specialister-horapparater

Eartech Helsingborg Hörselklinik

Eartech Helsingborg Hörselklinik

Välkommen till Eartech Helsingborg Hörselklinik! Vår mottagning är godkänd av Region Skåne och ligger på Drottninggatan 62 i centrala Helsingborg.

Hörseltest i Helsingborg

Om du upplever att du börjar höra sämre så kan du utan remiss vända till dig till oss. Det kan också vara så att det är svårt att följa med i samtal eller att du får be den du talar med att repetera vad som sagts. Typiskt är också att volymen på TV och radio är väldigt hög samt att man upplever att människor mumlar.

Våra legitimerade audionomer genomför ett hörseltest och du får tips och råd hur du kan höra bättre. Under hörseltestet kontrollerar vi din hörsel på höger och vänster öra samt genomför andra tester för att få en fullständig bild av hur du hör. Var inte rädd att fråga din audionom om din hörselnedsättning, tinnitus eller funderingar som du har vad gäller hörselhjälpmedel. Är du i behov av hörapparater så får du del av Region Skånes regler och förmåner. I samband med utprovningen gör du och din audionom en plan för din rehabilitering som också följs upp.

Är du yrkesverksam kan vi hjälpa till med arbetshjälpmedel och här hjälper vi dig med ansökan till Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Hos Eartech Helsingborg Hörselklinik kan du också beställa och göra avgjutningar för formgjutna hörselskydd och öronproppar.

Eartech Helsingborg Hörselklinik är godkända av Region Skåne. Att komma och testa hörseln kostar 200 kr och frikort gäller. Ingen besöksavgift om du är 85 år eller äldre. Ingen remiss krävs. Ett första besök hos oss tar cirka en timme. Du måste vara 20 år eller äldre för att vända dig till oss.

Väntrummet hos oss på Eartech Hörselkliniker i Helsingborg

Processen för att pröva hörapparater hos oss i Helsingborg

Här är en allmän beskrivning av hur ett hörseltest kan gå till:

  1. Boka en tid: Först måste du boka en tid för att göra hörseltestet. Du kan göra detta utan remiss genom att ringa oss på 020-121226 eller boka direkt på vår hemsida
  2. Möt upp: På den inbokade tiden möter du upp hos oss på Drottninggatan 62
  3. Fyll i en anamnes: Innan hörseltestet startar kan du behöva fylla i en anamnesformulär där du berättar om dina hälsotillstånd och eventuella tidigare problem med hörseln.
  4. Testa hörseln: Testet kan ske på olika sätt beroende på vilken typ av hörseltest du gör. Det vanligaste är att du får lyssna på olika toner med hörlurar eller hörlurar som du håller mot örat. Du kan också få lyssna på olika ord och säga vad du hör. Testet kan också innefatta att ljudet spelas upp genom en högtalare.
  5. Resultat: När hörseltestet är klart får du dina resultat. Du kan få en skriftlig rapport som visar hur bra du hör på olika frekvenser och hur bra du kan förstå tal. Om du har problem med hörseln kan du också få råd om hur du kan förbättra din hörsel och eventuellt få hjälpmedel som hörapparater.

Om du har frågor om hur hörseltestet kommer att gå till kan du kontakta oss direkt på 020-121226.

Hörapparater i Helsingborg

Letar du efter hörapparater i Helsingborg? Eartech Helsingborg Hörselklinik är leverantörsoberoende och arbetar med de absolut senaste hörapparaterna från marknadens ledande tillverkare som Phonak, Widex, Oticon, GN Resound, Starkey och Signia. Våra legitimerade audionomer i Helsingborg har lång erfarenhet av hörselrehabilitering och får kontinuerligt utbildning om nya hörapparater på marknaden. Allt för att med den senaste tekniken på marknaden kunna få dig att höra så bra det bara går.

horapparater-helsingborg

Utsikt från audionomrum på Eartech Helsingborg Hörselklinik

Är du i behov av hörapparat i Helsingborg och är över 20 år finns det inom Region Skåne två huvudalternativ vad gäller valet av hörapparater. Du får alltid prova hörapparaterna under minst 30 dagar innan du bestämmer dig för om du skall behålla dem eller ej.

  1. Här kan du välja en av Region Skånes upphandlade hörapparater. Du får prova dessa och Region Skåne tar ut en utprovningsavgift på 1000 kr. Denna avgift betalar du även om avbryter utprovningen av hörapparater.
  2. Du kan också välja att prova en hörapparat som inte ingår i det upphandlade sortimentet. Här får du 1800 kr per hörapparat av Region Skåne. Om hörapparatens pris är högre än 1800 kr får man betala mellanskillnaden själv. Även här betalar man en utprovningsavgift till Region Skåne på 1000 kr. Denna avgift på 1000 kr betalar du även om du avbryter hörapparatutprovningen.

Om du haft dina hörapparater ett tag så kan det vara läge att följa upp din hörsel och även kontrollera om man behöver ställa om dina hörapparater. Hörseln förändras över tid och det är därför bra att regelbundet kontrollera om exempelvis förstärkningen är på rätt nivå.

Hitta till oss

Eartech Helsingborg Hörselklinik ligger på Drottninggatan 62 (mittemot Konserthuset). Kommer du med bil kan du enkelt parkera på Sundstorgsgaraget. Här betalar du i efterhand. Det finns även en parkering på baksidan av Konserthuset samt en parkering mellan Dunkers kulturhus och gamla Tivoli.

Många busslinjer (1, 2, 3, 7, 8, 10 och 22) passerar hållplats Sundstorget som nära vår mottagning på Drottninggatan 62.

Tidsbokning

Om du inte varit hos oss innan brukar vi börja med att göra ett hörseltest. Det kan också vara så att du redan har en hörapparat från oss och du vill ha hjälp med denna. Här kan du också boka tid för att rådgöra om vad man kan göra om du hör sämre eller lider av tinnitus. Du kan också boka tid för att göra avgjutningar för formgjutna hörselskydd eller öronproppar.

Skriv gärna under ”sökorsak” vad du vill ha hjälp med. Detta för att vår audionom bättre skall kunna förbereda sig inför ditt besök.

 

Vi som jobbar på Eartech Helsingborg Hörselklinik

annalarsson

Anna Larsson

Leg. Audionom

cecilia

Cecilia Jacobsson

Leg. Audionom