Publicerad den Lämna en kommentar

Hörselns dag på Lidingö

horapparat-lidingo

Hörselns dag på Lidingö 2023-11-28 var en engagerande och informativ eftermiddag dedikerad till att öka medvetenheten om hörselnedsättningar och dess konsekvenser. Arrangemanget erbjöd en inblick i hur hörseln fungerar, tillgängliga hjälpmedel och den senaste tekniken på området. Dessutom hade deltagarna möjlighet att testa sin egen hörsel och få värdefull information från olika experter inom hörsel och audiologi.

Evenemanget inleddes med en välkomsthälsning från Carina Sjödin, syn- och hörselinstruktör i Lidingö stad, som delade med sig av sin roll och uppdrag. Därefter följde en presentation av Elisabet Ternevall, öronläkare, som föreläste om orsakerna till hörselnedsättningar och olika rehabiliteringsmetoder.

Efter en kort paus, där deltagarna hade möjlighet att köpa fika, fortsatte programmet med en presentation från Eartech Hörselkliniker om den senaste tekniken inom hörapparater. Denna del av evenemanget gav deltagarna en inblick i de senaste innovationerna och framstegen vad gäller hörapparater för att hjälpa dem bättre förstå de tillgängliga alternativen.

Därefter följde presentationen ”Fem tips för att höra bättre” av Oskar Hedenfeldt från Hörselskadades riksförbund. Deltagarna fick värdefulla insikter och konkreta råd om hur de kan förbättra sin hörförmåga i vardagen.

Under eftermiddagen hade Eartech Hörselkliniker även en utställning där de visade olika hörselhjälpmedel. Detta gav deltagarna möjlighet att utforska de olika produkterna för att hitta de som bäst passar deras individuella behov.

Sammanfattningsvis erbjöd Hörselns dag på Lidingö 2023 en väldigt bra möjlighet för deltagarna att lära sig mer om hörselnedsättningar, hörselvård och de senaste tekniska framstegen. Genom informativa föreläsningar och praktiska demonstrationer skapades en medvetenhet som förhoppningsvis kommer att främja en inkluderande och stödjande miljö för personer med hörselnedsättningar på Lidingö. Jättetack till Carina Sjödin och Lidingö stad för ett jättebra arrangemang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *