Publicerad den Lämna en kommentar

Test av olika samtalsförstärkare

samtalsforstarkare_bast_i_test

Vill eller kan man av någon anledning inte använda hörapparater är samtalsförstärkare ett bra alternativ. Dessa kallas ibland också kommunikationsförstärkare, röstförstärkare eller talförstärkare. De finns flera olika samtalsförstärkare på marknaden. På Eartech Hörselkliniker har vi arbetat länge med samtalsförstärkare från olika tillverkare. I denna artikel så har vi testat några på svenska marknaden förekommande samtalsförstärkare. Vi har också försökt lista några argument för respektive produkt. Den produkt vi gillar mest är Pockettalker 2.0 från amerikanska Williams. Bra produkter är också samtalsförstärkare Favorit och EH-101.

Alla samtalsförstärkare har det gemensamt att de förstärker ljud och att man har en enhet som tar upp, förstärker och skickar ljudet till ett par hörlurar som personen som hör sämre har på sig. På så vis blir det lättare för dig att höra när du exempelvis är i en bullrig miljö eller vill samtala med någon. Det underlättar också TV-tittande och att kunna vara med på exempelvis middagar. Placera din samtalsförstärkare framför den som du vill tala med. Du kan själv enkelt justera volymen så du hör vad den du talar med säger.

Alla samtalsförstärkare har 3,5 mm uttag i vilket du kan koppla hörlurar eller en slinga. De drivs av vanliga AA eller AAA-batterier.

Nedan följer några samtalsförstärkare som vi har testat. Vi har haft flera kunder som testat respektive produkt och detta är våra samlade erfarenheter.

Pockettalker 2.0

Pockettalker 2.0 är vår favorit bland samtalsförstärkarna

Detta är vår favorit i vårt test av samtalsförstärkare. Är en kvalitetsprodukt som förstärker ljud och rösten hos den du talar med. Rikta helt enkelt mikrofonen mot din samtalspartner så förstärks den personens röst. Dessutom har den en telespole som gör det lättare att lyssna när du är i större lokaler. Den har en mycket enkel volymkontroll och är väldigt lätt att hantera. Du kan justera volymen på höger respektive vänster öra. Ett par bra hörlurar följer med när du köper en Pockettalker 2.0. Tillverkare av denna talförstärkare är amerikanska Williams. Du hittar mer information om Pockettalker 2.0 samt möjlighet att köpa den i vår webbshop.

Samtalsförstärkare Favorit

Samtalsförstärkare Favorit från Transistor

Är en ganska enkel och smidig samtalsförstärkare som kan användas utan eller med hörapparater på. Bra och stabil samtalsförstärkare. Även Favorit har tydliga reglage, T-läge och används normalt ihop med hörlurar. Används ofta av äldre patienter som behöver höra TV och konversationer bättre. Du kan läsa mer om samtalsförstärkare Favorit samt även köpa den i vår webbshop. Tillverkare är Transistor.

EH-101 Samtalsförstärkare

En enkel samtalsförstärkare för lätta hörselnedsättningar är EH-101

Passar dig som har en lätt hörselnedsättning. Den har även en inbyggd slingmottagare och enkla reglage. Den är enkel att använda och har en volym- och tonkontroll. EH-101 har en inbyggd mikrofon och förstärker upp till 25 dB. Med din EH-101 så kan du också lyssna på CD-skivor, radio eller se på TV. Läs mer om EH-101 och hur du går tillväga för att köpa den i vår shop. Tillverkare är Okayo.

Samtalsförstärkare är ett bra hjälpmedel för dig som hör sämre men inte kan eller vill ha en hörapparat. Vår favorit bland samtalsförstärkarna är Pockettalker 2.0. Alla produkter som vi testat är lätta att använda, är robusta och har tydliga/enkla reglage. Många patienter har stor nytta av samtalsförstärkare i sitt dagliga liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *