Publicerad den Lämna en kommentar

Stockholms Demensdag 2021

Under onsdagen den 10/11 anordnade Svenskt Demenscentrum och Stiftelsen Äldrecentrum Stockholms Demensdag 2021. Genom att kopplingen nedsatt hörsel och ökad risk för demens finns var medarbetare från Eartech Hörselkliniker representerade. Dagen var väldigt givande, många bra föreläsare och intressanta frågeställningar. 

Eartech Hörselkliniker var representerade på Stockholms Demensdag 2021

Det finns en tydlig koppling mellan hörselnedsättning och demens. Man kan minska risken för att utveckla demens senare i livet genom att behandla sin nedsatta hörsel. Detta är inom hörselvärlden ett väldigt aktuellt ämne och något som det forskas intensivt kring. Att lära oss mer om demens och vården kring detta var anledningen till att vi på Eartech Hörselkliniker deltog i detta digitala seminarium.

Många intressanta föreläsningar på Stockholms Demensdag 2021

Några ämnen som behandlades var: hälsoeffekter av covid-19 bland äldre – bortom kronologisk ålder, nationella riktlinjer för utredning av frontotemporal sjukdom, en droppe blod för tidig och säker diagnostik, ett vårdförlopp för bättre utredningar i hela landet och samverkan för ett standardiserat insatsförlopp vid demenssjukdom.

Tack till Svenskt Äldrecentrum och Stiftelsen Äldrecentrum för en väldigt trevlig och intressant dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *