horselklinik-enskede

Eartech Dalens sjukhus Hörselklinik

Eartech Dalens sjukhus Hörselklinik

Hos oss på Eartech Dalens sjukhus Hörselklinik kan snabbt och enkelt testa din hörsel hos någon av våra legitimerade audionomer. Du kan också få tips och råd kring olika hörapparater. Här har vi också en serviceverkstad.

Tidsbokning

Om du inte varit hos oss innan brukar vi börja med att göra ett hörseltest. Det kan också vara så att du redan har en hörapparat från oss och du vill ha hjälp med denna. Här kan du också boka tid för att rådgöra om vad man kan göra om du hör sämre eller lider av tinnitus. Du kan också boka tid för att göra avgjutningar för formgjutna hörselskydd eller öronproppar.

Skriv gärna under ”sökorsak” vad du vill ha hjälp med. Detta för att vår audionom bättre skall kunna förbereda sig inför ditt besök.

 

Hörapparater i Enskede, Stockholm

Sedan 2018 har vi en hörselklinik på Dalens sjukhus i Enskede. Kliniken är auktoriserad av Region Stockholm för primär hörselrehabilitering. På mottagningen kan man testa sin hörsel, få hörapparater utprovade, få hjälp med service och tillbehör samt se hur olika hjälpmedelssystem fungerar. Du kan också välja att lista dig hos oss om du idag går på någon annan hörselmottagning.

Hos oss kan du prova hörapparater ur Region Stockholms upphandlade sortiment eller en hörapparat hur valfrihetssystemet Fritt Val av hjälpmedel.

Historien kring Dalens sjukhus är att det från början planerades som ett centralsjukhus men istället byggdes Huddinge sjukhus som fick denna roll. I litteraturen utspelar sig P C Jersilds roman Babels hus på detta planerade sjukhus. I Babels hus kallas sjukhuset för Enskede sjukhus. Det finns en mängd olika mottagningar på Dalens sjukhus. Exempel är vårdcentral, rehab, geriatrik, Öron-Näsa-Hals (ÖNH) mottagning, medicinsk fotvård, röntgen, laboratorium och även olika mobila team utgår från sjukhuset.

Under 2020 öppnade Eartech Hörselkliniker en hörselverkstad på bottenplan i vår mottagning på Dalens sjukhus. Hos oss kan du måndag till fredag mellan 9-15 boka tid och sedan komma till oss med frågor om dina hörapparater eller om du behöver hjälp med dessa. Besök på vår hörselverkstad är kostnadsfria.

På vår hörselverkstad har vi egna tekniker med lång erfarenhet av reparationer och service av hörapparater. Du kan också snabbt få hjälp med frågor och rådgivning om vilka tillbehör och hjälpmedel som passar just dig. Vi har också specialpriser på batterier till hörapparater i vår butik.

Hörseltest i Enskede, Stockholm

Man behöver ingen remiss för att besöka vår mottagning och få hjälp eller testa din hörsel. Här får du också svar på om du har nedsatt hörsel samt få rådgivning om vad man kan göra åt en hörselnedsättning. Våra audionomer har även kompetens inom tinnitus och olika arbetstekniska hjälpmedel.

Att göra ett hörseltest hos en audionom kostar 250 kr men frikort gäller. Om du är över 85 år så utgår ingen avgift. Ett hörseltest tar cirka 45 minuter och gör inte ont.

Tveka inte att ringa oss eller besöka Eartech Hörselklinik på Dalens sjukhus om du har frågor kring hörsel och hörapparater. Man kan också besöka vår butik där vi tillhandahåller olika tillbehör som batterier, rengöringsutrustning och hjälpmedel. Välkommen till Eartech Hörselklinik på Dalens sjukhus!

Hitta till oss

Dalens sjukhus ligger i södra Stockholm. Adressen är Åstorpsringen 6 i Enskededalen. Mottagningen har utmärkta kommunikationer. Man kan åka tunnelbana till Sandsborg eller Blåsut. Det går också ett flertal olika bussar till Dalens sjukhus. Exempel är buss 163 och 816. Det är också mycket enkelt att parkera utanför sjukhuset. Cykelparkering finns utanför entrén. Du kan läsa mer om Eartech Dalens sjukhus Hörselklinik på 1177, Hitta och Eniro.

Eartech Hörselklinik på Dalens sjukhus ligger direkt vid centralentrén, på höger sida, och är väldigt lätt att hitta. Mottagningen är handikappanpassad och man tar sig enkelt in med rullstol eller rullator. Det finns också en bemannad information bredvid vår mottagning.

Vi som jobbar på Eartech Dalens sjukhus

test-phonak-horapparat

Zebastian Alsbjer-Aronsson

Leg. Audionom

Ulrika

Ulrika Orre

Leg. Audionom

yann sze audionom

Yann Sze Wong

Leg. Audionom

Maria

Maria Ivarsson

Leg. Audionom

_DSC1835-Edit-2

Kiriakos Chnitidis (Koulis)

Tekniker