Eartech Lidingö Hörselklinik

Eartech Lidingö Hörselklinik

På Eartech Lidingö Hörselklinik kan du träffa våra legitimerade audionomer och testa din hörsel samt prova olika hörapparater. Vi finns på Herserudsvägen 5 (Torsviks Center).

Hörseltest på Lidingö

På Eartech Lidingö Hörselklinik har vi tre stycken audionomrum. Här kan du snabbt och enkelt boka tid för ett hörseltest och få direkt återkoppling av en legitimerad audionom. Om du hör lite sämre så får du tips och råd om hur du kan höra bättre. Hos oss kan du både prova upphandlade hörapparater och hörapparater från valfrihetssystemet Fritt Val av hjälpmedel.

Att komma och träffa en audionom kostar 100 kr inom Region Stockholm. Frikort gäller. Är du över 85 år så är det avgiftsfritt. Själva hörselundersökningen tar cirka 45 minuter.

På vår hörselmottagning arbetar Kimlin Connor-Pettersson (Leg. Audionom och logoped), Zebastian Alsbjer-Aronsson (Leg. Audionom), Amanda Wrang (Leg. Audionom) och Heléne Ljung (Verksamhetschef och Leg. Audionom).

Vi delar lokal med Öronkliniken Stockholm Lidingö (Sophiahemmet) vilket gör att vi kan remittera till öronläkare där om behov finns. Detta är en specialistläkarmottagning inom Öron-Näsa-Halssjukdomar. Genom samarbetet så finns det en mycket bra sammanhållen vårdkedja inom hörsel- och öronsjukdomar på Lidingö.

Lokalerna är handikappvänliga och breda hissar finns. Man kan enkelt ta sig in med rullator eller rullstol.

Att komma och testa hörseln hos oss på Lidingö är ett viktigt första steg mot en bättre hörsel. Passa på och boka en tid hos oss på Lidingö redan idag!

Hörapparater på Lidingö

Hur får man då en hörapparat inom ramen för Region Stockholms system för vårdval om man bor på Lidingö? Man behöver idag ingen remiss för att träffa en audionom och väntetiderna är väldigt korta hos olika hörselmottagningar. Genom vårdval Hörsel (primär hörselrehabilitering) kan man snabbt få hjälp och möjligheten att byta mottagning finns också om man så önskar. På vår mottagning har vi tillgång till både upphandlade hörapparater och hörapparater via valfrihetssystemet Fritt Val av hjälpmedel.

Hos Eartech Lidingö Hörselklinik får du hjälp med att hantera dina hörapparater och hörselhjälpmedel och även praktiska tips kring batteribyten och rengöring. Många gånger glömmer man att ta upp saker när man är på besök hos sin audionom. Våra erfarenheter är att efter några veckors användning så blir man en betydligt mer van användare och därmed blir också andra frågor aktuella. I början är man fullt sysselsatt med att komma igång med sina hörapparater. Efter en tid har man mer kunskap och vet också mer om hur hörselhjälpmedlen kan och bör fungera för just mig. Genom att vi funnits på Lidingö sedan 2016 har vi byggt upp relationer med många användare och kan snabbt hjälpa till om något skulle hända med dina hörselhjälpmedel. Läs mer om två reportage om oss på Lidingö Nyheter och Lidingösidan.

Hitta till oss

Eartech Lidingö Hörselklinik ligger på Herserudsvägen 5 (Torsviks Center). I samma uppgång ligger även Torsviks Vårdcentral och Folktandvården. Läs mer om Eartech Lidingö Hörselklinik på 1177, Hitta och Eniro.

Möjlighet finns att parkera på gatorna runt Torsviks Center med p-skiva. Det finns även möjlighet att parkera i Torsviksgaraget över gatan.

Det finns också flera cykelställ i närheten av ingången till Herserudsvägen 5.

Åker man kollektivt tar man tunnelbana till Ropsten. Därefter buss 201, 205, 212 eller 221 till Torsviks torg.

Vi som jobbar på Eartech Lidingö

Kimlin-2

Kimlin Connor-Pettersson

Leg. Audionom

_DSC1874-Edit-2

Helene Ljung

Leg. Audionom

Amanda

Amanda Wrang

Leg. Audionom

Sofia

Sofia Hedbäck

Leg. Audionom

Zebastian

Zebastian Alsbjer-Aronsson

Leg. Audionom