Publicerad den Lämna en kommentar

Reportage om Eartech Hörselkliniker i Enköpings-Posten

horapparat_enkoping_eartech

I fredags förra veckan, 12/3, hade vi besök hos oss på Eartech Enköping Hörselklinik av Enköpings-Posten. Vi talade om vikten av att testa hörseln, hur det går till att prova hörapparater inom Region Uppsala och hur det varit att starta en hörselklinik mitt under pandemin. Hela artikeln i Enköpingsposten kan du läsa nedan.

Klas Johansson från Eartech Enköping Hörselklinik blir intervjuad av Enköpings-Posten

Öppnade hörselklinik mitt i pandemin

Enköping har fått en ny hörselklinik. Den öppnade i januari och har haft det tufft under pandemin, men nu börjar fler söka sig tillbaka till vården.

Den tidigare hörselkliniken AudioNova har upphört med sin verksamhet i Enköping. Sedan januari finns nu i stället Eartech hörselkliniker, specialister på hörapparater, hörselrehabilitering och olika former av hörselskydd.

– Vi har totalt elva kliniker i Sverige och nu har vi öppnat i Enköping också. Vi provar hörselhjälpmedel och specialtillverkar även hörselskydd för exempelvis jakt och musikspelningar, säger Klas Johansson, vid Eartech hörselklinik.

Att öppna en ny klinik mitt under brinnande pandemi har inte varit det lättaste.

Antalet besökare har gått upp och ner i takt med smittutvecklingen, berättar Klas Johansson.

– Det har varit mycket arbete med logistiken för att undvika köbildning. Vi har märkt att många undvikit att söka vård, men nu när allt fler vaccineras börjar också fler och fler komma tillbaka. Snittåldern bland besökarna är 72 år. Just under pandemin har vi märkt att fler unga sökt hjälp, kanske är det för att de äldre inte kommit hit, säger han.

Överlag är det inte bara äldre som söker sig till hörselkliniken.

Det är också vanligt med yngre vårdtagare.

– Runt 1,5 miljon svenskar hör dåligt och 15 procent har tinnitus. Ofta är det yngre som hör dåligt i sammanhang där många pratar samtidigt. Men såklart har vi många äldre också. Vi brukar säga att det är arv, ålder och miljö som är avgörande, säger Klas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *