Publicerad den Lämna en kommentar

Nedsatt hörsel ökar risken för demens med 90%

nedsatt-horsel-demens

I en ny undersökning på över 80.000 personer visar forskare från universitetet i Oxford att risken för att utveckla demens ökar med så mycket som 90% om du har en hörselnedsättning och svårt att höra tal i bullriga miljöer. Mer information om sambandet hörsel och demens hittar du här.

Många väntar tyvärr länge med att söka hjälp när man hör dåligt. Om du eller någon anhörig har börjat höra sämre så bör man boka ett hörseltest hos en audionom. Här får du en status på din hörsel, möjlighet att ställa frågor samt tips och råd om hur du kan höra bättre.

Hos oss på Eartech Hörselkliniker kan du utan remiss boka tid på vår mottagning i Helsingborg. Vi är leverantörsoberoende och jobbar på uppdrag av Region Skåne.

Du kan snabbt och enkelt direkt boka tid för ett hörseltest i Helsingborg under länken nedan eller ringa oss direkt på 020-121226. Du kan också maila oss på info@eartech.se

Boka tid för hörseltest i Helsingborg, Drottninggatan 62 i Helsingborg

Är du över 20 år så kan du testa din hörsel hos någon av våra legitimerade audionomer. Region Skåne tar ut en patientavgift på 200 kr för detta. Är du över 85 år utgår ingen patientavgift.

Ta första steget mot ett bättre hörande idag.

Välkommen till Eartech Hörselkliniker – Livet är värt att höra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *