Avgjutning

Varje par formgjutna hörselskydd, hörlurar och hörapparater tillverkas utifrån avgjutningar av användarens öron och hörselgångar. Processen är ett samspel mellan användare, audionom och ototekniker för att säkerställa högsta kvalitet, passform och funktion.

Avgjutningsprocessen

avgjutning_sovproppar

1. Avtryckstagning

En audionom gör ett avtryck av användarens hörselgång och ytteröra för att få en exakt passform. Avtrycken görs både på vänster och höger öra. Avtryckstagningen är ett extremt viktigt moment eftersom komfort och täthet beror på detta. Våra samarbetspartners har därför personal som har en adekvat utbildning och erfarenhet av avtryckstagning för just hörselskydd. När vi får order och avtryck till oss så gör vi en kontroll av avtrycken så att vi kvalitetsmässigt kan garantera en bra funktion.

inscanning

2. Inskanning

Avtrycken skannas in med en 3D skanner och hörselskyddet designas efter det individuella örat.

stl-print

3. Skaltillverkning

Skalet tillverkas med stereolitografi, en 3d-skrivarteknik med extremt hög detaljrikedom, där en laser bygger upp skalet steg för steg vilket ger en exakt avbild av det inskannade avtrycket.

ihopsattning

4. Ihopsättning

För Soundscope som har elektronik så sker monteringen av elektroniken manuellt. Ett hantverksmässigt arbete som sker under mikroskop. Varje hörselskydd genomgår sedan mätningar och kvalitetstester innan de är klara att skickas till användaren.

Boka tid för avgjutning

Har du redan bestämt dig för at skaffa formgjutna hörselskydd eller in-ear hörlurar så kan du boka tid för avgjutning på en av våra kliniker i Bromma eller på Lidingö direkt här på hemsidan. Vill du hellre boka tid över telefon eller e-post så går det självklart också utmärkt!