Publicerad den Lämna en kommentar

Björn Skifs om sin hörselnedsättning och erfarenheter av hörapparater

horapparater-bjorn-skifs

Artisten Björn Skifs berättar i Aftonbladet om sina hörselproblem och erfarenheter av att använda hörapparater. En lång karriär som artist har inneburit både hörselnedsättning och tinnitus senare livet. Att skydda sin hörsel när man är artist är något som lyfts upp under intervjun.

Björn Skifs har länge arbetat mot förutfattade meningar om hörselhjälpmedel och har i flera intervjuer genom åren talat om vikten av att testa hörseln och att agera på sina hörselproblem. Att komma igång och testa hörapparater var kanske något som tog emot lite tidigare. I intervjun med Aftonbladet så säger Björn:

”Jag tyckte ju inte att det var någon fara. Men när jag sedan fick testa hörapparater och tog en promenad till bilen hörde jag plötsligt knastret av grus. Det hade jag inte hört förut så det var bara att resignera. Allt blev plötsligt färgfilm”

Du kan också läsa hela intervjun i Tidningen Femina. Att många artister drabbas av hörselproblem är något vi på Eartech Hörselkliniker känner igen. Att i karriären använda formgjutna hörselskydd och in-ear-monitors (IEM) gör att risken för hörselskador kan minskas. Dagens generation musiker och artister är helt klart betydligt mer medvetna om detta. Vi känner också igen att man väntar länge med att söka hjälp. En vanlig kommentar är att patienter säger ”jag ångrar att jag väntade så länge” när man kommit igång med sina hörapparater och hör bättre än tidigare. Att höra ljud som man tidigare inte hört berikar ditt liv, förenklar för dig och din omgivning samt gör det roligare att delta i aktiviteter. Det är dessutom positivt för din hälsa.

Du kan snabbt, enkelt och utan remiss boka tid på någon av våra hörselmottagningar genom att klicka på länken: Boka hörseltest. Du kan också ringa oss direkt och boka tid på 020-121226

Vänta inte med att söka hjälp om du hör sämre – Låt idag bli dag 1 i din resa mot en bättre hörsel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *