användare tycker om Phonak Marvel (engelska).

 

Oticon Opn S

Det vi gillar med Oticon Opn S:

 • Det är en bra laddningsbar hörapparat som håller för en hel dags användning.
 • Det nya avancerade Velox S chippet gör att Opn S förbättrar taluppfattbarheten i brus samtidigt som du behöver anstränga dig mindre för att höra. 
 • Tekniken i Opn S gör det också möjligt att följa samtal med flera personer lättare.
 • Har ett mycket bra återkopplingssystem vilket gör att man kan ha mycket förstärkning på dessa hörapparater.
 • Har en bra app, Oticon ON App, som möjliggör att du kan styra dina hörapparater (exempelvis ändra volym eller byta program). Den ger också möjlighet att öka förstärkningen om du för tillfället befinner dig i en väldigt utmanande lyssningsmiljö.
 • Oticon Opn S finns i tre tekniknivåer: 1, 2 och 3. Den högsta tekniknivån för denna familj hörapparater är Oticon Opn S 1.

Du kan läsa mer om Opn S på tillverkaren Oticons hemsida.

Mer information, betyg och andra användares erfarenheter hittar du här (engelska).

 

Widex Moment

Det vi gillar med Widex Moment:

 • Widex har en lång tradition av att utveckla hörapparater med en viss typ av ljud. Gamla Widex-användare föredrar exempelvis ofta Widex även i framtiden. 
 • Är en hörapparat som bygger på AI (Artificiell Intelligens). Systemet SoundSense Learn lär hörapparaterna hur du hör och anpassar ljudet efter dig och de situationer du brukar befinna dig i. 
 • Widex är duktiga på att bygga väldigt små och diskreta hörapparater. Speciellt Widex Moment mRIC är sannolikt marknadens minska laddbara hörapparat med extern hörtelefon. 
 • Bra fuktskydd och minimal risk för fuktskador.
 • En ny bra app, Widex Moment-appen, gör det möjligt att enkelt styra dina hörapparater. Fungerar både med iPhone och Android. 
 • Widex Moment finns i tre olika tekniknivåer: 220, 330 och 440. Moment 440 är idag den mest avancerade hörapparaten från Widex.

Specifikationer och mer information om produktfamiljen Moment finns på Widex hemsida.

Du kan också läsa vad andra användare tycker om Widex Moment och få ytterligare information här (engelska)

 

 

Signia Xperience

Det vi gillar med Signia Xperience:

 • Signia har ett antal bra funktioner om du både har en hörselnedsättning och tinnitus. Exempelvis: Notch Therapy. Genom denna funktion kan man stänga av förstärkningen på den frekvens där din tinnitus ligger.
 • Man har hanterat situationen när personer byter ljudmiljöer på ett innovativt sätt i Signia Xperience.
 • Man kan också fjärrprogrammera hörapparater i Xperience serien via Signia App.
 • Laddaren + batterierna i Xperience ger en lång driftstid. Jämför man Xperience med Signias tidigare ledande hörapparat (NX) så är driftstiden idag 20% längre.
 • Hörapparaten finns i tre olika tekniknivåer: 3X, 5X och 7X. Signia Xperience 7X är den mest avancerade hörapparaten.

På tillverkarens Signias hemsida kan du läsa mer om Xperience.

Läs mer om Signia Xperience (engelska).

 

Nyfiken på vad marknadens bästa hörapparater kan göra för din hörsel?

För personlig rådgivning eller hjälp att boka tid så kan du ringa oss på 020-12 12 26, skicka e-post till info@eartech.se eller lämna ett meddelande till höger

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Klas Johansson
Klas Johansson
VD Tidigare VD för hörapparat- och hörselskyddstillverkaren Starkey Sweden AB, Styrelseordförande/vVD för Audionomerna Sweden AB och VD för Arbete & Hörsel Sverige AB. Tidigare verksamhetschef på AGA Linde Healthcare (andningssjukvård), Oral Care (tandvård) och Kognitiva Teamet Rehab (stress- och smärtrehabilitering). Civilekonom (Umeå universitet) och Executive MBA (Stockholms universitet).