Publicerad den Lämna en kommentar

Vad är det senaste inom digitala hörapparater?

digital_horapparat

Idag är nästan alla hörapparater digitala. Utvecklingen går väldigt snabbt framåt och de senaste trenderna inom digitala hörapparater är:

Idag kan du enkelt själv styra dina digitala hörapparater via din telefon
  • Trådlös anslutning.  Digitala hörapparater har börjat integrera trådlösa teknologier som Bluetooth för att ansluta till smartphones, TV-apparater, datorer och andra enheter. Detta gör det möjligt för användare att streama ljud direkt till sina hörapparater.
  • Artificiell intelligens (AI). AI har börjat användas för att förbättra prestanda och anpassning av hörapparater. Genom att analysera användarens omgivning och ljudmönster kan hörapparaterna anpassa sig dynamiskt för att ge bästa möjliga hörselupplevelse i olika miljöer.
  • Automatisk omgivningsanpassning. Många hörapparater har börjat använda sensorer och mikrofoner för att upptäcka och anpassa sig till olika ljudmiljöer automatiskt. Detta gör det enklare för användare att byta mellan olika inställningar utan manuell inblandning.
  • Mindre och diskret design. Teknologin för miniatyrisering av elektroniska komponenter möjliggör mindre och mer diskret hörapparatsdesign. Detta gör att användarna kan bära hörapparater mer obemärkt och hjälpmedlen är idag väldigt diskreta.
  • Appar till smartphone. Många hörapparattillverkare erbjuder mobilappar som låter användare justera inställningar, kontrollera batterinivån och anpassa ljudprofilen direkt från sina smartphones.
  • Ljudbehandling och brusreducering. Förbättrade ljudbehandlingsalgoritmer och brusreduceringstekniker gör att användarna kan få klarare och mer naturlig ljudupplevelse även i bullriga miljöer.
  • Riktningsmikrofoner. Hörapparater har börjat inkludera flera mikrofoner för att hjälpa användare att fokusera på specifika ljudkällor och filtrera ut oönskat bakgrundsljud.
Moderna digitala hörapparater är små och väldigt diskreta

Vi på Eartech Hörselkliniker är leverantörsoberoende och arbetar med den absolut senaste hörapparaterna från världens ledande tillverkare. På så vis kan vi hitta en lösning som passar dig och din hörsel optimalt. Kontakta oss gärna för att boka ett hörseltest och få rådgivning kring hur du kan höra bättre. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *