Publicerad den Lämna en kommentar

Nu kommer hörapparater med det nya blåtandsprotokollet Auracast!

horapparat-bluetooth-le-audio

Auracast är ett nytt Bluetooth-protokoll som möjliggör delade ljudupplevelser. Tänk dig att direkt höra information på en tågterminal i dina öron eller strömma en teaterföreställning direkt till dina hörapparater eller hörlurar.

Tekniken kommer vara till hjälp för alla med ett par Bluetooth-hörlurar men kan vara särskilt spännande för människor med en hörselnedsättning.

bluestooth-leaudio

Med Auracast kan exempelvis åhörare i en föreläsningssal trådlöst höra den som föreläser. Både hörlurar, hörapparater och CI-implantat kan anslutas

Fördelar med Auracast

Auracast är en ny blåtandsstandard för enheter att universellt få tillgång till och ta emot samma ljudupplevelse. På så sätt liknar det hur vi redan idag använder Bluetooth för att strömma ljud eller att skicka ljud trådlöst till din enheter. Dock finns det några nyckelfördelar med det det nya blåtandsprotokollet Auracast. 

Tillgänglig i hela världen

Auracast kommer vara globalt tillgänglig och tillgänglig både med och utan en smartphone. Med Auracast kommer du mycket enklare än i dag kunna koppla upp dig mot olika sändare och på så vis få tillgång till ljud.

Mindre batteriåtgång

Auracast kommer också att kräva mindre ström än vad som behövs för nuvarande Bluetooth-strömning, vilket innebär att batteriåtgången för hörapparaten kommer vara betydligt mindre när man använder Auracast jämfört med traditionell Bluetooth.

Dela din ljudupplevelse

Dessutom, om du befinner dig på en offentlig plats som använder Auracast, kan alla med kompatibla hörapparater, hörlurar eller andra hjälpmedel ansluta till Auracast-nätverket och lyssna på ljudet som sänds.

lyssna-bluetooth-leaudio

På en konsert eller utomhusbio kan personer med hörapparater som är Auracast-kompatibla ta emot signalen trådlöst i sina öron

Hur kommer Auracast att förändra hur hörapparater används?

Auracast har många spännande konsekvenser för hörapparatsteknologi och annan ljud- eller lyssningsteknik. Här är några punkter att se fram emot:

  • Dela ljud med andra.
  • Höra bättre på offentliga platser.
  • Lyssna istället för att titta på “ljudlös TV” i väntrummet, på gymmet eller i affären.

dela-ljud-auracast

Lyssna på en TV-sändning direkt i dina hörlurar eller hörapparater med Auracast

Kommer Auracast att ersätta teleslingor?

Många hörapparater har en telespole inuti. Telespole möjliggör att hörapparatanvändare kan ansluta sina hörapparater direkt till teleslingan i exempelvis en biograf, föreläsningssal eller teater. Det korta svaret är att teleslingorna sannolikt kommer att vara tillgängliga ett antal år när Auracast-tekniken rullas ut. Dock, eftersom Auracast ger ett klart, med lågt energibehov, direkt och universellt alternativ för strömning, kan det finnas mindre behov av teleslingor i framtiden.

Teknikframsteg på grund av Auracast och Bluetooth 5.2 och 5.3 kommer att innebära mindre hörapparater och bättre ljudkvalitet och lyssningsupplevelse.

Några avslutande tankar

Auracast är en ny trådlös teknik med många potentiella tillämpningar för hörapparatanvändare. Auracast bygger på det underliggande Bluetooth LE Audio-protokollet och vilket gör delade lyssnarupplevelser mer tillgängliga än någonsin. Det finns många potentiella tillämpningar för Auracast-hörapparater. Till exempel, tänk dig att strömma ljud direkt från en TV till dina hörapparater utan att köpa en extern TV-adapter eller enkelt höra talare på en konferens eller titta på en film på en biograf. Denna nya teknik erbjuder många fördelar, vilket gör lyssnandet på ljud med utmärkt ljudkvalitet enklare utan ytterligare mellanliggande enheter. Håll utkik hos oss på Eartech Hörselkliniker efter kommande nyheter om denna spännande nya teknik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *