Publicerad den Lämna en kommentar

Ingemar Stenmark om att börja använda hörapparater

horapparat-stenmark

I den kommande dokumentärserien om Ingemar Stenmark berättar han om hur det gick till när han skaffade hörapparater. Hans vän Börje Salming hade redan hörapparater och hjälpte honom med processen att söka hjälp. Ingemar har haft problem med att höra ända sedan ungdomen och speciellt svårt har det varit på restauranger mm. Han upplever heller inte det som konstigt att ha hörselhjälpmedel. Läs ett sammandrag av intervjun här.

Intressant att Ingemar tar upp vikten av att börja med hörapparater för att bibehålla hjärnans funktion. I intervjun säger han:

Man hänger inte med och till slut slutar väl hjärnan att aktiveras så mycket som den ska

Vetskapen om vikten av att snabbare få hjälp med sin hörselnedsättning blir allt mer spridd. Ju tidigare du får hjälp, desto bättre. Många väntar upp till 10 år på att söka hjälp. Under denna tid hinner hjärnan vänja sig av med att höra vissa ljud och toner. Märker du att du eller någon anhörig börja höra sämre – sök hjälp! Första steget är att göra ett hörseltest hos en legitimerad audionom. Hör du sämre kan det vara aktuellt med hörapparater. Tveka inte att söka hjälp. Du kan snabbt och enkelt boka tid på vår hemsida eller ringa oss direkt på 020-121226

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *