Publicerad den Lämna en kommentar

Formgjutna hörselskydd och öronproppar i Umeå

Är du intresserad av formgjutna hörselskydd och öronproppar kan du nu göra avgjutningar för dessa via en audionom som jobbar extra hos oss i Umeå. Vi har olika typer av gjutna hörselskydd för olika ändamål som jakt, musik, skola, sömn, MC, simning och även formgjutna hörlurar. Vi kan också göra besök på din arbetsplats och göra avgjutningarna där om ni är några stycken. De senaste året har vi gjort flera arbetsplatsbesök för formgjutna hörselskydd i Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik och runt om i Västerbotten.

Många vistas i miljöer med för höga ljudnivåer. Det kan handla om buller som man utsätts för i arbetet eller ljud som man exponeras för på fritiden. Detta leder i många fall till att man börjar höra sämre eller att det börjar pipa eller tjuta i öronen (tinnitus). Att skydda hörseln och använda hörselskydd innan problem uppstår är viktigt. Det är också av största vikt att börja använda hörselskydd om du börjat få problem – det är aldrig försent att börja skydda hörseln!

Utifrån avgjutningar av dina hörselgångar tillverkar man hörselskydden och öronpropparna

När man tillverkar formgjutna öronproppar och hörselskydd börjar man med att göra en avgjutning av dina öron. Utifrån dessa avgjutningar av dina öron så scannas dessa in i en 3D-scanner för produktion. Tillverkarna har 3D-skrivare som tillverkar hörselskydden så de skall passa just dina öron helt perfekt. Man kan också använda olika material beroende på användningsområde. Några populära användningsområden är:

Soundscope är ett formgjutet hörselskydd för jakt

Jakt. Den stora produkten är Soundscope pro-tect iHunt som är ett formgjutet hörselskydd för jägare. Förstärker låga ljud och skyddar mot smällar. Trådlös medhörning från jaktradion. Bibehållen riktningshörsel så du har varifrån hunden skäller eller viltet kommer ifrån. Detta är ett hörselskydd som över 12.000 jägare i Sverige använder. 

Industri. Här har vi på Eartech Hörselkliniker ett flertal och alternativ. Vill du har hörselskydd med Bluetooth så är Soundscope pro-tect Industri ett bra alternativ. Hos oss hittar du också Eartech PRO som är ett gjuten öronpropp som kan användas på jobbet. 

Med Eartech DM får du ett bra formgjutet hörselskydd om du jobbar i skola eller förskola

Skola och förskola. Här vill man ha ett formgjutet hörselskydd som skyddar mot buller men släpper igenom tal. På så vis hör man vad som sägs men skyddar din hörsel. En lämplig produkt är Eartech DM som passar utmärkt för dig som jobbar i skola och förskola. Vi har gjort många formgjutna hörselskydd och öronproppar till skolor och förskolor runt om i Umeå. 

Musik. Gillar du att gå på konsert och lyssna på musik så har vi ett brett sortiment. Ett exempel är Eartech 2in1 som både fungerar som hörselskydd och men även som formgjutna hörlurar. Du kan enkelt ta bort dämpningsfiltren och sätta dit dina hörlurar istället. De passar ledande märken som AKG, JBL, Sennheiser, Sony och Jays. 

Sovproppar. Formgjutna sovproppar är väldigt populära om du är känslig för ljud när du sover eller har en partner som snarkar. Dessa görs i ett väldigt mjukt silikonmaterial för optimal komfort och för att du skall kunna sova på sidan. Den stora fördelen med Eartech Sleep är bekvämligheten och komforten. 

Om du kör motorcykel är Eartech Road en bra formgjuten öronpropp

Motorsport och MC. Här har vi Eartech Road som är ett hörselskydd som skyddar mot buller och vindbrus. Den är designad på så vis att den enkelt går in under hjälmen. Du kan självklart använda dessa hörselskydd även i andra sammanhang när du behöver det. 

Är du intresserad av formgjutna hörselskydd och öronproppar i Umeå så kan du komma i kontakt med vår audionom Daniel via telefon, 020-121226, eller direkt via mail: do@eartech.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *