Publicerad den Lämna en kommentar

Hörapparater och tinnitus i 1177 Vårdguiden

tinnitus-horapparater

I senaste 1177 Vårdguiden talar man om tinnitus och vad man kan göra för att hindra att man får det samt vad man kan göra för att lindra symtomen. Man har intervjuat en patient, Christian Carlsson, som haft tinnitus i många år. Under de senaste åren har han fått hjälp med hörapparater vilket haft en väldigt positiv effekt för honom. Genom att behandla den nedsatta hörseln kan man nå positiva resultat även vad gäller personens tinnitus. Christian Carlsson säger:

”Det är lätt att vara efterklok och visst hade jag kunnat slippa mycket onödigt lidande om jag hade börjat med hörapparat tidigare”.

Många personer med tinnitus upplever lindrigare besvär när man använder hörapparater

Moderna hörapparater har idag olika typer av tinnitusprogram vilka hjälper dig med din tinnitus. Man kan ha program som vitt brus, avslappning och en rad andra funktioner som lindrar just din tinnitus. Du kan också själv styra hur du vill att dina hörapparater skall låta och när du vill ha hjälp. Det finns idag också en rad olika appar som också hjälper dig att hantera besvären.

Vänta inte med att söka hjälp för din tinnitus eller nedsatta hörsel

Hos oss på Eartech Hörselkliniker har vi lång erfarenhet av både prevention och rehabilitering av tinnitus och öronsus. Genom att arbeta förebyggande kan man undvika att tinnitus uppstår. Om man redan fått tinnitus kan man med olika metoder lindra besvären. Kontakta oss gärna på Eartech för mer information om tinnitus och vad man kan göra åt problemen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *