Publicerad den Lämna en kommentar

Utbildningsdag om digital hörselvård

digital-horselvard

Den 5/10 hade vi en utbildningsdag om digital hörselvård, fjärrjustering av hörapparater och hur ny teknik kan användas i den kliniska verksamheten. Flera viktiga ämnen och framsteg inom hörselvård och digital teknik behandlades och även testades på plats. Jättetack till alla föreläsare och kollegor för en väldigt lärorik dag!

Presentation av projekt kring fjärrjustering av hörapparater i Västra Götaland

Först och främst betonades vikten av att använda digital teknik för att förbättra hörselvården. Genom att integrera smarta lösningar och appar i hörapparater kan användarna enkelt anpassa sina enheter efter sina individuella behov. Fjärrjusteringar av hörapparater, som möjliggörs genom användning av internet och trådlösa teknologier, ger användarna möjlighet att få sina apparater finjusterade av audionomer utan att behöva besöka en klinik personligen. Detta ökar tillgängligheten och bekvämligheten för patienter.

Sverige var väldigt tidiga med kognitiv beteendeterapi vid tinnitus via internet

En annan framträdande diskussion var hur artificiell intelligens kan revolutionera hörselvården. Genom att använda maskininlärning och dataanalys kan AI hjälpa till med tidig upptäckt av hörselnedsättningar och hjälpa till med att skräddarsy behandlingsplaner för patienter. Dessutom kan AI-analyser av ljudmiljöer hjälpa användare att bättre förstå och anpassa sig till olika ljudsituationer.

Lite praktiska övningar kring hur man fjärrjusterar hörapparater genomfördes

Sammanfattningsvis visar dessa föreläsningar på en spännande framtid inom hörselvård, där digitala lösningar, fjärrjusteringar av hörapparater och artificiell intelligens spelar en central roll i att förbättra hörselvården och öka livskvaliteten för personer med olika grader av hörselnedsättningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *