horapparater-bromma

Eartech Uppsala Hörselklinik

Eartech Uppsala Hörselklinik

Just nu har vi väldigt få tider i Uppsala. Under vecka 5 och 8 2024 kommer vi dock ha tider i vår mobila verksamhet utanför Bålsta. Även detta är på uppdrag av Region Uppsala. Läs mer om detta och boka tid direkt här.

Tidsbokning

Om du inte varit hos oss innan brukar vi börja med att göra ett hörseltest. Det kan också vara så att du redan har en hörapparat från oss och du vill ha hjälp med denna. Här kan du också boka tid för att rådgöra om vad man kan göra om du hör sämre eller lider av tinnitus. Du kan också boka tid för att göra avgjutningar för formgjutna hörselskydd eller öronproppar.

Skriv gärna under ”sökorsak” vad du vill ha hjälp med. Detta för att vår audionom bättre skall kunna förbereda sig inför ditt besök.

 

Hörseltest i Uppsala

När man blir äldre så försämras också din hörsel. Om du exempelvis börjar märka att människor börjar tala otydligt, du får fråga om mycket eller höja ljudet på radio/TV är det en bra idé att göra ett hörseltest. Att testa hörseln i Uppsala är enkelt. Du behöver ingen remiss för ett hörseltest i Uppsala och det är dessutom kostnadsfritt.

Att göra ett hörseltest och snabbt behandla en nedsatt hörsel ökar din livskvalitet och förbättrar din hälsa. Att börja höra bättre förbättrar dina kognitiva funktioner och underlättar ditt sociala liv. Om du vänder dig till Eartech Uppsala har vi dessutom i samma hus samarbete med ÖNH-läkare. Det gör att du kan få en sammanhållen hörselvård på Kungsgatan 43.

Du kan vända dig direkt till oss på Eartech Uppsala Hörselklinik om du över 20 år och skriven i Uppsala län. Vi ingår i Region Uppsalas vårdval för grundläggande hörselrehabilitering.

Eartech Uppsala Hörselklinik ligger i centrala Uppsala på Kungsgatan 43. Du kan boka tid för ett hörseltest i Uppsala hos oss via vår hemsida, via mail eller telefon. Våra legitimerade audionomer har alla lång erfarenhet av diagnostik, hörseltest och utprovning av hörapparater. Du kan också få tips och råd om vad du kan göra om du har tinnitus eller öronsus. Om du letar efter formgjutna öronproppar och hörselskydd i Uppsala så har vi på Eartech ett mycket brett sortiment för olika användningsområden.

Hörapparater i Uppsala

Om du behöver hörapparater i Uppsala så kan du kontakta oss. Eartech Uppsala Hörselklinik ingår i vårdval grundläggande hörselrehabilitering inom Region Uppsala. Eartech Hörselkliniker är leverantörsoberoende och arbetar med alla stora tillverkare av hörapparater. Våra legitimerade audionomer får kontinuerligt utbildning kring de absolut senaste hörapparaterna från ledande tillverkare som Phonak, Oticon, Widex, Signia, GN Resound och Starkey. Du kan också göra avgjutningar för formgjutna öronproppar och hörselskydd hos oss i Uppsala.

Är du intresserad av hörapparater i Uppsala så behöver du ingen remiss för att besöka oss. Du måste dock vara över 20 år och skriven i Uppsala län. Besöken för hörseltest och utprovning av hörapparater är kostnadsfria inom Region Uppsala. Om du redan har hörapparater och vill ha service på dessa så är patientavgiften 100 kr.

Väljer du att prova hörapparater i Uppsala så utgår en utprovningsavgift på 340 kr. Detta oavsett om du provar en eller två hörapparater. Om du dessutom behöver ett ytterligare hörselhjälpmedel så är avgiften för detta 170 kr. Man betalar som patient maximalt 680 kr för hörselhjälpmedel under ett kalenderår. Normalt har man rätt att byta hörapparater i Uppsala när man haft dem i 4 år.

Provar man hörapparater inom ramen för Region Uppsalas vårdval för grundläggande hörselrehabilitering så lånar man hörapparaterna av regionen.

Om du är intresserad av hörapparater i Uppsala så kan du snabbt och enkelt boka tid hos oss på Eartech Uppsala Hörselklinik. Vi finns på Kungsgatan 43 i centrala Uppsala. Du kan ringa oss på 020-121226, maila oss på info@eartech.se eller boka tid för utprovning av hörapparater i Uppsala genom att besöka vår hemsida. Det är enkelt att ta sig med kollektivtrafik eller bil till oss. Det finns ett antal busshållplatser i vår omedelbara närhet och vi ligger nära Uppsala Centralstation om du kommer med tåg. Det finns dessutom flera parkeringshus i närheten av Kungsgatan 43 där man kan parker. Vidare finns det cykelställ vid vår ingång om du tar cykeln.

Vi som jobbar på Eartech Uppsala

bjornwinter

Björn Winter

Leg. Audionom

eartech-uppsala-erik-stammler

Erik Stammler

Leg. Audionom

elinrosander

Elin Rosander Hedén

Leg. Audionom

lisa-hogrelius-audionom

Lisa Högrelius

Leg. Audionom