Publicerad den Lämna en kommentar

Eartech talar hörselskydd med Svenska Pistolskytteförbundet

formgjutet-horselskydd-skytte

I senaste numret av Nationellt Pistolskytte, nummer 2 2022, är vi med i ett långt reportage om formgjutna hörselskydd och vikten av att skydda sin hörsel. Vi talade också om att skydda hörseln i andra sammanhang som när man är på konsert, kör MC eller befinner sig på arbetet. Under intervjun visade vi olika hörselskydd men även hur avgjutningar av öron går till samt hur dessa scannas och blir en digital bild. Du kan läsa reportaget här.

När man håller på med en hobby som skytte är det viktigt att använda hörselskydd när man är runt skjutbanan. Många använder hörselskydd när man själv skjuter men glöm inte att din hörsel kan skadas även när du exempelvis passerar en annan skytt. Är man skjutledare bör man kunna höra vad som sägs men ändå ha ett hörselskydd. Här är det lämpligt med aktiva hörselskydd och kåpor vilka gör att du hör samtidigt som du har skydd när skotten smäller.

På Eartech Hörselkliniker har vi lång erfarenhet av att arbeta med olika typer av hörselskydd för jakt och skytte. Exempelvis är Soundscope pro-tect iHunt ett hörselskydd som tillverkas för dina öron och gör att du hör vad som sägs men också skyddar dina öron. Kontakta oss på 020-121226 för mer tips och information kring hur du kan skydda din hörsel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *