Publicerad den Lämna en kommentar

Många hörselskadade söker inte hjälp

svd-kronika-horapparat

I en mycket bra krönika i Svenska Dagbladet tar Karin Thunberg upp att många som hör sämre söker inte hjälp för att man har förutfattade meningar om hörselhjälpmedel. Att kunna höra bättre i stora sällskap, kunna sänka volymen på TV:n, slippa säga ”va?” så ofta är några av de fördelar som hon upplevde av att börja använda hörapparater. Att hörapparaterna dessutom är små och enkla att sätta i och ta ur var något som också togs upp. Hela krönikan kan du läsa här: Karin Thunberg, Svenska Dagbladet

Man beräknar att 18,5% av den vuxna befolkningen har en hörselnedsättning. Det innebär att över 1,5 miljoner svenskar hör sämre. Hörseln försämras ju äldre vi blir men påverkas också av faktorer som buller, sjukdomar, genetiska förutsättningar och exponering för exempelvis kemikalier i din närmiljö. Något som tas upp i krönikan är också att det är väldigt många i yrkesverksam ålder som hör sämre. Man beräknar att över 700.000 människor mellan 16-64 år hör dåligt. Många väljer, precis som väninnorna i artikeln, att inte söka hjälp. Medelåldern för en förstagångsanvändare för hörapparater är nästan 72 år. Det är för sent. Det finns stora vinster i att söka hjälp i tid och du förbättra både din livskvalitet och allmänhälsa.

Första steget är att boka ett hörseltest och en legitimerad audionom. Hos Eartech Hörselkliniker kan du utan remiss boka en tid och få tips och råd om hur du kan höra bättre. Välkommen till en värld av bättre hörande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *